برای مشاوره در خصوص بیزینس پلن چیست
برای مشاوره در خصوص بیزینس پلن چیست
بیزینس پلن در معنای لغوی به معنای طرح کسب و کار بوده که به عنوان یک نقشه راه برای کارآفرینان به شمار می آید. این طرح می تواند به افراد و صاحبان کسب و کار در خصوص چگونگی ساختار سازمان، طرح اصلی کسب و کار، هدف از این کسب و کار، عناصر و محل درآمد اصلی بیزینس را به طور کامل شرح داده و اطلاعاتی ارائه دهد. تمامی صاحبان کسب و کار یا افرادی که علاقه مند به تاسیس یک کسب و کار هستند، می بایست بیزینس پلن خود را به طور کامل تهیه نمایند.
به بیزینس پلن، نقشه راه کسب و کار نیز گفته می شود. با توجه به اینکه کسب اطلاعات در خصوص این مرحله از تولد یک کسب و کار برای علاقه مندان بسیار ضروری می باشد، در این مقاله به ارائه توضیحاتی جامع در خصوص بیزینس پلن چیست، بیزینس پلن دانشجویی، نحوه طراحی و دانلود نمونه طرح کسب و کار آماده پرداخته شده است.
بیزینس پلن چیست
بیزینس پلن به عنوان سند کسب و کار جدید یا توسعه یافته در نظر گرفته شده که تمامی اهداف، ساختار، نحوه عملکرد و درآمد و هزینه های یک کسب و کار را به صاحب یا سرمایه گذاران آن اطلاع می دهد. به صورت کلی، کار این طرح امکان مشاهده و آنالیز نحوه عملکرد و رشد کسب و کار بوده تا بتوان برای مراحل بعدی گسترش و مدیریت کسب و کار، بهترین تصمیم گرفته شود.
داشتن طرح کسب و کار یا بیزینس پلن به مدیران و صاحبان کسب و کار این اجازه را داده تا با مشاهده پایه و اساس و نقشه کسب و کار، آن را به پله های ترقی و پیشرفت نزدیک تر نمایند. همچنین داشتن بیزینس پلن به مدیران اجازه تعیین بودجه برای مخارج از جمله حقوق کارمندان را خواهد داد. مدیران با داشتن صورت های مالی، امکان کسب اطلاعات در خصوص سود و زیان شرکت را داشته و امکان پیش بینی های بعدی از نظر مالی را خواهند داشت.
به طور کلی در خصوص پاسخ به سوال بیزینس پلن چیست، بیزینس پلن امکان ارائه توضیحاتی در خصوص بازار هدف، محصولات و خدمات یک شرکت بر اساس طرح اقتصادی مناسبی را ارائه داده، تا مشتریان بیشتری به سمت این کسب و کار جذب شوند. مدیران کسب و کار با بررسی بیزینس پلن خود به طور منظم می توانند اطلاعات خود در خصوص کسب و کار را بروزرسانی نموده و تصمیمات جدید و مهمی را برای ادامه کار خود اتخاذ نمایند.
به طور مثال، مدیران با اطلاع از نیاز به نیروی جدید در سازمان و بررسی بودجه و مخارج شرکت، می توانند کارمندان جدیدی را استخدام و یا از میان کارمندان با بهره بری کمتر، تعدادی را تعدیل نمایند. با توجه به این موارد، افراد و مدیران کسب و کار می بایست توجه بیشتری به ایجاد بیزینس پلن و بروزرسانی آن برای تصمیمات بهتر و اطلاعات بیشتر و همچنین دانلود نمونه طرح کسب و کار، داشته باشند.
ویژگی های بیزینس پلن چیست
علاوه بر اینکه داشتن بیزینس پلن یا طرح کسب و کار یکی از مهم ترین مراحل ایجاد یک کسب و کار و یا ادامه روند فعلی آن می باشد، توجه به ویژگی ها و کارکرد این طرح نیز از مراحل مهم نوشتن بیزینس پلن شمرده می شود. بیزینس پلن می بایست دارای ویژگی هایی بوده که در کمترین اندازه ممکن، بیشترین اطلاعات و مفیدترین آن ها را به مدیران کسب و کار گزارش نماید. در این بخش از مقاله در خصوص ویژگی های بیزینس پلن توضیحاتی ارائه شده است.
بیزینس پلن باید بینانه باشد:
یک طرح کسب و کار می بایست تمامی اطلاعات را به صورت دقیق و بدون اغراق به مدیران و سرمایه گذاران ارائه دهد. ارائه توضیحات مالی، اهداف و نگرش در خصوص ایجاد این کسب و کار بدون ایجاد هیچ اغراق یا رویابافی یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که باید هنگام نوشتن بیزینس پلن در نظر گرفته شود. در مراحل کلی می بایست اهداف به صورت منطقی درج شده و محتوای بیزینس پلن حاوی اهداف و اطلاعات غیرقابل دستیابی نباشد.
طرح کسب و کار می بایست دارای اهداف کوتاه مدت باشد:
به طور کلی بیزینس ها پس از تحقق اهداف کوچک خود به اهداف بزرگتر دست می یابند. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که می بایست در هنگام نوشتن بیزینس پلن در نظر گرفته شود، نوشتن اهداف کوتاه مدت ماهانه و فصلی در طرح کسب و کار می باشد. تعیین هدف در هنگام طراحی بیزینس پلن به طور کلی می تواند در خصوص اهدافی همچون درآمد شرکت، میزان کارمندان، بهره وری بیشتر و یا سود و زیان شرکت در نظر گرفته شده و به مرور به اهداف بزرگتر تبدیل شوند.
بیزینس پلن می بایست انعطاف پذیر باشد:
تعداد زیادی از کسب و کارها پس از تکمیل طراحی برنامه کسب و کار خود و جذب سرمایه، به مشکلاتی برخورده که باعث از کار افتادن جریان پیشرفت آن ها می شود. در این میان می بایست به ویژگی انعطاف پذیر بودن طرح کسب و کار، اشاره کرد. طرح کسب و کار به عنوان یک سند تجاری بوده که همواره می بایست بروزرسانی شود.
این بروزرسانی می تواند در هنگام برخورد با یک مشکل یا کسب یک موفقیت تجاری در طرح کسب و کار اعمال شود. در صورتی که مدلی که برای ایجاد یک بیزنس در طرح کسب و کار به مشکل برخورده و یا قابل انجام نیست، می توان با ایجاد راه حلی بهتر، مدل آن را تغییر داد. در این خصوص می بایست از داشتن تعصب نسبت به راه حل قبلی پرهیز کرده و سریعا راه حل کارآمدتری پیدا کرد.
نحوه طراحی بیزینس پلن
همانطور که در بخش های قبلی مقاله ارائه شد، نوشتن بیزینس پلن برای ایجاد و توسعه کسب و کار، افزایش رشد و پیشرفت و استخدام و جذب سرمایه بسیار اهمیت دارد. در این بخش از مقاله به ارائه راهنمای گام به گام نحوه طراحی بیزینس پلن پرداخته شده است.
به طور کلی مولفه های زیادی در امر نوشتن و طراحی بیزینس پلن اهمیت داشته و تمامی آن ها می بایست در طرح کسب و کار به طور کامل و صحیح درج شوند. تمامی این مولفه ها باید به ترتیب و مرتبط با پروژه در طرح کسب و کار درج شوند. این مراحل و مولفه ها زیاد به نظر رسیده اما هر یک نقشی اساسی در تعیین روند شرکت و نحوه انتخاب مسیر به منظور جذب سرمایه، استخدام کارکنان و ... را ایفا می نمایند.
خلاصه اجرایی طرح کسب و کار
نمای کلی بازار هدف
محصولات و خدمات شرکت
فرصت های بازار هدف
فروش و بازاریابی خدمات
تحلیل مزایای رقابتی
برنامه عملیاتی
برنامه مالی
تیم مدیریتی
بر اساس اطلاعات توضیح داده شده، تمامی مولفه ها می بایست در طرح کسب و کار به طور کامل توضیح داده شده و مسائل و اهداف مربوط به آن ها ارائه شود. لازم به ذکر است که مدیران کسب و کارها می بایست در این مرحله همه چیز را به طور صادقانه، شفاف و بدون اغراق ذکر نموده تا مسیر کسب و کار خود را به طور دقیق و بر اساس اطلاعات واقعی تعیین و انتخاب نمایند.
افراد می بایست در مرحله اول یک خلاصه اجرایی نوشته و اطلاعات ضروری مرتبط با کسب و کار خود را در آن توضیح دهند. در مرحله بعدی می بایست کسب و کار، رسالت و هدف ایجاد آن و ارائه محصولات را می بایست کامل شرح داده و به مرحله بعد بروند. به طور کلی ارائه نمایی کلی از بازار هدف و فرصت ها نیز یکی از مهم ترین موارد بوده که می بایست قبل از تحلیل رقبا و مزایای رقابتی در نظر گرفته شود. در آخر نیز می بایست تیم مدیریتی، کارکنان و برنامه مالی شرکت در نظر گرفته شده و تمامی اطلاعات به طور دقیق و شفاف در بیزینس پلن درج شود.
نمونه بیزینس پلن تکمیل شده
در بخش های قبلی در خصوص مفهوم بیزینس پلن و ویژگی های آن، مولفه های نوشتن طرح کسب و کار و دلایل آن ها توضیحاتی ارائه شد. با توجه به اینکه مشاهده نمونه بیزینس پلن تکمیل شده همیشه به متقاضیان نوشتن این طرح، دید بهتری ارائه می نماید، در این بخش از مقاله به ارائه دانلود نمونه بیزینس پلن تکمیل شده پرداخته شده است.
برای دانلود نمونه بیزینس پلن تکمیل شده کلیک کنید.
متقاضیان می بایست بر اساس مولفه های گفته شده و نمونه های موجود، طرح بیزینس خود را بر اساس نمونه طرح کسب و کار تکمیل کرده و در راستای اهدافی همچون پیشرفت بیشتر سازمان، جذب سرمایه یا دریافت اطلاعات در خصوص روند کلی سازمان استفاده نمایند. لازم به ذکر است داشتن بیزینس پلن و دانلود نمونه بیزینس پلن تکمیل شده همواره به مدیران کسب و کار در روند شفاف سازی اطلاعات مالی کسب و کار کمک شایانی نموده و روند پیشرفت یا پسرفت سازمان را به طور کامل و دقیق معین می سازد.
اگر پس از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص بیزینس پلن چیست داشتید، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند. برای اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعیه ها می توانید عضو اینستاگرام و تلگرام بانک استخدام شوید.