برای مشاوره در خصوص نحوه پیدا کردن کار
برای مشاوره در خصوص نحوه پیدا کردن کار
همواره برای افرادی که بیکار بوده یا مایل به استخدام در یک شغل مناسب می باشند، این سوال مهم مطرح می شود که چگونه کار پیدا کنند. دلیل این امر نیز آن است که گاهی شرکت ها یا سازمان برای استخدام نیروی جدید خود شرایطی را تعیین می کنند که برخورداری از آن ها برای برخی متقاضیان امکانپذیر نبوده و یا افراد نمی دانند که به چه طریقی باید برای پیدا کردن کار دولتی یا خصوصی اقدام کنند.
در این مقاله توضیح داده خواهد شد که موثرترین راهکارهای یافتن شغل دولتی و خصوصی چیست و به چه شکلی می توان از تازه ترین استخدامی ها مطلع شد. همچنین برای آن دسته از اشخاصی که مایل به پیدا کردن کار اینترنتی پر درآمد هستند، گزینه های مناسب شرح داده شده، به سوال چگونه کار پیدا کنیم پاسخ داده و بهترین نمونه های کار در منزل و موقعیت های آسان نیز آورده می شود.
چگونه کار پیدا کنیم؟
مسلما برای تمام انسان های بالغ یافتن کار و شغل یک مرحله گریزناپذیر در زندگی محسوب می شود، چراکه بواسطه آن شخص علاوه بر کسب درآمد می تواند به استقلال و اعتماد بنفس دست یابد. با این حال شاید همه افراد با راهکارهای یافتن شغل آشنایی نداشته و پیدا کردن کاری که با روحیات و علایق آن ها سازگار باشد، چندان آسان به نظر نیاید. چه بسا در کشور ما به دلیل همین امر نیز آمار بیکاری قابل توجه بوده و بزرگترین چالش بسیاری از جوانان پیدا کردن شغل می باشد.
اما چگونه کار پیدا کنیم؟ آیا واقعا تعداد شغل ها اندک است یا روش ما برای یافتن کار خوب اشتباه است؟ شاید مهم ترین و اولین ترین فاکتوری که باید در این مورد به آن توجه داشت، شناخت خود و معیارهای ما برای نامیدن یک شغل مناسب است. زیرا مشاغل طیف گسترده ای دارند و با مشخص کردن خواسته ها می توان به گزینه های بهتری دست یافت.
در این بین شغل ها در دو دسته دولتی و خصوصی جای می گیرند و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. حال در پاسخ به اینکه چگونه کار پیدا کنیم به طور کلی می توان گفت که چند روش اعم از شرکت در آزمون های استخدامی، جستجو در سایت های استخدام و کاریابی، و کارآفرینی وجود دارد.
افرادی که به مشاغل رسمی یا کارمندی علاقه مند می باشند، می توانند در آزمون های استخدامی که توسط سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی برگزار می شوند شرکت کرده و برای کسب نمره حد نصاب تلاش نمایند. این آزمون ها حالت رقابتی داشته و معمولا یک فرصت چند روزه یا چند هفته ای به داوطلبان جهت آمادگی داده می شود.
علاوه بر این، یک سری سایت های استخدام و کاریابی وجود دارد که در آن شرکت ها و مراکز گوناگون برای تامین نیروی انسانی خود آگهی استخدامی منتشر کرده و از علاقه مندان برای همکاری دعوت به عمل می آورند. با مراجعه به این سایت ها می توان گزینه های شغلی بسیاری را مشاهده و در صورت داشتن شرایط لازم درخواست همکاری داد.
پیدا کردن کار دولتی
افراد زیادی در جامعه بوده که علاقه مند به پیدا کردن کار دولتی هستند، چراکه این استخدام ها معمولا به صورت رسمی و پیمانی بوده و دارای مزایایی همچون ثبات شغلی، بیمه و مزایا، ترفیع رتبه و ... می باشند. برای این منظور معمولا یک آزمون ورودی دو مرحله ای گرفته می شود که یک بخش آن را امتحان کتبی و بخش دیگر را مصاحبه یا آزمون عملی تشکیل می دهد.
هر ساله فراخوان های مختلفی در این راستا منتشر می شود که از جمله آن ها می توان به استخدام بانک ها، نهادهای نفتی، شهرداری ها، ارگان های نظامی، آموزش و پرورش، دادسراها و دادگاه ها، صدا و سیما، شرکت های صنعتی، شرکت های بیمه، ثبت احوال و ... اشاره کرد.
برای اطلاع از این فراخوان ها نیز به صورت های مختلفی می توان اقدام کرد. به عنوان مثال، هر ساله فراخوانی تحت عنوان استخدام دستگاه های اجرایی منتشر می شود که سازمان ها و نهادهای دولتی بسیاری از طریق آن نیروی مورد نیاز خود را جذب می کنند. برای آگاهی از شرایط و زمانبندی این آزمون و همچنین انجام نام نویسی لازم است به سایت ثبت نامی این آزمون مراجعه شود.
سایت مرکز آزمون های جهاد دانشگاهی به طور کلی آگهی استخدام بسیاری از ارگان های دولتی را منتشر کرده و تمامی مراحل پذیرش نیز از طریق آن صورت می گیرد. بنابراین یکی از راهکارهای یافتن شغل این است که به سامانه مذکور مراجعه کرده و در صورت وجود فراخوان های متناسب با شرایط، در آن ها ثبت نام کرد. البته این فراخوان ها معمولا در سایت خود شرکت های پذیرنده نیز درج می شوند.
همچنین یکی دیگر از روش های پیدا کردن کار دولتی، پیگیری اطلاعیه های درج شده در سایت سازمان سنجش sanjesh.org می باشد. این سایت دارای بخش های مختلفی بوده و در آن فراخوان برخی از آزمون های استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی و سازمان های دولتی به ویژه آموزش و پرورش منتشر می گردد. بر این اساس، علاقه مندان با پیگیری اطلاعیه ها و اخبار این سایت می توانند در جریان آخرین استخدامی ها قرار بگیرند.
پیدا کردن کار خصوصی
وقتی صحبت از اینکه چگونه کار پیدا کنیم می شود، معمولا اولین گزینه ای که به ذهن افراد می رسد، شغل های دولتی است. با این حال مشاغل غیر دولتی زیادی وجود دارد که دارای موقعیت کاری و درآمد مناسب بوده و چه بسا استخدام در آن ها بسیار راحت تر می باشد، زیرا اینگونه آگهی ها هر روزه در تعداد بالایی منتشر می شود و شانس قبولی در آن ها بیشتر است.
یکی از راهکارهای یافتن شغل خصوصی مراجعه به سایت های استخدام و کاریابی می باشد. این سایت ها هر روزه آگهی های استخدامی گوناگون شهرهای سراسر ایران را در دسته بندی های مختلفی منتشر کرده و متقاضی پس از مطالعه شرایط ذکر شده می تواند رزومه خود را در محل در نظر گرفته برای این منظور ارسال نماید.
گزینه های پیدا کردن کار خصوصی در اینگونه سایت ها بسیار متنوع بوده و از گروه های شغلی فروش و بازاریابی، مدیریت مراکز، خدمات و پشتیبانی، نمایندگی، ترجمه، دیجیتال مارکتنیگ، تولید محتوا، گرافیک، طراحی لباس و خیاطی، عکاسی تا مشاغلحوزه فیلم و سینما، تحلیل و توسعه کسب و کار، مهندسی صنایع، حسابداری مدیر اجرایی، مدیر عامل و ... برای زن و مرد متغیر است.
روش دیگر پیدا کردن کار خصوصی، شرکت در آزمون استخدامی بخش خصوصی می باشد. در این آزمون، شرکت ها و سازمان های خصوصی زیادی برای جذب نیروی مورد نیاز خود یک ظرفیت مشخص را تعیین کرده و افراد واجد شرایط را از طریق آزمون دو مرحله ای کتبی و مصاحبه پذیرش می کنند. برای اطلاع از شرایط و ثبت نام در این آزمون بایستی متقاضیان به سایت استخدام بخش خصوصی به نشانی inre.ir مراجعه کنند.
علاوه بر راهکارهای یافتن شغل خصوصی ذکر شده در بالا، افراد جویای کار می توانند به صورت فریلنسری کسب درآمد نمایند. فریلنسر به فردی گفته می شود که تعهد استخدام رسمی به هیچ شرکت یا سازمانی نداشته و به صورت دورکار و عمدتا پروژه ای فعالیت می کند. مشاغلی مانند مترجمی، کارشناس سئو، تولید محتوا، ادمین کانال ها و صفحات فضای مجازی، برنامه نویسی، بازاریابی، حسابداری و ... رایج ترین نمونه های فریلنسری هستند.
پیدا کردن کار پردرآمد
وقتی سوالی مانند اینکه چگونه کار پیدا کنیم مطرح می شود، یکی از مهم ترین فاکتورها در نظر هر کسی میزان درآمد است. در این میان پیدا کردن کار پردرآمد ممکن است به این سادگی ها هم نباشد و برخی از افراد به همین دلیل نیز دچار ناامیدی شوند. با این حال، اگر به یک سری عوامل توجه داشت، احتمال دستیابی به درآمد بالا بسیار بیشتر خواهد بود.
خوب است که ابتدا راهکارهای یافتن شغل را توضیح داد. برای این منظور باید به چند مورد اعم از نیاز جامعه، علاقه، استعداد، علم، مهارت و تخصص خود توجه داشت. به عنوان مثال، این روزها ممکن است یک آنلاین شاپ یا فروشگاه اینترنتی بیشتر از یک فروشگاه حضوری درآمد داشته باشد، زیرا امروزه اغلب افراد خریدهای خود را به شکل اینترنتی انجام می دهند.
همچنین برای پیدا کردن کار پردرآمد گزینه های بی شماری وجود دارد. به عنوان مثال، ترید ارز دیجیتال، سرمایه گذاری در بورس، برنامه نویسی نرم افزارهای کامپیوتری، شراح و توسعه دهنده وب، آرایشگری، مدیر حسابداری، وکالت، مدیریت، واسطه گری، بلاگری و ... از جمله مشاغل دارای درآمد محسوب می شوند.
البته این را باید در نظر داشت که در اکثر اوقات شروع هر کاری با درآمد پایین همراه است، اما نباید احساس یاس کرد و با تلاش بیشتر ادامه داد. بعلاوه برای کسب پول بیشتر قطعا باید مهارت و تخصص خود را در آن کار بیشتر کرد. بعضی از کارها نیز به خلاقیت و ایده پردازی زیاد نیاز دارند تا بتوان جایگاه خوبی در آن ها کسب کرد.
پیدا کردن کار اینترنتی
خوشبختانه علیرغم گذشته که افراد برای انجام کار مجبور بودند از منزل خارج شده و حتما در محل حضور یابند، امروزه مشاغل اینترنتی گسترده ای وجود دارد که در هر مکانی به راحتی می توان آن ها را انجام داد. راهکارهای یافتن شغل اینترنتی نیز نسبتا ساده تر از شغل های دولتی می باشد، اما استخدام رسمی در اغلب آن ها وجود ندارد.
از جمله روش های پیدا کردن کار اینترنتی رجوع به سایت های استخدام و کاریابی است. البته این در صورتی است که شخص مایل به استخدام در شرکت ها و نهادها یا همکاری با آن ها باشند و نتواند به شکل مستقل کسب درآمد کند. در چنین مواردی مراجعه به سایت های استخدام و کاریابی بهترین گزینه است تا طیف وسیعی از مشاغل را مشاهده کرد.
باید توجه داشت که برای پیدا کردن کار اینترنتی دلخواه و مناسب باید ابتدا علاقه و توانایی خود را مشخص کرده و سپس یک رزومه قوی ساخت. گفتنی است بسته به شغل مربوطه، داشتن لپ تاپ، کامپیوتر یا گوشی تلفن هوشمند و همچنین سرعت داشتن اینترنت پر سرعت از مهم ترین الزامات اشتغال در اینگونه کارها می باشد.
گاهی نیز به جای پیدا کردن کار اینترنتی می توان یک کسب و کار مستقل را برای خود ایجاد کرد. به عنوان مثال، افرادی زیادی با طراحی یک وبسایت یا ایجاد یک اکانت در فضای مجازی و فروش محصولات یا دستاوردهای مختلف در آن توانسته اند به یک موقعیت خوبی مالی دست یافته و در عین حال هزینه های اضافی مانند اجاره مغازه یا دفتر را متحمل نشوند.
پیدا کردن کار در منزل
گاهی اوقات افراد به دلایل گوناگونی نمی خواهند یا نمی توانند برای انجام کار به بیرون از منزل بروند و دوست دارند در خانه کسب درآمد کنند. حقیقت این است که امروزه پیدا کردن کار در منزل بسیار راحت تر از قبل شده و حتی می توان گفت که تعداد آن ها از شغل های حضوری بیشتر است.
مانند همانچه که در بالا گفته شد، یکی از بهترین راهکارهای یافتن شغل خانگی یا به عبارتی همان دورکاری، جستجو در سایت های استخدام و کاریابی است. این سایت ها مملو از موقعیت های شغلی هستند که کارفرماها آگهی های خود را برای استخدام افراد دارای صلاحیت در سایت ها منتشر می کنند.
البته پیدا کردن کار در منزل برای خانم ها و آقایان تفاوت چندانی ندارد، زیرا در حال حاضر اغلب مشاغل بین این دو جنسیت یکسان است. به عنوان مثال، مترجمی، تایپ، برنامه نویسی، فروشگاه اینترنتی، تولید محتوا اینستاگرام و وب سایت، تبلیغات آنلاین، تدریس آنلاین، ویراستاری و ... کارهایی هستند که هم خانم ها و هم آقایان می توانند در خانه انجام دهند.
پیدا کردن کار آسان
ممکن است ملاک یک شخص برای کسب درآمد، پیدا کردن کار آسان باشد. شاید چیزی تحت عنوان کار آسان وجود نداشته باشد، چراکه هر شغلی دارای سختی های خاص خود است. با این حال برخی مشاغل دارای بار مسئولیتی و فشار کمتری می باشند که به طبع نمی توان از آن ها انتظار درآمد بالا داشت.
برای پیدا کردن کار آسان هم می توان به صورت اینترنتی هم حضوری اقدام کرد. البته معیارهای هر شخص از آسان بودن متفاوت است اما به طور کلی با جستجو در چنین منابعی احتمالا بتوان گزینه های مناسبی با روحیات، علایق، توانایی ها، استعدادها و سایر معیارهای فرد یافت.
در مجموع طبق یک آمار کلی می توان گفت که شغل هایی مانند کتابداری، عکاسی، اپراتور برق، تست کننده شکلات، سگ واکر، تست کننده تشک های خواب، مدیر سرگرمی در موزه، باغبانی، مراقبت های پوستی و ... به عنوان ساده ترین کارها در دنیا شناخته می شوند و هر شخص می بایست با توجه به شرایط موجود به انتخاب مناسب ترین نوع دست بزند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص چگونه کار پیدا کنیم و راهکارهای یافتن شغل داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.