برای مشاوره در خصوص ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
برای مشاوره در خصوص ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
آموزش و پرورش، برای تامین معلمان مورد نیاز خود هر چند وقت یک بار اقدام به برگزاری آزمون استخدامی دبیری می کند. نیرو هایی که متمایل به استخدام در آموزش و پرورش هستند، باید در آزمون استخدامی این نهاد و ارزیابی های بعدی آن شرکت کنند. به غیر از آزمون کتبی، مرحله ای نیز با نام ارزیابی تکمیلی وجود دارد که قبول شدگان در مرحله اول آزمون، باید این ارزیابی را نیز بگذرانند تا بتوانند در آموزش و پرورش استخدام شوند.
ارزیابی تکمیلی دبیری آموزش و پرورش خود از دو بخش مجزا مصاحبه و گزینش تشکیل شده است. داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش حتما باید در آزمون کتبی و همچنین ارزیابی تکمیلی حد نصاب مورد نیاز نمره را کسب کنند تا بتوانند به عنوان معلم در آموزش و پرورش مشغول به کار شوند. در این مقاله قرار است که به نحوه ارزیابی تکمیلی دبیری و مراحل و زمان انجام آن اشاره شود.
ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری چیست؟
آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دو بخش آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی تشکیل شده است. ارزیابی تکمیلی مرحله دوم استخدام آموزش و پرورش است. این ارزیابی خود دارای دو مرحله مختلف است که پذیرفته شدگان در آزمون کتبی باید در هر دو بخش ارزیابی تکمیلی نیز شرکت کنند. ارزیابی تکمیلی از دو بخش مصاحبه حضوری و گزینش تشکیل شده است. در مصاحبه حضوری ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری، پذیرفته شدگان باید به سوالات تخصصی مربوط به رشته خود پاسخ دهند. اما در بخش گزینش، داوطلبان باید به سوالات روانشناسی و همچنین سوالات عقیدتی پاسخ دهند.
هر دو بخش مصاحبه ارزیابی تکمیلی، دارای امتیاز است و داوطلب باید سعی کنند که امتیاز لازم از هر دو بخش این ارزیابی را کسب کنند. نحوه استخدام شرکت کنندگان در آزمون استخدام آموزش و پرورش، به این صورت است که در نهایت هر داوطلبی که توانسته باشد از آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی امتیاز بالاتری را کسب کند، برای موقعیت شغلی مربوطه انتخاب می شود.
پس از اعلام نتایج آزمون کتبی، زمان و مکان برگزاری و نحوه ارزیابی تکمیلی به داوطلبان پذیرفته شده در مرحله اول آزمون اطلاع داده می شود. پذیرفته شدگان برای انجام این ارزیابی در زمان مشخص شده، حتما باید به مکان برگزاری آزمون مراجعه کنند و ارزیابی خود را انجام دهند. حضور نیافتن در ارزیابی تکمیلی، به منزله انصراف از آزمون است. سازمان سنجش در دفترچه آزمون که برای آزمون استخدامی آموزش و پرورش منتشر می کند، بخشی را به اطلاعات مرتبط با ارزیابی تکمیلی اختصاص می دهد که داوطلبان برای کسب اطلاعات کامل درباره این ارزیابی، می توانند دفترچه آزمون را مطالعه کنند.
زمان ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری، پس از انجام آزمون کتبی و اعلام نتایج آن انجام می شود. زمان برگزاری این ارزیابی، کاملا تحت تاثیر زمان برگزاری آزمون کتبی و همچنین اعلام نتایج آن است. فرآیند اعلام زمان ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری به این صورت است که پس از اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش، در سایت سنجش پذیرفته شدگان می توانند کارنامه خود را مشاهده کنند. داوطلبانی که در این آزمون پذیرفته شده باشند، در قسمت پایینی کارنامه آن ها بخشی وجود دارد که زمان و همچنین مکان برگزاری ارزیابی تکمیلی در آن ذکر شده است.
با توجه به آزمون استخدامی امسال آموزش و پرورش و اطلاعات مندرج در دفترچه آن، زمان اعلام نتایج این آزمون حداکثر تا آخر مرداد ماه است. پس از اعلام نتایج اولیه، زمان و نحوه برگزاری ارزیابی تکمیلی نیز مشخص می شود. با توجه به زمان بندی آزمون های سال قبل آموزش و پرورش، معمولا زمان ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری یک ماه پس از اعلام نتایج اولیه این آزمون است. پذیرفته شدگان در مرحله اول آزمون، می توانند در این زمان خود را برای مصاحبه و گزینش این آزمون آماده کنند.
مراحل ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
فرایند ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش، از چندین مرحله مختلف تشکیل شده است. هر کدام از این مراحل دارای امتیاز جداگانه ای است که در نهایت امتیاز مربوط به این بخش ها، نمره نهایی ارزیابی تکمیلی داوطلب استخدام در آموزش و پرورش را مشخص می کند. ارزیابی تکمیلی در دو بخش مصاحبه تخصصی و گزینش انجام می شود. گزینش مربوط به سوالات دینی و عقیدتی است که داوطلبان پس از انجام مصاحبه تخصصی، باید در این بخش نیز شرکت کنند و به سوالات آن پاسخ دهند.
بخش اصلی ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش، بخش مربوط به مصاحبه است که خود از پنج مرحله تشکیل شده است. در ادامه این بخش از مقاله، این پنج مرحله به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته اند.
مرحله اول: اولین مرحله از ارزیابی تکمیلی، بخش مربوط به جلسه معارفه است. در این قسمت داوطلب باید خود را معرفی کند و همچنین به سوالات داوران درباره خودش پاسخ دهد. معمولاً این جلسه سی دقیقه به طول می انجامد.
مرحله دوم: مرحله دوم مربوط به بحث گروهی است. در این بخش به هر یک از داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش یک سناریو داده می شود که داوطلب در زمان مقرر شده باید این سناریو را مطالعه کند و در نهایت در گروه های چهار الی شش نفر درباره این سناریو ها بحث کنند.
مرحله سوم: قسمت بعدی ارزیابی تکمیلی مربوط به مصاحبه شفاهی است. در این جلسه داوران قصد دارند که میزان شایستگی داوطلبان را بسنجند. این جلسه معمولاً در شصت دقیقه برگزار می شود و بر مبنای پرسش و پاسخ بین داوطلبان و داوران است.
مرحله چهارم: بخش بعدی، قسمت مربوط به ایفای نقش است. نحوه انجام این بخش از ارزیابی تکمیلی به این صورت است که شخصی در نقش اولیا دانش آموزان قرار می گیرد و داوطلبان شرکت در آزمون، در نقش معلم باید با او صحبت کنند.
مرحله پنجم: آخرین بخش جلسه ارزیابی تکمیلی، مربوط به ارائه تحلیلی درس است. در این مرحله که معمولاً شصت دقیقه طول می کشد، مبحثی به فرد اختصاص داده می شود و پس از مطالعه آن داوطلب باید آن را برای داوران تدریس کند تا در نهایت داوران به این بخش نیز نمره بدهند.
مصاحبه، گزینش و ارزیابی حضوری یکی از مهم ترین مراحل آزمون دبیری می باشد. داوطلبان برای آگاهی از تغییرات این ارزیابی باید منتظر انتشار اطلاعیه های جدید آموزش و پرورش در این خصوص باشند. برای آگاهی و آمادگی برای شرکت در مراحل ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری توصیه می شود داوطلبان سوالات دوره های گذشته را مطالعه کرده همچنین باید از تجربیات افرادی که در دوره های قبل در آزمون دبیری پذیرش شده اند استفاده کنند.
مدارک لازم برای ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
پس از اعلام نتایج اولیه آزمون استخدامی آموزش و پرورش، پذیرفته شدگان در این مرحله باید مرحله ارزیابی تکمیلی دبیری را نیز انجام دهند تا در نهایت بتوانند به استخدام درآیند. برای انجام ارزیابی تکمیلی که متشکل از مصاحبه تخصصی و همچنین گزینش است، پذیرفته شدگان باید مدارکی را به همراه داشته باشند تا بتوانند در این مرحله از آزمون استخدامی شرکت کنند.
پذیرفته شدگان باید با مدارک کامل که در سایت سنجش اعلام شده است، به محل مصاحبه مراجعه کنند. در این قسمت از مقاله، لیست مدارک مورد نیاز بر طبق آزمون های استخدامی سال های قبل آورده شده است.
اصل و کپی مدارک تحصیلی
اصل و کپی مدارک مربوط به فرم استشهاد محلی سکونت (این گزینه تنها مربوط به کسانی است که از امتیاز بومی استفاده کردهاند)
اصل و کپی مدارک مربوط به سهمیه پنج درصدی ایثارگران (در صورت داشتن این سهمیه)
اصل و تصویر کارت پایان خدمت و یا معافیت برای آقایان
توصیه می شود داوطلبان تمامی مدارک لازم برای شرکت در ارزیابی تکمیلی دبیری را ابتدا در سایت سنجش چک کرده و سپس با خود به همراه داضشته باشند تا در فرآیند بازبینی مدارک به مشکلی بر نخورند.
نحوه امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
آزمون استخدامی دبیری، به صورت کلی دارای 1000 امتیاز است که داوطلبان باید بتوانند حداقل امتیاز لازم را کسب کنند تا به عنوان معلم در آموزش و پرورش استخدام شوند. نحوه امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری به این صورت است که از این هزار امتیاز، ششصد امتیاز به آزمون کتبی و چهارصد امتیاز به ارزیابی تکمیلی اختصاص دارد. البته داوطلبان باید در نظر داشته باشند که کسب امتیاز از آزمون کتبی به تنهایی کافی نیست و حتما باید بتوانند از ارزیابی تکمیلی نیز نمره حد نصاب را کسب کنند.
هزار امتیاز آزمون دبیری، در سه حیطه عمومی، اختصاصی، تخصصی امتیازدهی شده است. مجموعا چهارصد امتیاز از این آزمون به حیطه عمومی سیصد امتیاز به حیطه اختصاصی و سیصد امتیاز به حیطه تخصصی اختصاص دارد. در ادامه این بخش، جدول کامل مربوط به این امتیازات آورده شده است و در ادامه نیز قوانین مربوط به کسب امتیاز های مختلف نیز ذکر شده است.
حیطه | امتیاز ازمون کتبی | امتیاز ارزیابی تکمیلی | جمع |
عمومی | 240 | 160 | 400 |
اختصاصی | 180 | 120 | 300 |
تخصصی | 180 | 120 | 300 |
مجموع | 600 | 400 | 1000 |
از مجموع 1000 امتیاز مربوط به آزمون استخدامی آموزش و پرورش، داوطلبان حداقل باید بتوانند 470 امتیاز رو کسب کنند تا بتوانند صلاحیت معلمی را داشته باشند.
با توجه به جدول امتیازدهی بالا، از مجموع نمره آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی داوطلبان باید بتوانند که حداقل 100 امتیاز از حیطه عمومی، حداقل 60 امتیاز از حیطه اختصاصی و حداقل 60 امتیاز از حیطه تخصصی را بدست بیاورند تا بتوانند به عنوان معلم مشغول بکار شوند.
داوطلبانی که در گروه ایثارگران و سهمیه بیست و پنج درصد متقاضی استخدام در اداره آموزش و پرورش هستند، حداقل باید هشتاد درصد نمره مندرج در جدول بالا را کسب کنند.
سامانه ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
همانطور که گفته شد داوطلبان آزمون دبیری پس از شرکت در آزمون و قبولی آنها در مرحله اول آزمون باید خود را برای شرکت در مصاحبه و ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری آماده کنند. پس از اعلام نتایج اولیه آزمون آموزش و پرورش بازه زمانی خاصی را به داوطلبان فرصت می دهد تا پیش از شروع بازه ارزیابی تکمیلی حضوری مدارک ثبت نامی خود را در سامانه ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری بارگزاری کنند. در این مرحله افراد باید فایل لیست مدارک اعلامی این سازان را به صورت اسکن شده آماده کرده و در سامانه مای مدیو به آدرس اینترنتی my.medu.ir بارگزاری کنند.
داوطلبان برای ورود به سامانه ارزیابی دبیری باید عبارت my.medu.ir در مرورگر خود جست و جو کرده و وارد سایت اصلی شوند و برای ورود به این سامانه نیاز اس افراد از طریق درگاه دولت من وارد شوند. برای ورود از طریق درگاه دولت من داشتن شماره تلفن همراه به نام داوطلب الزامی است. پس از وارد کردن شماره همراه و کد امنیتی موجود در صفحه سایت کدی به تلفن همراه داوطلب ارسال می شود که پس از وارد کردن آن به صفحه اصلی سایت هدایت خواهند شد.
پس از ورورد به صفحه اصلی سامانه ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری داوطلبان می بایست گزینه گزینش و استخدام که در این بخش تعریف شده است را انتخاب کرده و اطلاعات هویتی خود و بستگان اعلام شده را پرکرده و سپس فایل های آماده شده مدارک خواسته شده را بارگزاری کنند و در نهایت پس از تکمیل تمامی فرم های خواسته شده بارگزاری مدارک در سامانه ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری تایید کنند.
پس از اعلام نتایج نهایی آزمون دبیری از طریق سایت سازمان سنجش سامانه ای جهت ثبت اعتراضات به ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری قرار داده شده است که داوطلبان می توانند در مهلت مقرر شده با مراجعه به سایت ثبت اعتراض به آدرس jazb.su.ac.ir و ثبت نام در سامانه و ورود به آن مراحل ثبت اعتراض را طی کرده و منتظر بررسی آن بمانند.
فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزیابی تكمیلی آزمون دبیری
برای ورود به مرحله ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری تمامی شرایط و مدارک داوطلبان مجدد توسط حوزه برگزار کنند مصاحبه بررسی می شود. مهم ترین مرحله در ارزیابی نهایی تکمیل فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزیابی تكمیلی آزمون دبیری می باشد. این فرم دارای بخش های مختلفی است که بخی توسط داوطلب و برخی دیگر توسط بررسی کننده، دبیر کارگروه و .. تکمیل میشود. بخش اول فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزیابی تكمیلی آزمون دبیری نمونه برگ شماره 1 می باشد که در آن داوطلب پس از تکمیل اطلاعات هویتی خود شرایط عنوان شده را خواهند و پس از تایید امضا و تایید می کند.
بخش دوم فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزیابی تكمیلی آزمون دبیری نمونه برگ شماره 2 می باشد که مربوط به تایید مدارک داوطلب و مقایسه آنها با مدارک حقیقی از جمله مدارک هویتی، تحصیلی، مدارک مربوط به سهمیه های داوطلب و.. می باشد پس از تکمیل این فرم توسط بررسی کننده این بخش نیز به تایید و امضای داوطلب، بررسی کننده و دبیر کارگروه می رسد. بخش بعد نمونه برگ شماره 7 می باشد که مربوط به شرایط جسمی و بیماری هایی است که داوطب ممکن است داشته باشد که به صورت صادقانه و با دقت باید تکمیل شده و امضا شود.
بخش نهایی فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزیابی تكمیلی آزمون دبیری نمونه برگ شماره 19 می باشد که این بخش در خصوص مدارک مربوط به سوابق و مستندات آموزشی، پژوهشی و فعالیت های مهم داوطلب می باشد که داشتن برخی موارد باعث می شود افراد امتیاز بیشتری برای قبولی در ارزیابی داشته باشند. برای هر مورد از مقام ها و جایزه های عنوان شده در این لیست کف نمره خاصی در نظر گرفته شده است که بررسی کننده با توجه به جایگاه مدرکی داوطلب امتیاز مدنظر را ثبت می کند و در نهایت فرم مربوطه تکمیل شده و توسط داوطلب، بررسی کننده، سرپرست کارگروه ورئیس کارگروه بررسی مدارک حوزه مربوطه امضا می شد.
مشاوره ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری
نمره مربوط به ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دبیری برای استخدام در این مجموعه بسیار حائز اهمیت است. داوطلبی که بتواند از این آزمون نمره خوبی را کسب کند، می تواند شانس بسیار خوبی برای قبولی در آموزش و پرورش داشته باشد. به همین علت است که داوطلبان شرکت در آزمون دبیری، باید ارزیابی تکمیلی را بسیار جدی بگیرند.
با دانستن برخی از نکات، داوطلبان می توانند در این ارزیابی نتیجه بهتری را بگیرند. همان طور که در قسمت قبلی به آن اشاره شد سوالات مربوط به ارزیابی تکمیلی در سه حیطه عمومی، اختصاصی و تخصصی مطرح می شوند. داوطلبان این آزمون، می توانند از کسانی که در سال های قبل در مصاحبه تخصصی شرکت کرده، درباره قبولی در این آزمون سوال بپرسند و از تجربیات آن ها استفاده کنند.همچنین منابع خوبی درباره آمادگی این آزمون و نجوه برگزاری آن بر روی سایت های مختلف نیز وجود دارد.
داوطلبان با مطالعه این منابع، می توانند ذهنیت خوبی نسبت به مراحل ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری پیدا کنند. همچنین نکته حائز اهمیت دیگر درباره این آزمون، این است که پذیرفته شدگان مرحله اول بتوانند آرامش خود را حفظ کنند و بدون استرس در ارزیابی تکمیلی شرکت کنند. زیرا بخشی از امتیاز این ارزیابی، به مهارت سخنوری و مدریت استرس داوطلب بستگی دارد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ارزیابی تکمیلی آزمون دبیری داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام در مراحل آزمون این امتیاز لحاظ می شود و به طور کلی تاثیر خود را خواهد داشت.
پاسخ مشاور: سلام سایت اداره استان خود را بررسی کنید.