برای مشاوره استخدام کارشناس رادیولوژی
برای مشاوره استخدام کارشناس رادیولوژی
پرتوشناسی یا رادیولوژی شاخه ای از تخصص های پزشکی است که در آن کارشناسان از پرتو ایکس و دیگر امواج برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیر طبیعی استفاده می کنند. با توجه به پیشرفت های اخیر پزشکی، استخدام رادیولوژیست و به کارگیری این متخصصان در بیمارستان ها و مراکز درمانی افزایش یافته است. یکی از رشته هایی که در آزمون های استخدامی بخش های پزشکی و درمانی بنا به نیاز مرکز مربوطه وجود دارد، رشته رادیولوژی می باشد.
از این آزمون های استخدامی کارشناس رادیولوژی می توان به مراکز درمانی بخش خصوصی، وزارت بهداشت، سازمان تامین اجتماعی و .. اشاره نمود. آزمون های استخدامی هرکدام از این سازمان ها بصورت جداگانه برگزار می شود و در سایت های ثبت نامی تمام اخبار و اطلاعیه های مربوطه به داوطلبان اطلاع رسانی می شود. به منظور شفاف سازی و اطلاع رسانی به داوطلبان در زمینه استخدام رادیولوژیست در این مقاله به جزئیات استخدام کارشناس رادیولوژی هرکدام از سازمان های نام برده، شرایط استخدامی رادیولوژیست پرداخته شده است.
زمان استخدام کارشناس رادیولوژی
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی و سازمان های بخش خصوصی به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود در زمینه رادیولوژی اقدام به برگزاری آزمون های استخدامی می نمایند.
لازم به ذکر است آزمون های برگزاری توسط هر کدام از این سازمان ها ممکن است منحصرا برای استخدام کارشناس رادیولوژی نباشد، بلکه یکی از رشته های مورد نیاز در این آزمون ها رشته رادیولوژی یا پرتوشناسی باشد. از این جهت با هدف آگاهی بیشتر متقاضیان استخدام کارشناس رادیولوژی در ادامه این بخش از مقاله به برخی از این آزمون های استخدامی پرداخته شده است
وزارت بهداشت مانند هر دستگاه اجرایی دیگری به منظور استخدام افراد توانمند و متخصص آزمون استخدامی برگزار می نماید. آزمون استخدامی وزارت بهداشت دارای دو مرحله آزمون کتبی و شرکت در مصاحبه علمی تخصصی می باشد. در نهایت با جمع بندی امتیازات این دو مرحله و بررسی شرایط هر داوطلب، پذیرفته شدگان نهایی مشخص خواهند شد.
اما با توجه به سنوات پیشین برگزاری این آزمون، پیش بینی می شود ثبت نام این آزمون در محدوده زمانی اوایل دی ماه انجام شود. اطلاعیه ها و اخبار مربوط به این آزمون از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می شود. لازم به ذکر است در دفترچه ثبت نامی آخرین دوره برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت سال های قبل، رشته رادیولوژی در لیست رشته های مورد نیاز برای استخدام این وزارت اعلام شده است.
از دیگر آزمون های استخدامی که از طریق آن کارشناس رادیولوژی استخدام می شود می توان به آزمون استخدامی علوم پزشکی اشاره نمود. داوطلبان متقاضی شرکت در این آزمون می بایست پیش از آغاز فرآیند ثبت نام، شرایط و قوانین وضع شده را با دقت بررسی و سپس با مراجعه به سایت ثبت نامی اقدام به ثبت نام نمایند.
متقاضیان می توانند از زمانبندی و شرایط استخدام تامین اجتماعی از طریق مطالعه دفترچه راهنمای منتشر شده مطلع شوند. یکی از عناوینی که در دفترچه راهنما شرح داده شده، لیست رشته های مورد نیاز آزمون استخدامی تامین اجتماعی سال جاری می باشد که در آن برای موقعیت شغلی رادیولوژیست رشته پرتوشناسی یا رادیولوژی به همراه مواد آزمونی آورده شده است. داوطلبان می توانند برای مطالعه دقیق این رشته ها و منابع امتحانی نسبت به مطالعه آخرین دفترچه ثبت نامی اقدام نمایند.
لازم به ذکر است آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی در تاریخ های متفاوتی برگزار می شود. داوطلبان باید به این نکته توجه کنند که باید با بررسی دفترچه ثبت نامی این آزمون حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای رشته رادیولوژی را بیابند چراکه مراکز متقاضی نیروی متخصص در هر دوره استخدام متفاوت است.
علاقه مندان به استخدام در رشته رادیولوژی باید بدانند که، ممکن است بیمارستان های خصوصی یا مراکز درمانی آزاد بدون برگزاری آزمون های استخدامی اقدام به جذب رادیولوژیست نمایند. متقاضیان جهت استخدام در این مراکز و بیمارستان های خصوصی می بایست به طور مداوم اخبار و آگهی های استخدامی کارشناس رادیولوژیست را پیگیری نمایند. در واقع داوطلبان با فرستادن رزومه خود فرصت خوبی برای استخدام در موقعیت شغلی دلخواه خود بدون شرکت در آزمون استخدامی را خواهند داشت.
شرایط استخدام کارشناس رادیولوژی
در دفترچه راهنمای آزمون وزارت بهداشت اطلاعاتی درج شده است که متقاضیان می توانند با استناد بر آنها با شرایط و نحوه شرکت در آزمون آشنا شوند. در دفترچه ثبت نامی این آزمون علاوه بر ارائه لیست رشته های مورد نیاز، شرایط ثبت نام آزمون استخدامی وزارت بهداشت بوده و همانند استخدام دستگاه های اجرایی و اکثر آزمون های استخدامی این شرایط به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم بندی شده است.
شرایط عمومی استخدام رادیولوژیست وزارت بهداشت |
اعتقاد به دین مبین اسلام |
داشتن تابعیت ایرانی |
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم خدمت نظام وظیفه |
متعهد به قوانین اساسی جمهوری اسلامی ایران |
عدم داشتن سوء سابقه موثر کیفری |
عدم اعتیاد به مواد مخدر و دخانیات |
برخورداری از سلامت جسمی و روانی متناسب با شغلی که درخواست کننده در نظر دارد. |
در ادامه مقاله جدولی در خصوص شرایط اختصاصی استخدام کارشناس رادیولوژی وزارت بهداشت ارائه شده است.
شرایط اختصاصی استخدام کارشناس رادیولوژی در وزارت بهداشت |
نداشتن سابقه بیماری و روانی یکی دیگر از شرایطی است که داوطلبان متقاضی شرکت در این آزمون استخدامی باید بدانند. |
تمامی متقاضیان این آزمون می بایست جهت کسب اطلاعات بیشتر، پیش از تکمیل فرآیند ثبت نام خود در این آزمون از قوانین و شرایط برای پذیرش آزمون نسبت به مطالعه دقیق دفترچه ثبت نامی اقدام نمایند. مانند اکثر آزمون های استخدامی، شرایط استخدام دانشگاه های علوم پزشکی در دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی قرار می گیرد.
لازم به ذکر است شرایط عمومی آزمون های استخدامی همواره یکسان است لذا شرایط عمومی آزمون دانشگاه های علوم پزشکی همانند استخدام روانشناس مانند مواردی است که در شرایط عمومی آزمون وزارت بهداشت در بخش پیش اشاره شده است. بنابراین در این بخش از مقاله صرفا به جدولی در خصوص شرایط اختصاصی جذب کارشناس رادیولوژی علوم پزشکی قرار داده شده است.
برخلاف سازمان های نام برده شده در این مقاله سازمان تامین اجتماعی یک سازمان خصوصی و غیردولتی می باشد که از طریق برگزاری آزمون های استخدامی و مصاحبه های علمی اقدام به جذب نیروهای متخصص خود می نماید. داوطلبان جهت استخدام در این ارگان باید از شرایط ویژه ای برخوردار باشند که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
شرایط عمومی تعیین شده استخدام رادیولوژیست همانند استخدام امدادگر در آزمون سازمان تامین اجتماعی مانند مواردی می باشد که در بخش های پیشین مثاله به عنوان شرایط عمومی ذکر شده لذا در این قسمت فقط جدولی در رابطه با شرایط اختصاصی گزینش کارشناس رادیولوژی در این آزمون آورده شده است.
استخدام و پذیرش به عنوان رادیولوژیست در بخش های خصوصی مانند استخدام در تمامی سازمان های بزرگ شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارد. داوطلبانی که قصد دارند به عنوان کارشناس رادیولوژی در این بیمارستان ها و مراکز درمانی همانند استخدام داروساز مشغول به کار شوند می بایست واجد شرایط اعلام شده باشند. هرکدام از این مراکز در آگهی ها و فراخوان های استخدامی خود نسبت به انتشار شرایط وضع شده اقدام نمودند.
داوطلبان موظفند پیش از فرستادن رزومه خود برای استخدام در فراخوان های خصوصی تمامی شرایط ذکر شده در آگهی های استخدامی را با دقت مطالعه نمایند. البته داوطلبان استخدام کارشناس رادیولوژی فراخوان های خصوصی باید واجد تمامی شرایط عمومی ذکر شده در تیتر های قبل باشند. متقاضیان می توانند با مطالعه دقیق آگهی های استخدامی از شرایط اختصاصی هر کدام از این فراخوان ها مطلع شوند.
مدارک لازم برای استخدام کارشناس رادیولوژی
حقوق استخدام کارشناس رادیولوژی
مجددا باید خاطر نشان شود که استخدام کارشناس رادیولوژی در مراکز و سازمان های مختلفی امکان پذیر است. استخدام رادیولوژیست در مراکز خصوصی بیمارستانی و بهداشت و درمان، وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان تامین اجتماعی انجام می پذیرد که بسته به اولویت های شخصی متقاضیان انتخاب یکی از موارد نام برده شده امکان پذیر می باشد. همانطور که مشخص است این مراکز می توانند خصوصی یا دولتی باشند که در ادامه این بخش به مقایسه مزایای کار ، ساعات کاری، بیمه و اضافه کاری مراکز دولتی و خصوصی پرداخته شده است.
پیش از مقایسه کار در سازمان های دولتی و استخدام بخش خصوصی باید گفته شود که در واقع نمی توان مقایسه ساده ای بین این دو حالت انجام داد، چرا که تجربیات و سبک زندگی افراد نشان می دهد که کدام یک از این دو مورد برای آنها بهتر است. در ادامه مواردی برای مقایسه شرکت های خصوصی و دولتی آورده شده است.
با نظر بر اینکه سازمان ها و مراکز خصوصی نسبت به دولتی دارای ساختار کمتر و ساده تری می باشد، طبیعتا در بیمارستان و مراکز درمانی خصوصی سطوح مدیریتی کمتری وجود دارد و تصمیم گیری بسیار ساده تر انجام می شود بنابراین افراد باید انتخاب کنند که سیاست های سازمان های دولتی را ترجیح می دهند یا سازمان های خصوصی.
با توجه به اینکه حجم کاری و اضافه کاری در سازمان های خصوصی نسبت به دولتی بالاتر است، بنابراین حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت می شود. بیمارستان و مراکز خصوصی به منظور جذب نیروهای توانمند باید حقوق کارشناس رادیولوژی بهتری ارائه نماید.
مهم ترین مزیت کار در بخش های دولتی مانند وزارت بهداشت و دانشگاه های دولتی، امنیت شغلی می باشد. دلیل این امر حمایت دولت از کارمندان می باشد. اما متاسفانه در سازمان های خصوصی ممکن است به این صورت امنیت شغلی وجود نداشته باشد.
یکی از خطرات شغل رادیولوژیست ها همانند استخدام پرستار شیفت کاری شب می باشد که همین موضوع موجب به خطر افتادن سلامت جسمی و روانی آنها می باشد. در مراکز دولتی این شیفت ها گاهی اوقات سنگین تر هم می شود در حالی که ممکن است حقوق و مزایای چندانی هم نداشته باشند.
طبق آمارهای صورت گرفته بر روی سلامت کارشناسان رادیولوژیست نتیجه بررسی ها نشان داده شده که رادیولوژیست ها مخصوصا آقایان در خطر ناباروری می باشند. این خطر به تدریج در اثر اشعه ایکس ایجاد می شود. کارشناسان رادیولوژی به دلیل موقعیت شغلی که دارند زمان مناسبی برای تحرک بدنی ندارند به همین دلیل به این افراد توصیه می شود که حداقل نیم ساعت پیاده روی روزانه را داشته باشند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام کارشناس رادیولوژی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.