برای مشاوره ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون
برای مشاوره ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون
به طور معمول افرادی که قصد دارند تا پروانه وکالت خود را دریافت کنند، باید برای دریافت این مجوز کسب و کار یک آزمون بدهند، اما با توجه به بخشی از ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، برخی از افراد با توجه به خدمت هایی که انجام داده و شرایطی که دارند، می توانند بدون آزمون پروانه وکالت خود را دریافت کنند. بسیاری از افراد با وجود این که شرایط لازم را دارند، از این قانون اطلاع نداشته و این فرصت را برای گرفتن پروانه وکالت از دست می دهند.
برای ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون چه برای دادگستری و چه برای قوه قضاییه، افراد باید دارای شرایط خاصی مانند شرایط سنی، شرایط تحصیلی و شرایط داشتن سوابق کاری متفاوت باشند. در صورتی که این افراد تمامی شرایط را برآورده کنند، می توانند در سامانه مربوطه ثبت نام کرده و پروانه خود را دریافت کنند. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش تمام نکات، شرایط و نحوه ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون برای داوطلبان ارائه شده است.
زمان ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون
در گذشته تمامی افرادی که می خواستند پروانه وکالت خود را دریافت کنند، باید در یک آزمون مشخص شرکت می کردند. وکیلان دادگستری و قوه قضاییه باید هر کدام در آزمون های جدای مربوط به حوزه خود شرکت می کردند تا پروانه وکالت خود را دریافت کنند. اما با تثبیت یک لایحه از طرف مجلس، افرادی که دارای یک سری شرایط خاص باشند می توانند برای دریافت پروانه وکالت خود بدون شرکت در هیچ آزمونی اقدام کنند. درباره زمان ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون در ادامه این بخش اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
زمانی که آگهی های اختصاصی این قانون منتشر شوند، داوطلبانی که شرایط لازم را داشته باشند، می توانند به سامانه مربوط برای ثبت نام پروانه وکالت بدون ثبت نام آزمون وکالت مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنند. انتظار می رود که این پروسه زمان ثبت نام زمان مشخصی داشته باشد. یعنی افراد در تمامی طول سال نمی توانند برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون خود اقدام کنند. به همین دلیل به داوطلبان واجد شرایط توصیه می شود که همواره منتظر انتشار اخبار بیشتر درباره بازه زمانی شروع ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون بمانند.
اطلاع از زمان ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون یکی از مهم ترین اطلاعاتی است که افراد باید داشته باشند. بازه زمانی ثبت نام به احتمال یک دوره کوتاه مدت بوده و تمامی داوطلبان باید در همین مدت تمامی کارهای مربوط به ثبت نام اعم از آماده سازی مدارک، پر کردن فرم، بارگذاری مدارک و انجام اصلاحیه های مختلف را انجام بدهند. در همین راستای ضروری است که افراد واجد شرایط بلافاصله پس از اعلام زمان ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون، برای ثبت نام نهایی به سایت و سامانه مربوطه مراجعه کنند.
شرایط ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون دادگستری
با وجود این که برای دریافت پروانه وکالت با این روش نیازی به شرکت در آزمون ندارد، اما باز هم شرایطی دارد که تمامی متقاضیان باید این شرایط را داشته باشند. این شرایط تقریبا شرایط سختی هستند و خیلی از افراد نمی توانند آن ها را برآورده کنند. شرایط ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون برای متقاضیان حوزه دادگستری با متقاضیان قوه قضاییه متفاوت است. طبق اخبار و مستنداتی که تا به امروز اعلام شده است، برخی از شرایط ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون دادگستری برای متقاضیانی که قصد دارند تا درخواست خود را ثبت کنند شامل موارد زیر می شوند.
داوطلبانی که اعضای هیئت علمی دانشکده های حقوق با حداقل 15 سال سابقه تدریس هستند.
داوطلبانی که فارغ التحصیل مقطع کارشناسی به بالا در رشته های حقوق فقه و مبانی حقوق اسلامی بوده و 5 سال سابقه کار در حوزه قضایی دارند.
قضاتی که بیشتر از 5 سال سابقه قضاوت داشته باشند.
فارغ التحصیلانی که از حوزه علمیه قم حداقل مدرک لیسانس را دریافت کرده و حداقل 5 سال سابقه کاری مدام یا 10 سال متناوب در سمت های حقوقی را داشته باشند.
افرادی که در دسته افراد واجد شرایط قرار می گیرند، می توانند در زمان ثبت نام به سامانه مربوطه مراجعه کرده و کارهای ثبت نام خود را انجام بدهند. پس از انتشار آگهی ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون دادگستری، داوطلبان می توانند در کانون وکلا یا کانون داگستری شرکت رفته و پروانه وکالت خود را دریافت کنند. علاوه بر این شرایط، یک سری شرایط عمومی هم وجود داشته که تمامی داوطلبان باید آن ها را برآورده کنند.
شرایط ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون قوه قضاییه
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، شرایط ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون قوه قضاییه در جزئیات با دادگستری متفاوت خواهد بود. تا جایی که در اخبار کنونی اعلام شده است، شرایط سوابق کاری و مدارک لازم تا حدودی به یک دیگری شبیه است. سایر شرایطی که برای ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون قوه قضاییه توسط کانون وکلا اعلام شده است، شامل یک سری شرایط عمومی می شوند که در ادامه این بخش به آن ها اشاره شده است.
متقاضی باید تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشد
حداقل سن 24 سال برای وکلا، مشاوران حقوقی و کارشناسان و حداکثر 65 سال سن برای مشاوران حقوقی و وکلا
داشتن حداقل مدرک کارشناسی معتبر داخلی یا خارجی
داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان
عدم داشتن هیچ گونه سوء پیشینه کیفری
عدم اعتیاد به مواد مخدری
نداشتن سوء شهرت (گرفتن رشوه، حق السکوت و...)
تعهد به اصل نظام و قانون اساسی
عدم محکومیت به انفصال دائم از خدمات دولتی، قضایی یا وکالت دادگستری
عدم وابستگی به گروهک های تروریستی و رژیم های سرنگون شده
در صورتی که مدرک تحصیلی افراد از کشورهای خارجی اخذ شده باشد، اعتبار دانشگاه محل تحصیل داوطلب باید برابر یا بالاتر از اعتبار دانشگاه های ایران باشد. برای قبول این مدرک از داوطلبان حتما استعلام اصالت مدرک و ریز نمرات داوطلب لازم است. افرادی که به صورت رسمی، قراردادی، پیمانی در وزارتخانه ها، سازمان ها، اداره ها و ارگان های دولتی، نهادهای انقلابی و سایر شرکت هایی از این قبیل مشغول به کار هستند، شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را نخواهند داشت. لازم به ذکر است که فرد متقاضی نباید به هیچ عنوان در دستگاه رژیم های حکومتی سابق مانند رژیم پهلوی سابقه فعالیت دولتی داشته باشد.
مدارک لازم برای ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون
زمانی که آگهی ثبت نام برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون منتشر شود، داوطلبان باید تمامی مدارک خود را آماده کرده و به سامانه این ارگان برای ثبت نام مراجعه کنند. آماده سازی کامل و دقیق مدارک لازم، یکی از ضروری ترین مراحل ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون است. چرا که در صورت مغایرت یا نقص در مدارک ارسالی، امکان این که متقاضی نتواند پروانه وکالت خود را دریافت کند بسیار زیاد می شود. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش لیست مدارک لازم برای ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون برای دادگستری و قوه قضاییه یا کانون وکلا ارائه شده است.
تصویر تمامی صفحات کارت ملی و شناسنامه فرد متقاضی
6 قطعه عکس 3*4
گواهی مدرک تحصیلی
تاییدیه از افراد موثق که متقاضی را برای دریافت مشاوره، کارشناسی و وکالت تایید کنند
گواهی سوابق اشتغال به همراه مستندات
کارت پایان خدمت برای آقایان
تمامی این مدارک، باید برای ثبت نام به مرکز مورد نظر ارائه شود. در صورتی که فرد گواهی مدرک تحصیلی خود را از یک دانشگاه خارجی گرفته است، باید ترجمه مدرک، ریز نمرات و رنکینگ دانشگاه مورد نظر خود را به مسئولین ثبت نام ارائه بدهد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، تنها مدارک تحصیلی که از دانشگاه ها و موسسات معتبر دریافت شده اند در این پروسه مورد قبول قرار می گیرند. علاوه بر تمامی مدارک فوق، داوطلبان باید فرم درخواست خود را برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون نیز ثبت کنند. در برخی مواقع ارائه گواهی عدم سوءسابقه هم برای افراد ضروری است.
سامانه ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون
تاکنون طبق اخباری که حول محور ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون برای قوه قضاییه و دادگستری منتشر شده است، سامانه ثبت نام پروانه وکالت برای هر دو بخش یکسان بوده و سایت درگاه ملی مجوزهای کشور مسئول ثبت نام اعلام شده است. در همین راستا ضروری است که متقاضیان واجد شرایط مدارک خود را جمع آوری کرده و برای ثبت نام در زمان شروع و انتشار آگهی های مربوطه، به این سامانه مراجعه کنند. در ادامه این بخش اطلاعات بیشتری درباره سامانه ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون برای متقاضیان ارائه شده است.
سامانه و درگاه مجوزهای کسب و کار به نشانی اینترنتی g4b.ir، یک سامانه آنلاین است که به بسیاری از کسب و کارهای برای دریافت مجوزهای لازم به صورت آنلاین کمک می کند. این سایت پس از معرفی مرجع اصلی صادر کننده مجوز هر کسب و کار، بررسی هزینه های لازم و اعلام شرایط و مدارک مورد نیاز، ثبت نام کسب و کارهای مختلف را شروع کرده و مدارکی از جمله مجوزهای پیش نیاز و سایر جوازهای لازم را صادر می کند. یکی از کسب و کارهایی که می توانند برای دریافت مجوز خود به این درگاه آنلاین مراجعه کنند، افرادی هستند که قصد دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را دارند.
در زمانی که آگهی های شروع ثبت نام دریافت پروانه وکالت بدون آزمون منتشر شده و بازه زمانی برای ثبت نام تعیین شود، داوطلبانی که شرایط لازم برای دریافت پروانه وکالت خود را دارند، می توانند برای ثبت نام به سامانه و درگاه مجوزهای کسب و کار به نشانی اینترنتی g4b.ir مراجعه کنند. با توجه به این که هنوز آگهی اختصاصی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون منتشر نشده است، سایت هم چنان بخش دریافت این پروانه را برای متقاضیان باز نکرده است. اما هنگام انتشار آگهی، لینک دسترسی به این بخش هم برای داوطلبان باز خواهد شد.
نحوه ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون
پیش تر نیز اشاره شد که ثبت نام برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون اینترنتی و از طریق سامانه و درگاه مجوزهای کسب و کار به نشانی اینترنتی g4b.ir صورت می گیرد. تمامی متقاضیانی که شرایط ثبت نام را مطالعه کردند، باید در زمان اعلام شده برای ثبت نام دریافت پروانه وکالت برای قوه قضاییه یا دادگستری، به سایت مربوطه مراجعه کنند. مراحل کامل و نحوه ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون در ادامه این بخش به همراه راهنمای تصویری ارائه شده است.
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می شود، صفحه اول سامانه و درگاه مجوزهای کسب و کار به نشانی اینترنتی g4b.ir یک بخش برای ورود به کسب و کار مربوطه دارد. داوطلبانی که قصد دارند تا پروانه وکالت خود را بدون آزمون دریافت کنند، در تاریخ مشخص شده می توانند به این سایت مراجعه کرده و در بخشی که برای آن ها فعال خواهد شد، ثبت نام های اولیه را انجام دهند. تمامی مراحل درخواست اولیه و ثبت نام برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون در همین سایت انجام خواهد شد. اما تمامی لینک ها و دسترسی های لازم تنها بعد از اعلام زمان ثبت نام در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
پس از ساخت حساب کاربری و ورود به بخش مربوط به دریافت پروانه وکالت در سامانه و درگاه مجوزهای کسب و کار به نشانی اینترنتی g4b.ir، نوبت به آن می رسد که داوطلبان فرم درخواست خود را تکمیل و ارسال کنند. تمامی مدارک مورد نیاز به همراه اطلاعات ضروری در این فرم به داوطلبان اطلاع داده می شود. آن ها می توانند مدارک را اسکن کرده و با حجم و فرمتی که در فرم ذکر شده است بارگذاری و سپس ارسال کنند. به محض شروع بازه زمانی ثبت نام برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، تمامی این اطلاعات به افراد داده می شود.
مشاوره صدور پروانه وکالت بدون آزمون
تاکنون هیچ آگهی اختصاصی درباره دریافت پروانه وکالت بدون آزمون برای متقاضیان واجد شرایط منتشر نشده است. در همین راستا در ادامه این بخش یک مشاوره صدور پروانه وکالت بدون آزمون ارائه شده است تا تمامی داوطلبان و علاقه مندان بتوانند اطلاعات اولیه را دریافت کرده و برای زمان شروع ثبت نام دریافت این مجوز کاری در قوه قضاییه و دادگستری آماده باشند. بیشتر نکات ضروری که متقاضیان دریافت این مدرک باید از آن ها اطلاع داشته باشند در ادامه ارائه شده است.
اولین نکته حائز اهمیت این است که داوطلبان منتظر انتشار آگهی های اختصاصی مربوط به دریافت پروانه وکالت بدون آزمون باشند. زمان ثبت نام برای دریافت این مجوز در قوه قضاییه و دادگستری به احتمال زیاد متفاوت خواهد بود. بنابراین تمامی داوطلبان باید با توجه به مرکز مورد نظر خود، زمان شروع را بررسی کنند. علاوه بر زمان شروع ثبت نام برای صدور پروانه وکالت بدون آزمون، شرایط هم ممکن است که تا حدودی با هم متفاوت باشند. در نتیجه تمامی داوطلبان باید به شرایط هر بخش دقت بیشتری داشته باشند.
پس از بررسی شرایط، تمامی مدارک مورد نیاز باید آماده شده و برای ثبت نام اقدام شود. توصیه می شود که داوطلبان و علاقه مندان واجد شرایط در همان روزهای ابتدایی شروع بازه زمانی برای ثبت نام اقدام کنند. در ضمن ناگفته نماند که سوابق کاری درخشان می تواند شانس فرد را برای دریافت پروانه وکالت بیشتر کند. به همین دلیل داوطلبان بهتر است که تمامی سوابق کاری خود را در رزومه ذکر کنند. آن دسته از افرادی که شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را ندارند هم می توانند این مدرک را با آزمون به دست بیاورند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ثبت نام پروانه وکالت بدون آزمون داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.