برای مشاوره روش های چگونه فوتبالیست شویم
برای مشاوره روش های چگونه فوتبالیست شویم


فوتبال در حال حاضر یکی از جذاب ترین ورزش های دنیا است که طرفداران زیادی را در بین تمامی سنین از کودکان و نوجوانان گرفته تا افراد بزرگسال جامعه دارد. برخی از افراد فوتبال را به عنوان یک سرگرمی مانند هر کاری دیگری مثل فیلم دیدن حساب می کنند. اما سایر افراد ممکن است فوتبالیست شدن را به عنوان یک هدف و یا یک شغل با درآمد مناسب در نظر بگیرند.
در حال حاضر شرایط مختلفی برای شروع مسیر فوتبال و تبدیل شدن به یک بازیکن تکنیکی و حرفه ای لازم است. یکی از مهمترین شرایط فوتبالیست شدن داشتن استعداد و توانایی بدنی فرد است. اما همه چیز به این موارد خلاصه نمی شود. داشتن تمرین زیاد و نا امید نشدن در این مسیر تاثیر زیادی در موفقیت فرد خواهد داشت. در ادامه این بخش برای پاسخ به سوال چگونه فوتبالیست شویم توضیحاتی کاملی درباره مراحل، شرایط و مدارک لازم برای شروع فوتبال ارائه شده است.
چگونه فوتبالیست شویم
امروزه بسیاری از جوانان و نوجوانان رویای فوتبالیست شدن را در سر دارند. برای تبدیل شدن به بازیکن تکنیکی و حرفه ای فوتبال تنها داشتن استعداد ذاتی جوابگو نخواهد بود و فرد بایستی تلاش و تمرکز زیادی را نیز در این راه به خرج دهد. تقریبا همه بچه ها از سن دبستان فوتبال را در سطح آماتور در مدارس انجام می دهند، اما برای داشتن شرایط فوتبالیست شدن چیزی فراتر از داشتن سن مناسب لازم است.
یکی از راه های شروع مسیر فوتبالیست شدن تمرین کردن تحت نظارت یک مربی است. برخی از باشگاه های داخل کشور در رده کودکان و نوجوانان اقدام به برگزاری کلاس های آموزش فوتبال می نمایند. همچنین به دلیل محبوبیت بالای این ورزش تقریبا در هر محله یک کلاس آموزش فوتبال و یک زمین ورزشی تمرینی وجود دارد. در ادامه این بخش توضیحات برای داشتن شرایط چگونه فوتبالیست شویم ارائه شده است.
ثبت نام در کلاس های آموزشی: در کلاس های آموزشی فوتبال ضمن معرفی این ورزش تکنیک ها و تمرینات مختلف لازم به هنرجو آموزش داده می شود.
انجام تمرینات مستمر: تمامی کسانی که علاقه دارند تا فوتبال را ابتدا به صورت تکنیکی و حرفه ای یاد بگیرند بایستی انجام تمرینات روزانه مستمر و با برنامه را فراموش نکند.
تمرین ضربه زدن به توپ: هر بازیکن فوتبال بایستی تمرینات ضربه آزاد و شوت زدن را به صورت روزانه انجام دهد، برای اینکار توپ را از بالا رها کرده و پس از ضربه زدن به آن مسیر مشخصی را برای هدایت توپ در نظر بگیرند.
ادامه تحصیل فراموش نشود: برای موفقیت در مسیر فوتبالیست شدن بهترین راه تحصیل در یک دانشگاه معتبر است. مطالعه در زمینه بدن انسان و توانایی آن کمک زیادی به ارتقای سطح بازیکن می کند.
در معرض دید بازیکن یاب ها بودن: معمولا از مقطع دبستان همیشه افراد بازیکن یاب برای سنجش توانایی و استعداد دانش آموزان به صورت دوره ای به مدارس سر می زنند. اگر کسی قصد دارد تا مسیر فوتبالیست شدن را طی کند بهتر است در زمان مراجعه بازیکن یاب ها بهترین عملکرد خود را نشان دهد.
یک نکته حائز اهمیت این است که بازیکن نباید ادعای بیهوده ای از عملکرد خود را نشان دهد و حفظ احترام هم تیمی ها نیز باید رعایت شود. برای افراد استعدادیاب نحوه بازی و رفتار بازیکن در تیم بسیار مهم است. در آخر بهتر است تا شخص رزومه ای شامل اطلاعات فردی، پستی که در آن بازیکن بازی می کند و یا مهارت های جدیدی که به عنوان بازیکن یاد گرفته است و اهداف مرتبط را لیست نماید.
بهترین سن برای فوتبالیست شدن
در تیتر قبلی توضیحاتی درباره پاسخ به سوال چگونه فوتبالیست شویم ارائه شد، یکی از شرایط فوتبالیست شدن علاوه بر داشتن مهارت جسمی توجه به شرط سنی برای شروع فوتبال است. بر اساس پژوهش های متخصصان رشته پزشکی بهترین ورزش برای کودکان زیر 12 سال انجام ژیمناستیک و دوچرخه سواری است که کمک زیادی به رشد و پرورش ذهن و بالا بردن سلامت جسمی کودکان می کند.
معمولا در رابطه با سن مناسب برای شروع فوتبال تکنیکی و حرفه ای اختلاف نظر های زیادی وجود دارد. برخی از افراد بر این عقیده اند که برای اینکه فرد در رشته ورزشی فوتبال نتیجه بهتری را کسب کند بهتر است تا از سن کودکی وارد دنیای فوتبال شده و تمرینات لازم را انجام دهد. این در حالی است که از نظر علمی خلاف این مسئله ثابت شده است.
معمولا در سنین پایین آسیب های مغزی وارد بر کودکان و نوجوانان بسیار بیشتر از بزرگسالان است. به همین جهت بهترین سن برای فوتبالیست شدن سنین بالای 12 سال در نظر گرفته می شود. شروع فوتبال در سنین پایین تر از 8 سالگی بایستی صرفا در حد شناخت توپ و ایجاد روحیه تیمی بازیکنان انجام شود. سپس در بازه سن 8 تا 12 سالگی آموزش شوت زدن و انجام تمرینات تکنیکی بازیکنان بدون اعمال سخت گیری انجام شود.
در سنین بالای 12 تا 18 سال زمان طلایی شروع فوتبال در نوجوانان و کسب مهارت و قدرت بدنی بازیکنان است. در این بازه سنی مربی با جدیت بیشتری تمرینات بازیکنان را پیگیری می کند و تمامی فعالیت های حرفه ای ورزشکاران، کشف استعداد و مهارت های فردی و اصلاح روش بازیکن در این زمان انجام می شود.
یکی از سوالاتی که اغلب افراد در ذهن دارند این است که آیا امکان اینکه بتوان در سن بالای 18 سال نیز فوتبال را شروع کرد، وجود دارد؟ خیر، در واقع شرط سنی شروع فوتبال سن 12 تا 18 سالگی است و سن بالاتر از 18 سال برای فوتبالیست شدن کمی دیر بوده و اگر فرد تا قبل از این سن تمرین فوتبال نداشته باشد امکان موفقیت در این رشته سخت و حتی غیر ممکن است.
برای فوتبالیست شدن چه رشته ای را انتخاب کنیم
معمولا برای اینکه چگونه فوتبالیست شویم مدرک تحصیلی چندانی لازم نیست. در واقع بیشتر بازیکنان مشهور جهان مدرک تحصیلی خاصی نداشته و دارای سواد پایه هستند. اما در این بین هستند کسانی که تحصیلات عالی در رشته های ورزشی و غیر ورزشی دارند. این افراد ممکن است پس از پایان فعالیت خود در حرفه فوتبال به کار مربیگری مشغول شده و یا مشاغل دیگری را انتخاب کنند.
در اینجا یکی از سوالاتی که در ذهن مخاطب ایجاد می شود این است که برای فوتبالیست شدن چه رشته ای را انتخاب کنیم و آیا داشتن مدرک تحصیلی برای ورود به دنیای فوتبال لازم است؟ در جواب به این سوال باید گفت که متقاضیان می توانند پس از ورود به دبیرستان در پایه های نهم و دهم رشته های تربیت بدنی و سایر رشته های مرتبط با ورزش را انتخاب نمایند. همچنین در زمان ورود به دانشگاه نیز می توانند در رشته های ورزشی دانشگاهی ادامه تحصیل انجام دهند.
همانطور که در ابتدای تیتر گفته شد، شرایط فوتبالیست شدن ارتباط چندانی با انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان ندارد، اما بازیکنانی در تاریخ فوتبال بوده اند که یا در حین فوتبال به تحصیل مشغول بوده اند و یا پس از بازنشسته شدن در فوتبال به سراغ تحصیل در دانشگاه و مشاغل دیگری رفته اند.
از فوتبالیست های خوب کشورمان که در رشته های ورزشی دارای مدرک دانشگاهی هستند می توان به محمد مایلی کهن (فوق لیسانس تربیت بدنی)، علی دایی (لیسانس متالورژی و کارشناسی ارشد تربیت بدنی) و در جهان به آندره آرشاوین- بازیکن سابق آرسنال (لیسانس طراحی لباس) و آرسن ونگر - مربی سابق آرسنال (لیسانس اقتصاد) اشاره کرد.
در حال حاضر برای تبدیل شدن به بازیکن تکنیکی و حرفه ای نیازی به داشتن مدرک تحصیلی نخواهد بود، اما بهتر است متقاضیان برای انتخاب مسیر فوتبالیست شدن از دبیرستان وارد آکادمی های فوتبال شده و یا از زمان دبیرستان گرایش های ورزشی مانند تربیت بدنی را انتخاب کرده تا در این مسیر قرار بگیرند.
شرایط فوتبالیست شدن
یکی از راه ها و شرایط فوتبالیست شدن حضور در تست فوتبال تیم و یا یک باشگاه معتبر می باشد. هر ساله افرادی با عنوان استعداد یاب در مدارس مختلف مقاطع دبستان، متوسطه اول و دوم به منظور سنجش میزان توانایی فوتبال دانش آموزان حضور پیدا می کنند. دانش آموزان می توانند برای موفقیت در تست های افراد استعداد یاب همیشه با مربی خود در ارتباط بوده و نکات مربط به ازمون را از این طریق یاد گرفته تا در روز آزمون بتوانند توانایی ها خود را نشان دهند. معمولا باشگاه های مختلف ورزشی تاکید زیادی به سنجش های افراد استعداد یاب دارند.
دانش آموزان همچنین می توانند علاوه بر انجام تست های مختلف ورزشی در مدرسه برای انجام مراحل تست گیری بازیکن تکنیکی و حرفه ای تیم فوتبال به باشگاه مورد نظر خود مراجعه نمایند. معمولا تمامی باشگاه های ورزشی در رده های سنی نونهالان 8 تا 14 سال و نوجوانان 15 تا 18 سال اقدام به انتشار آگهی اعلام زمان تست گیری در سایت های خبری مختلف در اینترنت می نمایند.
هر شخص دارای استعداد و علاقه مند به رشته فوتبال برای پاسخ به سوال چگونه فوتبالیست شویم و بازی در باشگاه ورزشی مورد علاقه خود بایستی ابتدا باشگاه و یا تیمی که قصد انجام تست در آن دارد را انتخاب نماید. سپس اطلاعاتی از تیم ورزشی، عناوین کسب شده تیم در سال های قبل و فصل گذشته ورزشی و اسامی مربیان و کادر فنی تیم داشته باشد.
برای انجام تست های فوتبال بایستی به زمان و مکان انجام تست و نحوه انتخاب بازیکن دقت کافی داشته باشد. در روز انجام تست نیم ساعت تا یک ساعت قبل از شروع تست در محل حاضر شوند. موفقیت در تست ورزشی به عوامل زیادی وابسته است، اما معمولا بازیکن مورد نیاز هر تیم بایستی با نیاز فنی و سیستم تیم سازگاری مناسب را داشته باشد.
در حال حاضر انجام تست گیری در باشگاه و تیم ها و باشگاه های ورزشی کشور بر اساس هر استان و در رده های سنی مختلف متفاوت است. برای مثال انجام تست فوتبال در رده های پایه با رده های بزرگسال متفاوت است. در روز انجام تست فوتبال عموما مربیان تست گیرنده بر اساس بازیکنان که در اختیار دارند، افراد را در تیم های مختلف تیم بندی کرده و در بازه های زمانی 15 تا 30 دقیقه ای بازی انجام می شود. معمولا پس از انجام مراحل تست گیری پس از انجام چند بازی تستی و بررسی روحیه تیمی بازیکنان ترکیب اصلی تیم انتخاب می شود.
مدارک لازم برای فوتبالیست شدن
یکی از شرایط لازم برای اینکه چگونه فوتبالیست شویم علاوه بر شرایط سنی، جسمی و ویژگی های فیزیک بدنی بازیکن ارائه مدارک لازم به باشگاه و یا مدرسه برگزار کننده تست است. معمولا مدارک لازم برای ثبت نام در تست فوتبال شامل مدارک شناسایی و تحصیلی داوطلبان است. در ادامه این بخش مدارک لازم برای فوتبالیست شدن برای مدارس و باشگاه های ورزشی ارائه شده است.
مدارک لازم برای انجام تست فوتبال مدارک
ارائه اصل و فتوکپی شناسنامه و کارت ملی داوطلب
دو قطعه عکس 4*3 که در سال جاری تهیه شده باشد.
ارائه آخرین مدرک تحصیلی داوطلب
برای متقاضیان زیر 18 سال ارائه رضایت نامه والدین پیش از شروع تست سنجش فوتبال الزامی است.
برای متقاضیان بالای 18 سال ارائه برگه معافیت تحصیلی دانش آموزان و اشتغال به تحصیل لازم است.
تمامی متقاضیان سنجش توانایی فوتبال برای اطلاع از زمان و شرایط فوتبالیست شدن و شرکت در آزمون های استعداد یابی فوتبال مدارس بایستی به دفتر مدرسه مراجعه کرده و برای حضور در آزمون سنجش فوتبال اعلام آمادگی کنند.
معمولا انجام تست ورزشی مدارس توسط افراد استعداد یاب در بازه زمانی مشخصی از سال انجام می شود. در زمان اعلام شده فرد استعداد یاب به نمایندگی از باشگاه ورزشی مورد نظر به یک سری از مدارس دبستان تا دبیرستان در استان مراجعه کرده و زمان و نحوه شرکت در تست سنجش فوتبال داوطلبان اعلام می شود. در روز برگزاری تست فوتبال ضمن بررسی مدارک داوطلبان میزان توانایی بازیکن به صورت فردی و تیمی مورد سنجش قرار می گیرد.
مراحل سنجش فوتبال در باشگاه های ورزشی مختلف معمولا چند ماه قبل از برگزاری آزمون از طریق سایت های خبری و سایت باشگاه اعلام می شود. در این زمان داوطلبان بایستی ضمن بالا بردن سطح آمادگی جسمی و تکنیکی و حرفه ای خود مدارک لازم برای روز آزمون را در اختیار داشته باشند.
مزایا و معایب فوتبالیست شدن
همواره یکی از سوالاتی که در ذهن هر کسی اتفاق می افتد این است که چگونه فوتبالیست شویم و آیا این راه افزون بر مشکلات و سختی ها پیش رو از نظر درآمد در چه سطحی قرار دارد. معمولا شرایط فوتبالیست شدن مانند تمامی مشاغل پیش نیازهای مختلفی مانند شرط سنی برای شروع، قبولی در تست سنجش و انجام قرارداد با یک باشگاه ورزشی شروع می شود.
درآمد بازیکنان فوتبال به میزان مهارت و شهرت آنها و همچنین باشگاهی که در آن بازی می کنند بستگی دارد. در حال حاضر به دلیل محبوبیت بالای فوتبال در کشور تیم های مختلف زیادی هر ساله قرارداد های زیادی با بازیکنان در رده های سنی مختلف تنظیم می نمایند. در ادامه این بخش توضیحاتی درباره مزایا و معایب فوتبالیست شدن ارائه شده است.
مزایای فوتبالیست شدن: تمامی کسانی که وارد رشته ورزشی فوتبال می شوند می توانند پس از انجام قراردادهای سالانه با باشگاه های مختلف درآمد خوبی را از این راه کسب نمایند. همانطور که در بالا اشاره شد، میزان توانایی فرد و شهرت او و باشگاهی که در آن بازی می کند به مرور زمان باعث افزایش مبلغ قراردادهای سالانه او با باشگاه فعلی و یا امضا قرارداد با باشگاه های جدید می شود.
تمامی بازیکنان بزرگ و سرشناس داخل کشور و بازیکنان خارجی زمانی از باشگاه های سطح پایین شروع کرده و به مرور زمان با امضا قرارداد در تیم های حرفه ای اکنون دارای درآمد مناسبی هستند. البته این شغل علاوه بر تامین مالی فرد وسلامت بدنی او دارای مشکلاتی و معایبی نیز است که در ادامه توضیحاتی در این باره داده شده است.
معایب فوتبالیست شدن: مانند تمامی رشته های ورزشی در فوتبال جراحات و صدمات ورزشی بسیار زیاد است. اصول فوتبال و بازیکن تکنیکی و حرفه ای شدن بر اساس عملکرد سریع و داشتن توانایی بدنی لازم است. برخی از بازیکنان فوتبال مانند رونالدو نازاریو برزیلی در اوج شهرت و توانایی خود به دلیل آسیب های ورزشی مداوم مجبور به یک خداحافظی زودهنگام از دنیای فوتبال شد.
اما در این بین هستند بازیکنانی که تا سن 40 سالگی نیز توانایی بازی کردن به عنوان یک بازیکن حرفه ای در تیم های باشگاهی مطرح را نیز دارند. در فوتبال گاهی ممکن است به دلیل نزدیک شدن به رقابت های حرفه ای و حضور در مسابقات بین المللی مانند جام جهانی فشار زیادی بر روی بازیکنان و تمامی اعضای تیم باشد.
معمولا گزینش بازیکنان تیم ملی هر کشور ترکیبی از بهترین بازیکنان فوتبال باشگاه های در پست های مختلف است. لذا بازیکنانی شانس حضور در تیم ملی و تیم های باشگاهی مطرح در کشور و در دنیا را دارند که آمادگی بدنی و روحی لازم در شرایط سخت و استرس زای رقابت های حرفه ای را داشته باشند.
در آخر باید اشاره کرد که ورزش فوتبال مانند هر کاری دیگری نیاز به تلاش مداوم و کسب مهارت دارد، البته آینده نگر بودن در این ورزش حرف اول را می زند. در فوتبال برخلاف سایر مشاغل دولتی و خصوصی چیزی به اسم مزایای بازنشستگی وجود ندارد و در شرایطی ممکن است بر اثر یک مصدومیت دائمی باشگاه حاضر به ادامه همکاری با بازیکن نباشد.
لذا بهتر است در بازه زمانی حضور در باشگاه های مختلف فرد کسب و کار دیگری را نیز در کنار حرفه فوتبال یاد گرفته و در کارهای مختلف سرمایه گذاری انجام دهد. در صورتی که به هر دلیلی چه از عدم توانایی ادامه این ورزش و یا میل شخصی حتما یک برنامه پشتیبان برای زندگی خود در نظر داشته باشند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص چگونه فوتبالیست شویم داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام، راه های متفاوتی وجود دارد که در متن مقاله ذکر شده است.