برای مشاوره استخدام مهندس نساجی
برای مشاوره استخدام مهندس نساجی
استخدام مهندس نساجی در بخش خصوصی و دستگاه های اجرایی و شرکت ها انجام می شود. افراد متقاضی موظف اند اطلاعات مورد نیاز را در زمان ثبت نام اینترنتی خود در سامانه وارد کنند و پس از دعوت به مصاحبه مدارک لازم را حضوری یا اینترنتی تحویل دهند. مهندس نساجی می تواند در شرکت های مختلف بر اساس توانایی خود کار کرده یا برای کارآموزی اقدام نماید.
با توجه به اینکه رشته مهندسی نساجی مورد نیاز برخی سازمان ها و موسسات دولتی و خصوصی می باشد، در این مقاله قصد داریم به بررسی استخدامی این رشته تحصیلی در دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و شرکت ها بپردازیم. و در ادامه لیست آگهی های استخدامی مهندس نساجی و میزان درآمد آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
استخدام مهندس نساجی
پس از استخدام مهندسی نساجی یا کارشناس فناوری نساجی، مسئولیت هدایت پروسه تولید انواع منسوجات اعم از پوشاک، کف پوش مانند قالیچه و موکت بر عهده آن ها می باشد. این صنعت شامل بخش های مختلفی از جمله کارخانه های ریسندگی (تولید نخ های مختلف)، بافندگی (تولید انواع پارچه ها)، تولید فرش ماشینی و همچنین کارخانجات تکمیل کننده این کالاها مانند رنگرزی، چاپ، تولید الیاف مصنوعی همچون پلی پروپیلن و نایلون می شود. مهندس نساجی در زمینه روش های ریسندگی و تولید نخ، تولید پارچه، قالیچه و فرش تخصص داشته و نقش بسیار مهمی در طراحی و تعمیر ماشین آلات و قطعات نساجی دارند.
استخدام مهندس نساجی از طریق آزمون استخدام دستگاه های اجرایی به صورت پیمانی و رسمی در وزارت خانه های مورد نظر می باشد. آزمون استخدامی شامل دفترچه سوالات عمومی و اختصاصی می شود که منابع آن از کتاب های اصلی این رشته در دانشگاه است. افراد با داشتن شرایط عمومی و اختصاصی ذکر شده در دفترچه آزمون های فراگیر دستگاه اجرایی برای استخدامی در ارگان های مربوطه می توانند اقدام نمایند. گاها این عنوان شغلی مورد نیاز بوده و گاهی اصلا برای این رشته تحصیلی در دستگاه های اجرایی، استخدامی وجود ندارد.
مهندس نساجی می تواند در ادارات دولتی همچون بخش نساجی موسسه استاندارد، اداره نساجی و پوشاک وزارت صنایع، بخش نساجی وزارت کار، بخش نساجی دادگستری (برای تعیین قیمت کارخانجات ورشکسته و برآورد کردن قیمت کالاهای نساجی)، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی و مراکز تحقیقاتی استخدام شود.
استخدام مهندس نساجی از طریق آزمون بخش خصوصی نیز امکان پذیر می باشد. این آزمون در سه سطح دانشی، مهارتی و سوالات عمومی بوده و پس از ثبت نام، داوطلبان بایستی مدارک مورد نیاز را در سایت بخش خصوصی به نشانی inre.ir بارگذاری نمایند. داوطلبان آزمون بخش خصوصی در زمان مشخص شده باید در آزمون شایستگی که در مرحله نام نویسی انتخاب کرده اند، به صورت اینترنتی شرکت نمایند.
سه سطح سوالات دانشی از منابع کتابی معرفی شده دانشگاهی می باشد، سوالات مهارتی ملاک تسلط مهندس نساجی در کار خود و بخش سوالات توانایی از آزمون های هوش و مهارتی مطرح می گردد. سوالات مهارتی این آزمون، خواندنی و حفظ کردنی نبوده و میزان تسلط داوطلب نسبت به مهارت مدنظر سنجیده می شود. آزمون بخش خصوصی یک فرصت مناسب برای مهندس نساجی بوده که می تواند جذب شود و ارتقا شغلی یابد.
شرکت ها و کارخانه های فراوانی به استخدام مهندس نساجی می پردازند. مهندس نساجی با داشتن شرایط مربوط به هر شرکت و توانایی هایی همچون شناخت کامل انواع مواد اولیه، نخ، پارچه و انوع بافت با ماشین های گرد بافت و تسلط کافی به طراحی پارچه می تواند به استخدام درآید. از این رو به عنوان مدیر تولید، مدیر فنی، مدیر مهندسی صنعتی، مشاور و غیره با توجه به نیاز شرکت ها می تواند مشغول به کار شود.
استخدام مهندس نساجی پاره وقت
مهندس نساجی پس از استخدام در برخی شرکت ها می تواند به صورت پاره وقت مشغول به کار شود. به این صورت که در ساعات مشخصی برای گذراندن دوران کارآموزی در شرکت حضور می یابد. فرد در زمان ثبت نام رزومه خود را ایمیل کرده تا کارفرما با سابقه کاری، تحصیلات و غیره آشنایی کامل پیدا کند و پس از بررسی آن و در صورت تمایل برای استخدام فرد اقدام کند.
برخی شرکت ها در ایران برای مشاغلی همچون امور استاندارد، مهندس صنایع نساجی در زمینه دوخت پوشاک و غیره با توجه به گرایش و تخصص خود می توانند برای استخدامی اقدام نمایند. مهندسان نساجی در کشور دارای تخصص های مختلف تکنولوژی نساجی، شیمی نساجی و علوم الیاف، پوشاک، سازه های نانولیفی و مدیریت صنایع نساجی هستند که هر یک حیطه شغلی خاصی را دارا می باشند.
افرادی که می خواهند به صورت پاره وقت به استخدام در سال جاری درآیند، بایستی دوره های کارآموزی شرکت را بگذرانند. سپس با تایید کارفرما و کسب مهارت کافی می توانند در آن شرکت استخدام شده و از تخصص خود استفاده کنند.
شرایط استخدام مهندس نساجی
استخدام مهندس نساجی در هر یک از موسسات دولتی و بخش خصوصی دارای شرایط خاصی می باشد. با بررسی شرایط مربوطه در دفترچه استخدامی می توان برای ثبت نام اقدام کرد. در ادامه قصد داریم به بررسی شرایط استخدام مهندسی نساجی در دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی بپردازیم.
مهمترین قسمت دفترچه ثبت نام در آزمون استخدام در بخش خصوصی، شرایط ثبت نام داوطلبان می باشد. زیرا در صورت رعایت نکردن شرایط اعلام شده از سوی داوطلبان، متخلف شناخته می شوند و پذیرفته نخواهد شد. ثبت نام و قبولی در آزمون استخدامی بخش خصوصی اساسا مطابق مهارت های شغلی متقاضیان می باشد، بنابراین شرط معدل یا مدارک تحصیلی خاص در نظر گرفته نمی شود.
در ادامه مهمترین شرایط ثبت نام آزمون استخدامی مهندس نساجی بخش خصوصی در سال جاری و ضوابط استخدامی در سازمان های متقاضی جذب این آزمون ارائه شده است.
فرد بایستی به دین اسلام اعتقاد داشته باشد.
تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
از قوانین حاکم بر جمهوری اسلامی ایران پیروی نماید.
قوانین و مقررات کار و سازمان محل پذیرش را رعایت کند.
دارای توانایی جسمی متناسب با موقعیت شغلی باشد.
شرایط عمومی ثبت نام برای کلیه متقاضیان دستگاه های اجرایی یکسان است، اما شرایط اختصاصی نام نویسی در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی با توجه به هر سمت و عنوان شغلی متفاوت است. لذا ضرورت دارد، هر فرد متقاضی این آزمون، شرایط ثبت نام در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی مندرج در دفترچه را مطالعه نماید.
برخی از مهم ترین شرایط و ضوابط ذکر شده در دفترچه راهنما استخدام دستگاه های اجرایی شامل موارد زیر می باشد.
تابعیت ایرانی
پایبندی به دین مبین اسلام
پایبندی به قانون اساسی ایران
عدم منع سربازی اجباری برای مردان
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر
بدون سابقه کیفری
از سلامت جسمی و روحی و توانایی کار برخوردار باشد.
عدم ممنوعیت استخدام در دستگاه های اجرایی
داشتن حداکثر 36 سال برای دارندگان مدرک لیسانس، حداکثر 40 سال برای دارندگان مدرک فوق لیسانس و حداکثر 45 سال برای دارندگان مدرک تحصیلی دکترا و دکترای تخصصی
متقاضیان آزمون استخدامی مهندس نساجی توجه داشته باشند که در آزمون دستگاه های اجرایی علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی، سهمیه ها و امتیازات خاصی نیز برای آن ها در نظر گرفته شده است.
مدارک لازم برای استخدام مهندس نساجی
متقاضیان ثبت نام مهندس نساجی آزمون استخدامی بایستی مدارک و اطلاعات مورد نیاز را تهیه کنند. افراد کلیه اطلاعات را باید به صورت دقیق در فرم ثبت نام وارد کرده یا مدارک درخواستی را در سایت مربوطه آپلود نمایند. این دسته از داوطلبان مانند تمامی دوره های قبلی باید با پرداخت هزینه ثبت نام در آزمون های استخدامی دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی اقدام کنند. در ادامه مدارک لازم برای استخدام مهندس نساجی در دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی را مورد بررسی قرار می دهیم.
داوطلب مهندسی نساجی دستگاه های اجرایی، پس از دریافت شماره سریال می تواند به صفحه ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی مراجعه و تمامی قسمت های فرم نام نویسی را تکمیل نماید. در ادامه اصلی ترین مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی بر اساس آزمون دوره قبل ارائه گردیده است.
فایل عکس 3*4 متقاضی
اطلاعات شخصی از جمله نام خانوادگی، نام، نام پدر
اطلاعات شناسایی از جمله کد ملی، شماره شناسنامه و جنسیت
اطلاعات مرتبط به نظام وظیفه (آقایان داوطلب)
اطلاعات سهمیه ایثارگران (در صورت درخواست استفاده از سهمیه)
اطلاعات شغلی مانند نوع سازمان، سابقه، نوع قرارداد و غیره
اطلاعات تحصیلی مانند رشته، مقطع تحصیلی، تاریخ فارغ التحصیلی
اطلاعات محل سکونت مانند استان، شهر، آدرس دقیق و غیره
در ادامه مدارک مورد نیاز جهت آپلود در سامانه ثبت نام آزمون استخدامی شرکت های خصوصی در سایت inre.ir ارائه شده است تا با تکمیل اطلاعات لازم به جمع آوری آن بپردازند.
رزومه متقاضی
اسکن عکس داوطلب
اسکن کارت ملی
اسکن صفحه اول دفترچه بیمه (در صورت موجود بودن)
معرفی نامه (در صورت موجود بودن)
ثبت مدرک زبان (در صورت موجود بودن)
ثبت دوره های گذرانده شده (در صورت وجود داشتن)
از داوطلبان واجد شرایط ثبت نام در آزمون استخدامی بخش خصوصی بر اساس نمرات کسب شده جهت مصاحبه و پذیرش نهایی دعوت به عمل می آید. این دسته از افراد هنگام مراجعه حضوری باید مدارک مشخصی را که شرکت ها تعیین می کنند همراه خود داشته باشند. مهمترین مدارک ثبت نام حضوری آزمون استخدامی بخش خصوصی به شرح زیر می باشد.
شناسنامه و کارت ملی
مدارک تحصیلی مانند دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و غیره
مدارک مربوط به نظام وظیفه آقایان
رزومه حرفه ای یا آکادمیک (در صورت موجود بودن)
معرفی نامه یا توصیه نامه (در صورت وجود داشتن)
مدارک مربوط به مهارت های گذرانده شده یا دوره های زبان خارجی (در صورت وجود داشتن)
لیست آگهی های استخدام مهندس نساجی
استخدام مهندس نساجی فقط از طریق ثبت نام دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی نیست. در سایت های مختلف لیستی از آگهی های استخدامی مهندس نساجی آورده شده که می توان با ارسال رزومه برای ثبت نام در شرکت ها اقدام کرد. بسیاری از سایت های کاریابی مانند جابینجا، جاب ویژن، ایران استخدام و غیره، لیستی از شرکت هایی که نیروی مهندس نساجی نیاز دارند را دارند.
با مراجعه به سایت های کاریابی، ابتدا بایستی آگهی های استخدام شرکت مربوطه را چک کرده و شرایط تحصیلی و سوابق شغلی مورد نیاز شرکت را مورد بررسی قرار دهند. پس از دارا بودن شرایط خواسته شده می توانند رزومه خود را ارسال کنند تا در صورت نیاز با فرد تماس گرفته شود. بسیاری از شرکت ها و نهادها به دنبال مهندس نساجی برای عناوین شغلی مانند مدیر عامل، رئیس کارخانه، مدیر تولید، مدیر بازرگانی، مدیر مهندسی صنعتی و مشاور کارخانه یا شرکت خود می باشند.
در آگهی های استخدامی مهندس نساجی به همه اطلاعات مورد نیاز مانند مهارت های لازم، شرح شغلی و توانایی های فرد، وضعیت نظام وظیفه، مدرک تحصیلی، جنسیت و غیره پرداخته شده است. متقاضی می تواند در مورد شرکتی که می خواهد برای ثبت نام در استخدامی آن اقدام کند، اطلاعات مرتبط به آن را مطالعه کرده و سپس برای ارسال رزومه اقدام نماید.
حقوق مهندس نساجی چقدر است؟
یک مهندس نساجی که در بخش دولتی کار می کند، طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می نماید. در بخش خصوصی شرایط حقوقی تفاوت هایی دارد. میزان تجربه، تخصص و توانایی یک مهندس نساجی و نوع قراردادی که با کارفرمای خود منعقد می کند، تعیین کننده حقوق و درآمد فرد است. بسته به این عوامل، مهندسان نساجی در بخش خصوصی درآمدهای متفاوتی دارند. مهندس نساجی که به کارآفرینی روی می آورد و کسب و کار خود را راه اندازی می کند، با وجود مشکلات فراوان، درآمدش به فعالیت و موفقیتش در این زمینه بستگی دارد. در حالت کلی مقدار درآمد این حرفه متوسط است و افراد حداقل 3 میلیون حقوق دریافتی دارند.
به طور حتم میانگین حقوق مهندس نساجی در شهرهای بزرگ مانند تهران، ممکن است اندکی تفاوت داشته باشد. چنانچه مهندس نساجی در شرکت خصوصی کار کند، می تواند درخواست حقوق بیشتری داشته باشد که یا با آن موافقت شده یا رد می گردد. در هر صورت میزان حقوقی که اعلام می شود، رقمی کلی بوده که با توجه به مکان و موقعیت ممکن است تغییر نماید.
مهندس نساجی می تواند حرفه ای پردرآمد باشد. در این حالت چندین روش وجود دارد که می تواند حقوق فرد را افزایش دهد و شامل موارد زیر می شود:
تغییر محل کار
اخذ گواهینامه مهارتی
اخذ مدارک تحصیلی بالاتر
اگر پس از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام مهندس نساجی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام سال های قبل بله داشتند.