برای مشاوره استخدام کمک حسابدار
برای مشاوره استخدام کمک حسابدار
کمک حسابداری یکی از مشاغل پر طرفدار در جهان است که با هدف پشتیبانی حسابدار و انجام وظایف حسابداری و اجرایی ایجاد شده است. در واقع وظایف اصلی یک کمک حسابدار توسط حسابدار یا مدیر حسابداری تعیین می شود. اما به طور معمول وظایفی از قبیل نظارت بر بودجه شرکت، ثبت سوابق مالی به صورت دقیق، ارسال فاکتور و ایجاد گزارش های مالی و... بر عهده کمک حسابدار می باشد.
به طور کلی استخدام کمک حسابدار با برگزاری آزمون های استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی، آزمون استخدام بخش خصوصی و انتشار لیست آگهی استخدام صورت می گیرد. جهت شناخت بیشتر متقاضیان، در این مقاله به بررسی استخدام کمک حسابدار، استخدام کمک حسابدار بدون سابقه پرداخته شده است. همچنین شرایط و مدارک مورد نیاز جهت شرکت در هر یک از آزمون های استخدامی، مدارک لازم برای استخدام کمک حسابدار و میزان حقوق کمک حسابداری معرفی شده است.
استخدام کمک حسابدار
استخدام کمک حسابدار معمولا از طریق آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی، آزمون بخش خصوصی و از طریق شرکت ها انجام می گیرد که در ادامه به تفکیک به آن ها پرداخته شده و توضیحات مختصری در خصوص هرکدام از آن ها ارائه شده است.
آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، آزمونی است که برای ورود متقاضیان اشتغال در سازمان ها، وزارت خانه ها و شرکت های دولتی برگزار می شود. لازم به ذکر است که این آزمون هر سال با انتشار اطلاعیه مربوطه در سایت سازمان سنجش برگزار می گردد. بنابراین متقاضیان و داوطلبان آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی با مراجعه به این سایت، قادر به مشاهده و بررسی شرایط، مدارک لازم برای استخدام کمک حسابدار و زمان برگزاری این آزمون می باشند.
از آن جا که سازمان حسابرسی کشور نیز یکی از سازمان های دولتی حاضر در آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی است، جذب نیروی انسانی مورد نیاز خود در بخش های حسابداری، کمک حسابداری و... را از طریق این آزمون به انجام می رساند. از این رو داوطلبان استخدام در سازمان حسابرسی با شرکت در این آزمون می توانند شانس خود را برای استخدام در سازمان های دولتی مربوطه بیازمایند.
نکته قابل توجه در آزمون استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی این است که گاهی ممکن است جذب نیروی حسابدار را در الویت قرار دهد و به جذب نیروی کمک حسابدار نپردازد. بنابراین به متقاضیان توصیه می شود پیش از ثبت نام در این آزمون، عناوین شغلی این آزمون را مطالعه نمایند.
آزمون استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی برای استخدام متقاضیان اشتغال در سازمان ها و ادارات دولتی برگزار می شود. متقاضیان اشتغال در شرکت های غیر دولتی و خصوصی نیز با شرکت در آزمون استخدامی بخش خصوصی می توانند شانس خود را در جهت استخدام بیازمایند.
یکی از الزامات اصلی شرکت در این آزمون، تکمیل اینترنتی فرم ثبت نام است که از طریق سایت مربوطه انجام می شود. سایت رسمی آزمون استخدامی بخش خصوصی به نشانی inre.ir در راستای ارائه خدمات مربوط به برگزاری آزمون ذکر شده راه اندازی شده است. در واقع دفترچه راهنمای ثبت نام در آزمون بخش خصوصی نیز در این سامانه بارگذاری شده و قابل دریافت خواهد بود.
نکته حائز اهمیت در رابطه با آزمون استخدامی بخش خصوصی این است که ممکن است استخدام کمک حسابدار در میان رشته ها و مشاغل مورد نیاز شرکت های خصوصی نباشد. بنابراین بهتر است پیش از اقدام برای ثبت نام در این آزمون نسبت به بررسی شرایط و مشاغل مورد نیاز اقدام کرد.
روش سوم برای استخدام کمک حسابدار در شرکت های خصوصی، بررسی لیست آگهی های استخدام و ارسال رزومه می باشد. متقاضیان اشتغال در شرکت های دولتی و غیر دولتی برای استخدام در این مجموعه ها می توانند به سایت های کاریابی مختلف مراجعه نمایند. با بررسی شرایط و مزایای کاری شرکت مورد نظر در آگهی منتشر شده، به راحتی می توان در رابطه با ارسال یا عدم ارسال رزومه تصمیم گرفت.
استخدام کمک حسابدار بدون سابقه
کمک حسابدار یکی از مشاغل حوزه مالی و حسابداری می باشد و در حقیقت افراد آگاه به دانش حسابداری می توانند برای شروع کار خود به انتخاب آن بپردازند. این طور می توان گفت که کمک حسابداری ارتباط میان یک حسابدار مبتدی و یک حسابدار حرفه ای می باشد. از این رو استخدام کمک حسابدار بدون سابقه صرفا از طریق کارآموزی قابل انجام است، اما استخدام حسابدار رسمی نیازمند حداقل شش سال سابقه کار است.
به طور کلی، اطلاع از وظایف کمک حسابدار در انتخاب و ادامه آن موثر خواهد بود. بنابراین لازم است پیش از ورود به کار و اشتغال در این موقعیت شغلی، نسبت به آشنایی با آن و یادگیری مهارت های مورد نیاز اقدام نمود. برای حرفه ای شدن در زمینه شغلی حسابداری، فعالیت در شغل کمک حسابداری و افزایش تجربه و مهارت در این زمینه بسیار حائز اهمیت می باشد.
کار در زمینه کمک حسابداری می تواند در آینده شغلی فرد تاثیر مثبت داشته و یک تجربه کاری مهم برای او تلقی گردد. در حقیقت، از طریق این شغل می توان به یادگیری روند کار سازمانی پرداخته و نسبت به وظایف یک حسابدار آگاه شد تا در نهایت به موقعیت شغلی با درآمد بالا رسید. متقاضیان اشتغال در رشته های حسابداری و کمک حسابداری توجه داشته باشند که اگر هیچ تجربه کاری ندارند، بهتر است به کارآموزی بپردازند.
بنابراین متقاضیان باید پس از آگاهی از وظایف خود به عنوان یک کمک حسابدار، به گذراندن یک دوره آزمایشی حتی بدون حقوق بپردازند. البته لازم به ذکر است که اگر شخصی پیش تر در این زمینه فعالیت داشته نیازی به شرکت در دوره کارآموزی نخواهد داشت و با اعتماد به نفس کامل می تواند اقدام به کار کند.
دیوان محاسبات موسسه ای دولتی است که رسیدگی به حساب های وزارتخانه، شرکت ها و موسسات دولتی از طریق این مرکز انجام می شود. علاقه مندان به استخدام در دیوان محاسبات برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنند.
شرایط استخدام کمک حسابدار
متقاضیان اشتغال در زمینه کمک حسابداری به 3 روش می توانند برای استخدام در این موقعیت شغلی اقدام نمایند. شرکت در آزمون های استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی، آزمون استخدام بخش خصوصی و بررسی لیست آگهی های منتشر شده توسط شرکت های مختلف، 3 روش استخدام می باشند که هر یک شرایط به خصوصی دارند. در ادامه به بررسی شرایط استخدام کمک حسابدار در روش های مختلف استخدام خواهیم پرداخت:
آزمون استخدامی سازمان حسابرسی به عنوان بخشی از آزمون استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی شامل شرایط عمومی زیر می باشد:
داشتن تابعیت ایران
التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
انجام خدمت یا معافیت قانونی فقط برای آقایان
داشتن سلامت جسمانی و روانی
داشتن شرایط سنی 20 الی 25 سال برای دارندگان مدرک دیپلم، حداکثر 30 سال برای دارندگان مدرک فوق دیپلم، حداکثر 36 سال برای دارندگان مدرک لیسانس، حداکثر 40 سال برای دارندگان مدارک تحصیلی فوق لیسانس و حداکثر 45 سال برای دارندگان مدرک دکتری
شرایط اختصاصی
اگر داوطلبان استخدام در موقعیت شغلی کمک حسابدار علاوه بر شرایط عمومی، واجد شرایط اختصاصی نیز باشند، مجاز به ثبت نام در آزمون استخدامی فراگیر خواهند بود. یکی از اصلی ترین شرایط اختصاصی استخدام از طریق آزمون فراگیر، داشتن مدرک حسابداری مرتبط می باشد. شرایط اختصاصی این آزمون در دفترچه ثبت نام آن ذکر شده است.
شرایط عمومی ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی که از طریق سایت inre.ir صورت می گیرد به شرح زیر می باشد:
داشتن تابعیت ایرانی
داشتن اعتقاد به دین اسلام
پیروی از قوانین جمهوری اسلامی ایران
رعایت قوانین و مقررات شغل مورد نظر
داشتن توانایی جسمانی و روانی متناسب با شغل محل قبولی
داشتن حداقل سن 15 سال سن
شرایط اختصاصی
داوطلبان متقاضی استخدام در رشته های شغلی شرکت های خصوصی در صورت داشتن شرایط عمومی و اختصاصی درج شده در دفترچه می توانند جهت نام نویسی در این آزمون اقدام نمایند. نکته قابل توجه این است که در این آزمون مقطع و رشته تحصیلی داوطلب، ملاک پذیرش نمی باشد. در واقع ملاک پذیرش، شایستگی شغلی داوطلب است.
شرایط اختصاصی مورد نیاز جهت شرکت در آزمون استخدام بخش خصوصی در دفترچه راهنمای ثبت نام این آزمون درج شده است. در نهایت لازم به ذکر است که شرایط استخدام کمک حسابدار از طریق انتشار آگهی استخدام نیز توسط بخش منابع انسانی شرکت مورد نظر به طور کامل داخل متن آگهی درج خواهد شد.
مدارک لازم برای استخدام کمک حسابدار
متقاضیان واجد شرایط برای شرکت در آزمون های استخدامی باید نسبت به تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام نمایند. مدارک لازم برای استخدام کمک حسابدار جهت شرکت در آزمون های فراگیر و بخش خصوصی در دفترچه راهنمای ثبت نام این آزمون ها معرفی شده است. متقاضیان می توانند با دانلود این دفترچه از سایت مربوطه به مطالعه شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون بپردازند.
مجری برگزاری آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، سازمان سنجش می باشد. داوطلبان شرکت در این آزمون می بایست در زمان ثبت نام، به سامانه sanjesh.org مراجعه نموده و نسبت به آماده سازی مدارک و اطلاعات خود اقدام نمایند. بخشی از مدارک باید در زمان ثبت نام در آزمون در سامانه نام برده بارگذاری شود.
با پرداخت هزینه ثبت نام به صورت اینترنتی، یک شماره سریال ثبت نام به داوطلب تعلق گیرد. متقاضیان گرامی باید پس از دریافت این شماره سریال به صفحه ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی وارد شده و فرم نام نویسی را تکمیل نمایند. از مهم ترین مدارک لازم برای استخدام کمک حسابدار و ثبت نام اینترنتی در دهمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه فایل عکس 3*4 داوطلب
ارائه اطلاعات فردی نظیر نام، نام خانوادگی، نام پدر
ارائه اطلاعات هویتی نظیر کد ملی، شماره شناسنامه و جنسیت
ارائه اطلاعات تحصیلی نظیر رشته، مقطع، تاریخ فارغ التحصیلی
ارائه اطلاعات محل سکونت نظیر استان، شهر، آدرس دقیق و...
ارائه اطلاعات شغلی نظیر نوع سازمان، سابقه، نوع قرارداد و...
ارائه اطلاعات مربوط به نظام وظیفه آقایان
ارائه اطلاعات مربوط به سهمیه ایثارگران در صورت وجود
لازم به ذکر است که متقاضیان ثبت نام در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، ابتدا باید به بررسی رشته های تحصیلی مورد پذیرش یا همان مدارک تحصیلی مجاز برای شرکت در آزمون بپردازند و در صورت وجود رشته کمک حسابداری در لیست رشته ها، نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. در نهایت پس از کسب نمره قبولی، پذیرفته شدگان می بایست مدارک لازم برای مصاحبه حضوری را به شرکت مورد نظر ارائه نمایند.
آزمون استخدامی بخش خصوصی، آزمونی است که علاقه مندان اشتغال در زمینه کمک حسابداری مجاز به شرکت در آن و کار در شرکت های غیر دولتی خواهند بود. بخشی از مدارک لازم برای استخدام کمک حسابدار و ثبت نام در این آزمون که باید در سامانه مربوطه به نشانی inre.ir بارگذاری شود، به شرح زیر می باشد:
ارائه فایل رزومه داوطلب
ارائه فایل اسکن شده عکس پرسنلی داوطلب
ارائه فایل اسکن شده کارت ملی
ارائه فایل صفحه اول دفترچه بیمه در صورت وجود
ارائه فایل معرفی نامه در صورت وجود
ارائه فایل مدرک زبان در صورت وجود
ارائه فایل دوره های گذرانده شده در صورت وجود
بخش دیگری از مدارک ثبت نام در آزمون استخدامی بخش خصوصی باید به صورت حضوری ارائه شوند. در واقع متقاضیان پس از پذیرش در آزمون های شخصیت شناسی و آزمون تخصصی برای استخدام در رشته شغلی کمک حسابداری، باید برای مصاحبه حضوری به ارائه مدارک زیر بپردازند:
ارائه مدارک شناسایی نظیر شناسنامه و کارت ملی
ارائه مدارک تحصیلی شامل دیپلم، مدرک لیسانس، فوق لیسانس و...
ارائه مدارک مربوط به نظام وظیفه آقایان
ارائه رزومه کاری در صورت وجود
ارائه رزومه تحصیلی در صورت وجود
ارائه معرفی نامه یا توصیه نامه در صورت وجود
ارائه مدارک مربوط به دوره های گذرانده شده در صورت وجود
لیست آگهی های استخدام کمک حسابدار
استخدام به عنوان کمک حسابدار در شرکت های غیر دولتی و دولتی، علاوه بر شرکت در آزمون های فراگیر دستگاه های اجرایی و آزمون بخش خصوصی با بررسی لیست آگهی های استخدامی نیز امکان پذیر است. بسیاری از شرکت ها برای استخدام نیروی کمک حسابدار به انتشار آگهی استخدامی در سایت های کاریابی می پردازند.
در واقع، متقاضیان با مراجعه به این سایت ها و بررسی آگهی، در صورت علاقه می توانند به ارسال رزومه کاری خود پرداخته و در صورت پذیرفته شدن، وارد مرحله مصاحبه حضوری شوند. سایت های کاریابی موجود بستری برای انتشار و مشاهده آگهی های استخدام هستند.
به عنوان مثال هر آگهی استخدام در سایت های کاریابی شامل دسته بندی شغلی، موقعیت مکانی، نوع همکاری، حداقل سابقه کار، حقوق پایه می باشد که در ابتدای آگهی مشخص شده است. در ادامه در بخش شرح موقعیت شغلی، توانایی ها و مهارت های مورد نیاز یک کمک حسابدار معرفی شده و همچنین به مزایای موقعیت شغلی مورد نظر اشاره شده است.
در انتهای آگهی نیز به معرفی شرکت مربوطه، حوزه و سابقه فعالیت، محدوده شرکت و شماره تماس آن پرداخته شده است. از قسمت سبز رنگ که با عنوان "ارسال رزومه" مشخص شده است، می توان نسبت به ارسال رزومه و مشخصات اقدام نمود. در نهایت با کلیک بر روی این قسمت و انتخاب فایل رزومه می توان نسبت به ارسال درخواست استخدام اقدام نمود.
لازم به ذکر است که برای مشاهده آگهی های مربوط به رشته کمک حسابداری در شهر خود باید نسبت به فیلتر اطلاعات بپردازید. متقاضیان می توانند از بخش مربوط به همه استان ها، استان مورد نظر خود را از میان گزینه های تهران، مشهد و... انتخاب نمایند.
همچنین از بخش مربوط به همه دسته بندی ها نیز باید گزینه "مالی و حسابداری" انتخاب شود. به علاوه، در صورتی که متقاضی علاقه مند به مشاهده آگهی های مربوط به کمک حسابدار می باشد، بهتر است در کادر مربوط به جستجو، عبارت کمک حسابدار را انتخاب نماید.
بیمه آرمان به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود از داوطلبان علاقه مند دعوت به همکاری می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر برای استخدام در بیمه آرمان مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
حقوق کمک حسابدار چقدر است؟
یک کمک حسابدار، پشتیبان حسابدار می باشد و انجام وظایف حسابداری و اجرایی را بر عهده دارد. در واقع، حسابدار یا مدیر حسابداری وظیفه اصلی یک کمک حسابدار را تعیین می کند. بخشی از این وظایف به شرح زیر می باشد:
آماده سازی و ارسال فاکتورها
ثبت دقیق سوابق مالی
پرداخت دست مزد کارکنان شرکت
آماده سازی اظهارنامه های مالی
نظارت بر بودجه های شرکت
ایجاد گزارش های مالی
پیگیری های تلفنی از مشتریان و...
اما سوال مهم علاقه مندان به اشتغال در این رشته این است که حقوق کمک حسابدار چقدر است؟ در پاسخ به آن باید گفت که بسته به نوع حسابداری در سازمان های خصوصی و دولتی تحصیلات فرد، سابقه کاری، توانایی و مهارت های فرد و... حقوق حسابدار نیز متفاوت خواهد بود. از این رو میزان حقوق دریافتی یک کارآموز کمک حسابداری با فردی که دوره حسابداری جامع را گذرانده است، متفاوت می باشد.
به طور کلی رشته حسابداری، به عنوان یک شغل پر درآمد در تمام دنیا از جمله کشور ایران شناخته شده است. این طور می توان گفت که متوسط حقوق دریافتی یک حسابدار در ایران ماهانه 8 میلیون تومان است و با افزایش مهارت فرد، این مبلغ به 10 الی 20 میلیون در ماه نیز می رسد.
در صورتی که پس از مطالعه مقاله استخدام کمک حسابدار سوال یا ابهامی در این خصوص داشتید، می توانید با برقراری تماس تلفنی با کارشناسان مجرب مرکز مشاوره بانک استخدام پاسخ تمامی سوالات و ابهامات خود در این خصوص را از ایشان دریافت کنید.
پاسخ مشاور: سلام می توانید بسته به آزمون های استخدامی یا آگهی های موجود در سایت ها برای ارسال رزومه اقدام نمایید.