برای مشاوره استخدام مددکار اجتماعی
برای مشاوره استخدام مددکار اجتماعی
شاید شغل مددکاری در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای جهان کمتر شناخته و به آن پرداخته شده باشد، اما برای افزایش سلامت جامعه، نیاز به آن کاملا احساس می شود و برخی از افراد نیز به این شغل علاقه مند هستند. به همین دلیل هم متقاضیان بسیاری که دارای مدرک تحصیلی و شرایط لازم هستند، به دنبال آگاهی از زمان و نحوه استخدام مددکار اجتماعی می باشد.این در حالی است که استخدام این شغل تنها به یک روش صورت نمی گیرد و علاقه مندان از چند طریق می توانند جذب ارگان هایی همچون قوه قضائیه، سازمان بهزیستی، بیمارستان ها و موسسات خصوصی شوند.
نکته حائز اهمیت این است که داوطلبان باید ضمن آگاهی از شرایط و مدارک لازم برای استخدام مددکار اجتماعی، مراحل نام نویسی را بموقع اقدام نمایند. نکته مهم دیگر برای ورود به این شغل، کسب نمره حد نصاب در مصاحبه می باشد، چراکه یکی از مهم ترین شروط جهت پذیرش عبور از این مرحله می باشد. از این رو در این مقاله علاوه بر پرداختن به تمامی نکات ذکر شده، میزان حقوق استخدام مددکار اجتماعی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
زمان استخدام مددکار اجتماعی
شغل مددکاری یکی از شریف ترین و کاربردی ترین مشاغل در هر کشوری است، چراکه ماهیت اصلی آن کمک به افراد یا گروه های اجتماعی در زمان مواجهه با مشکلات، و ایجاد مهارت و قدرت حل مسئله در آن ها است. از این رو تنها افرادی می توانند در این شغل موفق باشند که از ویژگی هایی همچون مسئولیت پذیری، صبر، انسان دوستی، مهارت های حل مسئله، مدیریت، برنامه ریزی و ... برخوردار باشند.
روش ورود به این شغل نیز به چند روش امکانپذیر است و هر کدام دارای پروسه خاص خود می باشند. یکی از مهم ترین این روش ها، شرکت در آزمون استخدامی سازمان بهزیستی است. چراکه این نهاد اصلی ترین سازمان در جهت جذب علاقه مندان واجد شرایط برای شغل مددکاری می باشد.
برای این منظور، متقاضیان بایستی ضمن ثبت نام در زمان مقرر، در آزمون ورودی شرکت کنند تا در صورت کسب نمره حد نصاب پذیرفته شوند. البته باید خاطر نشان که با توجه به آنکه آزمون اسخدامی سازمان بهزیستی همزمان با آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی بوده و در حقیقت زیرمجموعه آن است، مراحل و زمان استخدام مددکار اجتماعی نیز با این آزمون برابر است.
بنابراین، داوطلبان بایستی پس از شروع مهلت ثبت نام آمون دستگاه های اجرایی، ابتدا دفترچه راهنما را دانلود کرده و سپس در صورت وجود رشته مددکاری در میان عناوین شغلی مورد تقاضا و داشتن شرایط لازم، برای نام نویسی اقدام نمایند. لازم به ذکر است که هنوز اطلاعیه ای در خصوص تاریخ برگزاری این آزمون برگزار نشده، اما بمحض مشخص شدن این موضوع، جزئیات لازم درباره زمان استخدام مددکار اجتماعی در این مقاله اطلاع رسانی می شود.
یک روش دیگر استخدام مددکار اجتماعی از طریق شرکت در آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضائیه است که با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار می شود. البته برگزاری این آزمون از روال خاصی تبعیت نکرده و ممکن است سازمان مربوطه هر ساله یا هر چند سال یکبار برای جذب نیرو اعلام نیاز کند.
گفتنی است که آخرین بار این آزمون در دو سال گذشته برگزار شد و هنوز اطلاعیه ای در مورد زمان برگزاری آزمون جدید اعلام نشده است. البته نمی توان به قطعیت گفت که قوه قضائیه در هر آزمون اقدام به جذب مددکار اجتماعی می کند و به همین دلیل علاقه مندان باید در صورت مشخص شدن آزمون جدید سازمان قوه قضائیه، دفترچه راهنمای آن را به دقت مطالعه کنند تا در صورت اعلام نیاز برای استخدام مددکار، مراحل لازم را انجام دهند.
شیوه سوم استخدام مددکار اجتماعی، شرکت در آزمون استخدامی وزارت بهداشت می باشد. این وزارت خانه هرازگاهی یک آزمون استخدامی برگزار می کند و در صورت کمبود نیروی مددکار در بیمارستان ها، بخشی از رشته محل های مورد نیاز را به جذب متقاضیان این شغل اختصاص می دهد. این آزمون آخرین بار در سال 99 برگزار شد و جزئیات آن از طریق سایت سازمان سنجش و سایت سازمان پزشکی در اختیار متقاضیان قرار گرفت. با این حال نام نویسی و سایر مراحل شرکت در آزمون در سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام می شود.
شیوه سوم استخدام مددکار اجتماعی مجددا از طریق آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی است که زمان ثبت نام آن متفاوت از آزمون استخدامی وزارت بهداشت می باشد. با این حال متولی برگزاری آن همچنان سایت سازمن سنجش می باشد. گفتنی است که زمان ثبت نام استخدام مددکار اجتماعی یا همان آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی در نیمه دوم شهریور امسال بود. همچنین بر اساس اخبار منتشر شده احتمال می رود که این دو آزمون نیز برگزار شوند. در این صورت تمامی جزئیات در همین مقاله در اسرع وقت در اختیار داوطلبان عزیر قرار خواهد گرفت.
شیوه نهایی جذب مددکار اجتماعی به صورت آزاد و از طریق موسسات و سازمان های خصوصی می باشد. در این روش نمی توان گفت که زمان استخدام مددکار اجتماعی به چه صورتی است. زیرا هر سازمان بسته به نیاز خود به طور جداگانه اقدام به انتشار آگهی کرده و متقضیان بایستی برای اطلاع از این آگهی ها و انجام ثبت نام به سایت های استخدام و کاریابی مراجعه کنند.
دفترچه استخدامی مددکار اجتماعی
مسلما اصلی ترین و مهم ترین منبع اطلاعاتی برای هر آزمون رسمی مراجعه به دفترچه راهنمای آن است. بر این اساس، دریافت و مطالعه دفترچه استخدام مددکار اجتماعی قبل از ثبت نام در آزمون های استخدامی ضروری می باشد. این دفترچه معمولا همزمان با تاریخ شروع نام نویسی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
با توجه به آنکه سازمان های مختلفی اقدام به جذب نیروی مددکار می کنند، سایت بارگذاری دفترچه استخدامی مددکار اجتماعی نیز متفاوت است. به عنوان مثال، برای دریافت این دفترچه در آزمون استخدامی وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی و دستگاه های اجرایی از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می شود و اما برای دریافت دفترچه آزمون استخدامی قوه قضاییه می بایست به سامانه مرکز آزمون های استخدامی جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir مراجعه شود. به هر ترتیب این دفترچه ها غالبا شامل اطلاعاتی به شرح زیر می باشند.
همانطور که اشاره شد، دفترچه استخدام مددکار اجتماعی مربوط به آزمون های استخدامی متمرکز می باشد. اما برای مواردی همچون آگهی ها یا فراخوان های اینترنتی معمولا دفترچه ای منتشر نمی شود و متقاضیان با ورود به سایت های استخدام و کاریابی می توانند شرایط و جزئیات مربوط به استخدام مددکار اجتماعی را مطالعه کنند.
شرایط استخدام مددکار اجتماعی
مسلما برای استخدام مددکار اجتماعی داشتن یک سری شرایط الزامی است. زیرا این شغل با افراد در حساس ترین و سخت ترین لحظات زندگی شان سر و کار دارند و بایستی افرادی برای آن انتخاب شوند که از ویژگی های لازم برخوردار باشند. در این میان، بسته به اینکه روش جذب از طریق کدام یک از موارد فوق الذکر باشد، نحوه اعلام شرایط استخدام مددکار اجتماعی نیز متفاوت است.
اما به طور کلی در مواقعی همچون آزمون سازمان بهزیستی بایستی داوطلبان برای آگاهی از این شرایط، دفترچه راهنمای ثبت نام استخدام دستگاه های اجرایی را دریافت و مطالعه کنند. در زمان استخدام قوه قضائیه نیز دفترچه راهنمایی منتشر می شود که شرایط استخدام مددکار اجتماعی در آن قابل مشاهده است. برای رفاه حال متقاضیان گرامی، در ادامه شرایط عمومی و اخصاصی استخدام مددکار اجتماعی به طور جداگانه ذکر شده است.
شرایط عمومی استخدام مددکار اجتماعی
داشتن تابعیت ایرانی
معتقد بودن به دین مبین اسلام یای یکی از ادیان بیان شده در قانون اساسی
التزام عملی به ولایت فقیه و قانون جمهوری اسلامی ایران
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت قانونی برای آقایان
نداشتن سوء پیشینه کیفری و جزائی
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان ها
نداشتن سابقه محرومیت از مشاغل دولتی و رسمی
برخورداری از سلامت جسمی و روانی
برخورداری از شهرت حسن اخلاق
شرایط اختصاصی استخدام مددکار اجتماعی
داشتن شرایط سنی حداکثر 35 سال برای دارندگان مدرک لیسانس، 40 سال برای دارندگان مدرک فوق لیسانس و 45 سال برای دارندگان مدرک دکتری
برخورداری از مدرک تحصیلی در رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر
عدم تعهد خدمت به سازمان یا ارگان های دولتی
پذیرش تعهد خدمت در صورت قبولی در آزمون به صورت محضری
داشتن روحیه کار تیمی و روابط عمومی بالا
لازم به ذکر است که در استخدام از طریق سازمان ها و موسسات خصوصی، شرایط استخدام مددکار اجتماعی معمولا در متن فراخوان یا آگهی های اینترنتی منتشر شده ذکر می شود. همچنین، در این گونه آگهی ها غالبا شرایط احراز، وظایف، تسهیلات و محل کاری پذیرفته شدگان توضیح داده می شود و داوطلبان بایستی قبل از نام نویسی حتما آن ها را مطالعه کنند.
مدارک لازم برای استخدام مددکار اجتماعی
داوطلبانی که قصد ثبت نام در استخدام مددکار اجتماعی را دارند، می بایست یک سری مدارک را ارائه دهند. با توجه به آنکه فرایند نام نویسی در آزمون های ورودی هموراه به صورت اینترنتی است، مدارک لازم برای استخدام مددکار اجتماعی می بایست در سامانه مربوطه بارگذاری و اطلاعات خواسته شده نیز در فرم تقاضانامه وارد شوند.
از جمله مدارک لازم برای استخدام مددکار اجتماعی به مدرک تحصیلی مربوط می شود. برای این منظور، داوطلبانی که در یکی از رشته های روانشناسی، مشاوره، روانشناسی تربیتی، روانشناسی عمومی، روانشناسی (اصلاح و تربیت)، مشاوره و راهنمایی (فعالیت های پرورشی، مشاوره)، مددکار اجتماعی، علوم اجتماعی، کارشناس امور تربیتی و مشاوره، حقوق، و مطالعات خانواده دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند، می توانند در آزمون شرکت کنند. سایر مدارک و اطلاعات به شرح زیر است:
اطلاعات هویتی اعم از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی و ..
اطلاعات مربوط به رشته و سوابق تحصیلی
اطلاعات مربوط به آدرس محل سکونت
اطلاعات مربوط به شماره تماس و آدرس ایمیل
عکس پرسنلی جدید داوطلب
پرداخت هزینه آزمون
قابل ذکر است که تمام مدارک لازم برای استخدام مددکار اجتماعی ذکر شده در بالا توسط مسئولین ذیربط بررسی می شود. بنابراین لازم است که این مدارم با دقت و به درستی وارد شوند، چراکه در صورت مشاهده هر گونه مغایرت نه تنها در مرحله از فرایند آزمون، از پذیرش فرد خودداری به عمل خواهد آمد.
نحوه ثبت نام استخدام مددکار اجتماعی
در هر کدام از روش های توضیح داده شده در بالا، نحوه ثبت نام استخدام مددکار اجتماعی نیز متفاوت است. به عنوان مثال، اگر شخصی قصد شرکت در آزمون استخدام کارکنان اداری قوه قضائیه را داشته باشد، می بایست پس از شروع مهلت مقرر به سایت مرکز آزمون های جهاد دانشگاهی به آدرس hrtc.ir مراجعه و مراحل ثبت نام را در آنجا طی نمود.
اما در مواردی که متقاضیان قصد شرکت در آزمون استخدامی سازمان بهزیستی را دارند، لازم است پس از فرا رسیدن تاریخ ثبت نام آزمون دستگاه های اجرایی وارد سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org شده و در آنجا نسبت به ارسال مدارک و تکمیل فرم تقاضانامه اقدام کنند. برای آشنایی بیشتر، در ادامه نحوه ثبت نام استخدام مددکار اجتماعی در این آزمون به گام به گام ارائه شده است.
نخست باید آدرس سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org را از طریق مرورگر جستجو کرد.
سپس می بایست روی گزینه استخدام متمرکز دستگاه های اجرایی کلیک نمود.
در صورت شروع زمان ثبت نام در صفحه زیر عبارتی تحت عنوان " دهمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی" به نمایش در می آید که باید روی آن کلیک نمود.
مراحل بعد لازم است تا کارت اعتباری خریداری شده، و پس از دریافت سریال ثبت نام، به صفحه نام نویسی رفته و فرم تقاضانامه را تکمیل کرد. در صورت اتمام موفقیت آمیز تمامی مراحل، یک کد رهگیری به داوطلب تعلق می گیرد که باید آن را تا پایان مراحل پذیرش نزد خود نگاه دارد
اما درباره نحوه ثبت نام استخدام مددکار اجتماعی در آگهی های اینترنتی باید گفت که سایت مشخصی برای این منظور وجود ندارد و متقاضیان بایستی فرم تقاضانامه یا رزومه خود را از طریق سایت های استخدام و کاریابی که فراخوان مربوطه را منتشر کرده اند، تکمیل نمایند. برای این امر، معمولا بخشی تحت عنوان " ارسال رزومه" قرار دارد که باید روی آن کلیک کرد.
مصاحبه استخدام مددکار اجتماعی
با توجه به آنکه شغل مددکاری با انسان سر و کار دارد و بایستی در موقعیت های بحرانی به کمک آن ها شتافت، صرفا کسب نمره در آزمون کتبی جهت گزینش افراد مناسب کفایت نمی کند و برای پذیرش متقاضیان چه در استخدامی های با آزمون و چه بدون آزمون، حتما یک مصاحبه حضوری نیز در نظر گرفته می شود تا سایر ویژگی های شخص مورد ارزیابی قرار کرد.
با توجه به این موضوع، موفقیت در مصاحبه استخدام مددکار اجتماعی و کسب نمره بالا جهت پذیرش داوطلبان ضروری است. گفتنی است سوالات این مصاحبه شامل مواردی همچون معرفی خود و ارائه بیوگرافی، میزان علاقه مندی به شغل و هدف از ورود به آن، سطح توانمندی ها و مهارت های لازم، میزان آشنایی با تکنولوژی و کامپیوتر، سنجش ویژگی های شخصیتی است.
علاوه بر این، ممکن است موقعیتی برای داوطلب تجسم سازی شود تا نحوه تصمیم گیری و برخورد او با بیماران یا افراد آسیب دیده سنجیده شود. از این رو، توصیه می شود که داوطلبان قبل از حضور در جلسه مصاحبه حتما سطح علمی و تخصصی خود را بالا ببرند و سرعت تصمیم گیری در موقعیت های گوناگون را بالا ببرند.
همچنین، به همراه داشتن مقاله یا هر گونه سابقه علمی پژوهشی مرتبط با رشته در مصاحبه استخدام مددکار اجتماعی می تواند به افزایش نمره در این مرحله کمک کند. گذشته از این، میزان اعتماد بنفس، صداقت و تسلط در زمان پاسخگویی تاثیر زیادی در جلب نظر هیئت مصاحبه کننده و افزایش نمره خواهد داشت.
استخدام مددکار اجتماعی در بیمارستان
یکی از بخش های مهمی که وجود مددکار اجتماعی در آن ضرورت دارد، بیمارستان ها است. گفتنی است که استخدام مددکار اجتماعی در بیمارستان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت صورت می گیرد. بنابراین، متقاضیان بایستی همزمان با شروع مهلت ثبت نام این آزمون، ابتدا دفترچه راهنما را دانلود کرده و در صورت وجود جذب مددکار اجتماعی برای نام نویسی اقدام کنند.
البته برگزاری این آزمون روند و زمان ثابتی ندارد و ممکن است وزارت بهداشت در مواقع خاصی از سال اقدام به جذب متقاضیان کند. از این رو نمی توان گفت که زمان استخدام مددکار اجتماعی در بیمارستان دقیقا چه تاریخی است، زیرا در حال حاضر هنوز اطلاعیه ای در این مورد منتشر نشده است. اما بمحض مشخص شدن زمان آن، جزئیات لازم در این مقاله قرار داده خواهد شد.
قابل توجه است که تمامی مراحل شرکت در آزمون اعم از ثبت نام، دریافت کارت ورود به جلسه و اعلام نتایج از طریق سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org قابل انجام است. همچنین اطلاعیه ها و اصلاحیه های استخدام مددکار اجتماعی در بیمارستان به واسطه همین سایت منتشر می شوند. بدین ترتیب لازم است تا داوطلبان برای انجام تمامی مراحل به سایت مذکور مراجعه کنند.
حقوق استخدام مددکار اجتماعی
در اینجا نوبت به یکی از مهم ترین مسائل استخدام مددکار اجتماعی به میزان حقوق مربوط می شود. از این رو بسیاری از متقاضیان در مورد این موضوع کنجکاو هستند. این در حالی است که حقوق استخدام مددکار اجتماعی را نمی توان برای تمام پذیرفته شدگان و یا کارکنان این رده شغلی یکسان دانست، چراکه عوامل مختلفی در مقدار آن دخیل است.
از جمله این عوامل می توان به مدرک تحصیلی، سمت و ارگان محل کار اشاره کرد. به عنوان مثال، افرادی که در استخدام مددکاری اجتماعی قوه قضائیه پذیرفته می شوند، نسبت به پذیرفته شدگان سازمان بهزیستی حقوق بیشتری دریافت می کنند. اما به طور کلی، به نظر می رسد که در کشور ما پرداخت مالی با سختی های این کار تناسب نداشته و کارکنان آن چندان رضایت خاطر ندارند.
البته نوع استخدام اعم از قراردادی، شرکتی یا رسمی بودن در سازمان های دولتی و آزاد نیز در میزان حقوق استخدام مددکار اجتماعی تاثیر گذار است. در مجموع می توان گفت که حداقل حقوق استخدام مددکار اجتماعی سازمان های دولتی برابر است با حداقل حقوق قانون وزارت کار که برای سال جاری معادل 4 میلیون و 700 هزار تومان می باشد. هرچه سابقه و منصب شغلی بالاتر باشد، میزان این حقوق نیز بیشتر خواهد بود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام مددکار اجتماعی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام اگهی های استخدامی موجود در سایت های کاریابی را مطالعه کنید.