برای مشاوره در خصوص استخدام مهندس تاسیسات
برای مشاوره در خصوص استخدام مهندس تاسیسات
هر ساختمانی که ساخته می شود، نیاز به یک مهندس تاسیسات برای رسیدگی به امور تاسیساتی ساختمان دارد. همچنین پس از ساخت اولیه ساختمان، نیاز است که یک مهندس تاسیسات به صورت مداوم برای چک کردن امور تاسیساتی به ساختمان مراجعه کند. به همین علت است که سالانه مهندسین تاسیسات زیادی در بخش دولتی و همچنین بخش خصوصی استخدام و بکار گرفته می شوند.
کسانی که در رشته تاسیسات تحصیل کرده اند، در صورت داشتن مهارت کافی به راحتی می توانند شغل مناسب خود را پیدا کند. فارغ التحصیلان این رشته متناسب با موقعیت خود می توانند در دستگاه دولتی و یا ادارات خصوصی مشغول به کار شوند زیرا شرایط کار در این ادارات با یکدیگر متفاوت است. در ادامه این مقاله، قرار است که به بررسی شرایط استخدام مهندس تاسیسات در لیست آگهی های استخدامی پرداخته شود.
زمانبندی استخدام مهندس تاسیسات
با توجه به نیاز نهادها و شرکت های مختلف به مهندس تاسیسات، معمولا تمام بخش های خصوصی و دولتی اقدام به جذب نیروهایی که در زمینه تاسیسات متخصص هستند، می کنند. به همین علت است که سالانه آگهی های شغلی زیادی در رابطه با جذب مهندسین تاسیسات منتشر می شود. به کارگیری این نیروها، به دو شکل استخدام در شرکت های دولتی و خصوصی انجام می شود. در ادامه این بخش، درباره استخدام در این مجموعه ها به صورت کامل توضیح داده شده است.
استخدام در شرکت های خصوصی: بسیاری از مجموعه های خصوصی، به صورت دائمی نیروهای تاسیساتی را در مجموعه خود استخدام می کنند. استخدام نیرو در مجموعه های خصوصی، معمولا دارای زمانبندی خاصی نیست و هر زمان که این مجموعه ها به نیرو نیاز داشته باشند آگهی های استخدامی مبنی بر استخدام مهندس تاسیسات را منتشر می کنند. البته آزمون بخش خصوصی نیز وجود دارد که از طریق سایت inre.ir هر ساله اقدام به جذب نیرو می کند.
استخدام در مجموعه های دولتی: شکل دیگر استخدام نیروهای تاسیساتی، استخدام در مجموعه ها و شرکت ها دولتی است. ادارات دولتی، برخلاف شرکت های خصوصی اقدام به انتشار آگهی های استخدام نمی کنند و برای تامین نیروهای مورد نیاز خود به صورت سالانه آزمون استخدامی برگزار می کنند. نیروهای تاسیساتی که قصد استخدام در مجموعه های دولتی را دارند، در زمان مقرر شده باید در آزمون استخدامی این مجموعه ها از طریق سایت جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir ثبت نام کنند.
شرایط استخدام مهندس تاسیسات
همان طور که در بخش قبلی مقاله به آن اشاره شد، استخدام نیروهای تاسیساتی معمولا به دو صورت انجام می شود. شرکت های خصوصی و مجموعه های دولتی در صورت نیاز به اقدام به جذب مهندس تاسیسات می کنند. شرایط استخدام در مجموعه های دولتی، با مجموعه های خصوصی متفاوت است. کسانی که قصد استخدام به عنوان مهندس تاسیسات را دارند، در ابتدا باید از شرایط استخدام این جایگاه شغلی باخبر باشند. در ادامه این مقاله، به شرایط استخدام این نیروها در مجموعه های دولتی و همچنین مجموعه های خصوصی پرداخته شده است.
شرایط عمومی استخدام مهندس تاسیسات :
داشتن تابعیت ایرانی
اعتقاد به دین اسلام یا یكی از ادیان مصرحه در قانون اساسی
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت قانون برای آقایان
عدم اعتیاد به دخانیات و مواد مخدر
نداشتن سابقه محكومیت جزایی موثر
عدم وجود هر گونه ممنوعیت استخدام در دستگاه های اجرایی
داوطلبان استخدام در مجموعه های دولتی نباید جزو نیروهای بازخرید خدمت دستگاه های اجرایی و یا بازنشستگان دولتی باشند.
التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
شرایط استخدام در بخش خصوصی: بخش خصوصی، به نسبت بخش دولتی از شرایط راحت تری برای استخدام برخوردار است. معمولا مجموعه های بخش خصوصی، در زمان انتشار آگهی استخدام، شرایط خاص مجموعه خود را ذکر می کنند و علاقه مندان به کار کردن در این مجموعه ها، می تواند از همین بخش شرایط خود را بسنجند.
شرایط استخدام در بخش دولتی: استخدام شدن در بخش دولتی، دارای شرایط خاصی است. شرایط مجموعه های دولتی، به دو دسته شرایط اختصاصی و شرایط عمومی استخدام تقسیم می شوند. شرایط اختصاصی استخدام، معمولا برای هر مجموعه متفاوت است و در دفترچه استخدامی مجموعه های مختلف ذکر می شود. اما شرایط عمومی استخدام، برای تمام مجموعه های دولتی یکسان است که در فوق به آنها اشاره شد.
مدارک لازم برای استخدام مهندس تاسیسات
کسانی که قصد استخدام در مجموعه های خصوصی و یا دولتی را به عنوان مهندس تاسیسات دارند، در هنگام استخدام باید مدارک خود را به صورت کامل ارائه کنند. مدارک ارائه شده برای مجموعه های دولتی و خصوصی معمولا متفاوت است. مجموعه های خصوصی، مدارک مورد نیاز خود را در لیست آگهی های استخدامی مهندس تاسیسات ذکر می کنند. کسانی که قصد استخدام در مجموعه های خصوصی را دارند، باید متناسب با مدارک مورد نیاز استخدام، مدارک خود را آماده کنند و در هنگام ارسال رزومه و یا مصاحبه حضوری این مدارک را به شرکت تحویل دهند.
اما کسانی که قصد استخدام در مجموعه های دولتی را دارند، برای آگاهی از مدارک مورد نیاز استخدام باید دفترچه آزمون این نهاد ها را به صورت کامل مطالعه کنند. معمولا در دفترچه آزمون استخدامی، نهاد های دولتی علاوه بر شرایط استخدام مهندس تاسیسات، بخشی نیز وجود دارد که مدارک مورد نیاز برای استخدام در این مجموعه ها را شرح داده است. در ادامه این بخش لیست مدارک مورد نیاز آمده است.
اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه
اصل و تصویر مدرک تحصیلی
اصل و تصویر کارت ملی
اصل و تصویر کارت پایان خدمت برای اقایان
مدارک مربوط به محل اسکان در صورت لزوم
متقاضیان استخدام در دستگاه های دولتی، باید تمامی مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و در زمان مقرر شده تحویل دهند. کسانی که قصد استخدام در دستگاه های دولتی را دارند، باید توجه داشته باشند که ناقص بودن مدارک می تواند برای آن ها مشکل ساز شود و در نهایت باعث شود که نتوانند در اداره مورد نظر خود مشغول بکار شوند.
نحوه استخدام مهندس تاسیسات
در بخش های قبلی توضیح داده شد که شرایط استخدامی برای مهندسین تاسیسات به دو صورت است. فارغ التحصیلان این رشته، بنا به تمایلات شخصی خود می تواند در مجموعه های خصوصی و یا مجموعه های دولتی مشغول بکار شوند. استخدام در مجموعه های دولتی، روندی متفاوت با استخدام در مجموعه های خصوصی دارد.
نحوه استخدام در شرکت های خصوصی: شرکت های خصوصی، متناسب با نیاز مجموعه خود در هر زمان اقدام به انتشار لیست آگهی های استخدامی مهندس تاسیسات می کنند. همچنین این مجموعه ها شرایط استخدامی خود را نیز در آگهی خود ذکر می کنند. نحوه استخدام در این مجموعه ها به این صورت است که در ابتدا فرد متقاضی رزومه و اطلاعات شخصی ارسال می کنند و در صورت واجد شرایط بودن، شرکت فرد را به مصاحبه حضوری دعوت می کند.
در صورتی که فرد بتواند در مصاحبه حضوری نیز موفق عمل کند، به استخدام شرکت خصوصی مورد نظر در می آید. همچنین اگر قصد شرکت در آزمون بخش خصوصی را دارند باید به سایت inre.ir مراجعه کنند و مراحل نام نویسی را طی نمایند.
استخدام در مجموعه های دولتی: استخدام در مجموعه های دولتی، روندی کاملا متفاوت با استخدام شدن در مجموعه های خصوصی دارد. ادارات و شرکت های دولتی در صورت نیاز به استخدام مهندس تاسیسات، اقدام به برگزاری آزمون استخدامی می کنند. مهندسین تاسیسات که علاقه مند به مشغول شدن در مجموعه های دولتی هستند، باید به صورت مرتب اخبار مربوط به آزمون استخدامی را از سایت جهاد دانشگاهی و سازمان سنجش چک کنند تا بتوانند در زمان مقرر شده برای ثبت نام در آزمون استخدامی این ادرات اقدام نمایند.
شرکت کنندگان در صورتی که بتوانند در آزمون استخدامی نمره کافی را کسب کنند، به مصاحبه دعوت می شوند و در صورت کسب امتیاز مورد نیاز مصاحبه، می توانند در ادارات دولتی مشغول بکار شوند.
مصاحبه استخدام مهندس تاسیسات
برای استخدام شدن در بخش خصوصی و یا دولتی، مهندسین تاسیسات حتما باید در مصاحبه حضوری شرکت کنند. مصاحبه حضوری در بخش دولتی و خصوصی با هم متفاوت هستند. معمولا روند مصاحبه در بخش خصوصی به این صورت است که کسانی که از رزومه خوبی برخوردار هستند، به مصاحبه حضوری دعوت می شوند و در این مصاحبه معمولاً از آن ها درباره سابقه کار و میزان مهارت آن ها در شغلشان پرسیده می شود و در صورت کسب امتیاز این افراد به استخدام شرکت در می آیند.
اما روند انجام مصاحبه در شرکت های دولتی متفاوت با بخش خصوصی است. ادارات دولتی کسانی که توانسته اند در آزمون استخدامی نمره مورد نیاز را کسب کنند را به مصاحبه حضوری دعوت می کند. مصاحبه حضوری در شرکت های دولتی، معمولا از دو بخش مصاحبه تخصصی و عقیدتی تشکیل شده است. در قسمت مصاحبه تخصصی، درباره میزان دانش افراد در کار خود سوال پرسیده می شود.
اما در بخش عقیدتی، معمولا درباره اعتقادات فردی سوال پرسیده می شود. در صورتی که فرد بتواند از این دو مصاحبه نیز امتیاز مورد نظر را کسب کند، وارد مرحله بعدی استخدام می شود. معمولا ادارات دولتی پس از انجام مصاحبه حضوری در رابطه با استخدام نیروهای خود تحقیقات محلی نیز انجام می دهند. در صورت کسب امتیاز لازم از تمامی مراحل استخدام، در نهایت فرد به عنوان مهندس تاسیسات در مجموعه های دولتی مشغول بکار می شود.
حقوق استخدام مهندس تاسیسات
یکی از مسائلی که مهندسین تاسیسات، قبل از استخدام شدن در مجموعه های مختلف مد نظر دارند میزان حقوق دریافتی است. حقوق مهندس تاسیسات، به چندین عامل مختلف بستگی دارد. به طور مثال اینکه فرد در شرکت های خصوصی و شرکت های دولتی مشغول بکار باشد، در میزان حقوق او ممکن است تفاوت های ایجاد کند.
همچنین یکی از نکات مهم در میزان حقوق دریافتی یک مهندس تاسیسات، میزان تجربه او است. هر چه قدر که مهندس تاسیسات از تجربه و دانش بیشتری برخوردار باشد از حقوق بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.
همچنین میزان مهارت یک مهندس تاسیسات نیز بر حقوق او تاثیر می گذارد. زیرا تمام مجموعه ها به دنبال مهندس تاسیساتی هستند که از مهارت کافی برخوردار باشد. برای کسب مهارت بیشتر و افزایش حقوق، مهندسین تاسیسات می توانند در دوره های آموزشی مختلف شرکت کنند.
در رابطه با حقوق استخدام مهندس تاسیسات، نمی توان عددی را به عنوان بیشترین میزان حقوق نام برد، زیرا بیشترین میزان حقوق به عوامل بسیار زیادی وابسته است. اما کمترین میزان حقوق در این شغل، حقوق پایه وزارت کار است. مهندسین تاسیساتی که تازه وارد بازار کار شده اند و از سابقه کاری برخوردار نیستند با حقوق پایه وزارت کار و بیمه مشغول بکار می شوند البته در صورت زیاد شدن سابقه کاری و افزایش مهارت حقوق آن ها پس از مدتی زیاد می شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام مهندس تاسیسات داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.