برای مشاوره در خصوص استخدام بهورز
برای مشاوره در خصوص استخدام بهورز
بهورزها کارمندانی هستند که مسئولیت ارائه خدمات بهداشتی در مناطق روستایی را بر عهده دارند. سالانه تعداد زیادی نیروی بهورز به روش های مختلفی برای فعالیت در خانه های بهداشت نواحی روستایی استخدام می شوند. استخدام بهورز در مناطق روستایی دارای شرایط به خصوصی بوده که متقاضیان واجد شرایط می توانند با کسب اطلاعات دقیق برای استفاده از این فرصت های شغلی اقدام نمایند.
با توجه به نیاز مناطق روستایی به استخدام بهورز، پرسش متقاضیان این است که شرایط استخدام بهورز چیست و از چه راه هایی می توان کارمند مراکز بهداشت شد؟ با توجه به آگهی استخدامی بهورزی یکی از شرایط استخدام متقاضیان داشتن مدرک تحصیلی متناسب با استخدام بهورز است. در این مقاله به روش های مختلف استخدام متقاضیان بهورزی، شرایط به کارگیری این نیروها، حقوق و همچنین سایر نکات در این رابطه پرداخته خواهد شد.
استخدام بهورز
هر ساله دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و یا شرکت های زیر مجموعه وزارت بهداشت و درمان کشور برای ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی به مناطق روستایی اقدام به جذب و استخدام بهورز می کنند. بهورزانی که علاقمند استخدام در مراکز بهداشتی کشور باشند می توانند با شرکت در آزمون های استخدامی و همچنین موفقیت در مصاحبه های حضوری، به صورت پیمانی مشغول به فعالیت شوند. به طور کلی چندین راه برای استخدام بهورز وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته شده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور در هر سال نیروهایی را به عنوان بهورز روستایی به صورت قراردادی و یا پیمانی جذب می کند. علاوه بر این، وزارت بهداشت کشور مسئولیت نظارت بر مراکز بهداشتی کشور و نحوه ارائه خدمات بر مناطق روستایی را نیز بر عهده دارد.
در صورتی که وزارت خانه بهداشت و درمان و یا دیگر سازمان های زیرمجموعه آن نیاز به نیروی بهورز روستایی داشته باشند، استخدام بهورز از طریق شرکت در آزمون استخدام وزارت بهداشت یکی از روش های استخدام متقاضیان این رشته شغلی خواهد بود.
آزمون استخدامی وزارت بهداشت یکی از راهکارهای تامین کمبود نیرو در ادارات و سازمان های این وزارتخانه است. ممکن است علاوه بر رشته های پزشکی و پیراپزشکی، سایر رشته ها و مقاطع تحصیلی همچون بهورزها نیز فرصت ثبت نام و شرکت در آزمون را داشته باشند. از همین رو باید از قبل دفترچه راهنمای آزمون استخدامی وزارت بهداشت را به دقت مطالعه کرد.
در صورتی که داوطلبان شرایط شرکت در آزمون برای فرصت شغلی بهورز روستایی را داشته باشند، می توانند در فرصت تعیین شده در آزمون ثبت نام نمایند. پس از گذراندن مرحله آزمون کتبی، چند مرحله دیگر همچون معاینات پزشکی و مصاحبه حضوری نیز در نظر گرفته شده است که از جمله الزامات استخدام بهورزان، موفقیت در تمامی این مراحل است. همچنین داوطلبان امکان شرکت و ثبت نام آزمون بهورزی را نیز خواهند داشت.
یکی دیگر از روش های بکارگیری بهورزان روستایی، استخدام بهورز از طریق شرکت در آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور است. متقاضیان شرکت در این آزمون ها باید قبل از آغاز می بایست به درستی با وظایف خود آشنایی داشته باشند. از جمله مهم ترین وظایف بهورزان روستایی، سرشماری جمعیت روستاها، تزریق واکسن، خدمات تنظیم خانواده و غیره است.
آزمون های بهورزی که سالانه برای استخدام بهورز برگزار می گردند، معمولا به صورت سراسری و کشوری نیست و هر استان با توجه به نیاز خود به این نیروها اقدام به برگزاری آزمون استخدامی می نماید. در حقیقت در صورتی که در برخی روستاها نیاز به نیروی بهورز باشد، دانشگاه علوم پزشکی استان مربوطه می تواند از طریق برگزاری آزمون استخدامی این کمبود نیرو را برطرف نماید.
برای اطلاع از تعداد نیروی بهورز مورد نیاز در هر استان می توان به آگهی های استخدام بهورز در سایت استخدام دانشگاه علوم پزشکی استان خود مراجعه کرد. در سایت هر دانشگاه علوم پزشکی ممکن است تاریخ مجزایی برای برگزاری آزمون اطلاع رسانی شده باشد. هرچند این آزمون ها به صورت جداگانه برگزار می گردد، اما همگی تحت نظر یک سازمان واحد یعنی وزارت بهداشت و درمان کشور هستند.
در ابتدا یک مرحله آزمون کتبی برای داوطلبان برگزار می گردد. افرادی که حد نصاب لازم را در آزمون اولیه کسب نمایند به مرحله مصاحبه نیز راه پیدا خواهند کرد و در صورت موفقیت در هر دو مرحله، به صورت پیمانی در خانه های بهداشت استخدام خواهند شد.
شرکت های خصوصی مرتبط با خدمات بهداشتی ممکن است هر ساله از طریق انتشار آگهی های استخدام، تمایل به جذب نیروی بهورز داشته باشند. استخدام بهورز از طریق شرکت در فراخوان های خصوصی نیز روش معمول دیگر برای بکارگیری نیروهای علاقه مند به همکاری است.
برخی شرکت های خصوصی در بازه های زمانی مختلفی از سال آگهی استخدام بهورز را از طریق سایت ها و یا به روش های مختلفی منتشر می کنند. این روش معمولا سرعت استخدام بالاتری دارد، اما استخدام بهورزان به شکل قراردادی خواهد بود. برای استخدام در این موقعیت های شغلی می توان پس از مشاهده آگهی استخدام، با کارفرمای مربوطه ارتباط برقرار کرد.
موسسات و شرکت های خصوصی هر سال طی برگزاری آزمون های استخدامی، نیروی کار مورد نیاز خود را از میان افراد واجد شرایط استخدام می کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
شرایط استخدام بهورز
برای استخدام بهورز از طریق سازمان های مختلف خصوصی و یا دولتی کشور باید شرایط استخدام بهورز را داشت. این شرایط معمولا در هر روش استخدام با یکدیگر تفاوت هایی دارد، اما به طور کلی اشتراکات بسیاری برای شرایط این موقعیت شغلی وجود دارد.
داوطلبان باید برای ثبت نام و شرکت در آزمون های استخدامی بهورزی و یا فراخوان های خصوصی کشور، تمامی الزامات را رعایت نموده باشند. لازم به ذکر است که تمامی این شرایط از طریق دفترچه های راهنمای آزمون ها در اختیار افراد قرار داده می شود. در ادامه به تفکیک به دسته های مختلف شرایط استخدام بهورز پرداخته شده است.
متقاضیان ثبت نام در آزمون استخدامی وزارت بهداشت و درمان کشور باید توجه داشته باشند که دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون وزارت بهداشت از چند هفته قبل از برگزاری آزمون در اختیار افراد قرار خواهد گرفت. داوطلبان فرصت کافی را برای مطالعه بندهای مختلف این دفترچه، از جمله شرایط استخدام بهورز خواهند داشت.
در هر دفترچه دو بخش اساسی به عنوان شرایط عمومی و شرایط اختصاصی داوطلبان در نظر گرفته شده است. بهورزان روستایی با مطالعه دقیق این 2 بخش می توانند از واجد شرایط بودن خود اطمینان حاصل کنند. برخی از شرایط عمومی داوطلبان آزمون وزارت بهداشت و درمان در جدول زیر نام برده شده است.
شرایط عمومی استخدام بهورز در آزمون استخدامی وزارت بهداشت |
داشتن تابعیت ایرانی |
داشتن حداقل مدرک دیپلم |
عدم سوء پیشینه کیفری و جزایی |
داشتن حداقل 20 سال سن |
اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان نام برده شده در قانون اساسی |
عمل به قانون اساسی کشور |
دارا بودن توانایی جسمانی و روانی برای ایفای مسئولیت های بهورزی |
دارا بودن کارت پایان خدمت و یا معافیت قانونی برای آقایان |
نداشتن ممنوعیت استخدام در دستگاه های دولتی |
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر یا دخانیات |
عدم استخدام پیمانی یا رسمی در دستگاه های اجرایی کشور |
علاوه بر شرایط عمومی استخدام بهورز، ممکن است شرایط اختصاصی دیگری نیز برای داوطلبان این رشته شغلی در نظر گرفته شود. به طور مثال، داشتن سهمیه های قانونی استخدام، بومی بودن و یا داشتن مدارک تحصیلی مورد قبول وزارت بهداشت را می توان از جمله شرایط اختصاصی این آزمون نام برد.
افرادی که قصد ثبت نام در آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور را دارند نیز موظف به رعایت شرایط ویژه ثبت نام داوطلبان این آزمون خواهند بود. شرایط استخدام بهورز معمولا از طریق دانشگاه های علوم پزشکی هر استان به صورت جداگانه اعلام می گردد.
برای اطلاع از شرایط استخدام بهورزان روستایی هر منطقه از کشور باید به سایت دانشگاه علوم پزشکی استان مورد نظر مراجعه کرد. به طور نمونه و با استفاده از تجربیات سال های گذشته، برخی از شرایط استخدام بهورزان در دانشگاه های علوم پزشکی به شرح زیر است.
شرایط استخدام بهورز در آزمون استخدامی دانشگاه های علوم پزشکی |
داشتن تابعیت ایرانی |
عدم سوء پیشینه کیفری و جزایی |
داشتن حداقل 20 سال سن و یا حداکثر 40 سال سن برای دانش آموختگان تمامی مقاطع |
اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان نام برده شده در قانون اساسی |
داشتن توانایی جسمی و روحی کافی برای انجام مسئولیت های بهورزی |
دارا بودن کارت پایان خدمت و یا معافیت قانونی برای آقایان |
نداشتن ممنوعیت استخدام در دستگاه های دولتی |
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر یا دخانیات |
شرکت های فعال در بخش خصوصی کشور نیز در برخی مراکز بهداشتی سراسر کشور اقداماتی برای ارائه خدمت به روستاییان انجام می دهند. برخی فعالیت های این شرکت ها از طریق نیروهای بهورز انجام می گیرد. این نیروها نیز باید مهارت کافی و روحیه بالایی برای ارائه خدمات داشته باشند.
شرایط استخدام بهورز در فراخوان های خصوصی برای هر شرکت خصوصی تفاوت هایی دارد. متقاضیان با مطالعه شرایط بخصوص هر شرکت می توانند به اختیار خود یک موقعیت شغلی متناسب با علاقه خود را انتخاب کرده و رزومه خود را ارسال نمایند. از برخی شرایط استخدام بهورز در این شرکت ها می توان به شرایط سنی، موقعیت جغرافیایی محل سکونت فرد، میزان سابقه شغلی و غیره اشاره کرد.
مشاوره استخدام بهورز
معمولا داوطلبان استخدام بهورز، فعالیت در بخش دولتی را به استخدام در بخش خصوصی ترجیح می دهند. از این رو رقابت های داوطلبان در آزمون های وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور فشرده تر از بخش خصوصی است. با وجود مزایایی که استخدام در بخش دولتی دارد، در سال های اخیر عده زیادی استخدام در شرکت های خصوصی را نیز گزینه مناسبی برای استخدام می دانند. بر این اساس نکاتی در خصوص مشاوره استخدام بهورز در این بخش ارائه شده است.
استخدام بهورز در بخش دولتی و یا خصوصی کشور از جنبه های مختلفی قابل بررسی است، زیرا این 2 بخش از نظر مزایای شغلی و یا حتی محیط کاری با یکدیگر تفاوت هایی دارند. متقاضیان استخدام بهورز باید شرایط خود را نسبت به حقوق دریافتی در بخش دولتی و خصوصی، حمل و نقل از محل سکونت تا محل کار، تعداد ساعات کاری و همچنین بیمه های درمانی ارائه شده در این 2 بخش مد نظر قرار دهند.
یکی از مهم ترین مزایای استخدام در دستگاه های دولتی، داشتن امنیت شغلی است. در صورتی که تجربیات افراد مختلف در شرکت های خصوصی نشان می دهد که افراد از امنیت شغلی و نظم کمتری برخوردار هستند.
ساعات کاری استخدام بهورز در شرکت های خصوصی تابع دستور و نظر کارفرمای آن بخش است. پس انتظار می رود که تعداد ساعات کاری نسبت به بخش دولتی همچون وزارت بهداشت بالاتر بوده و به طبع میزان حقوق بهورز نیز بیشتر خواهد بود. از طرفی استخدام افراد همچون استخدام منشی در بخش خصوصی به صورت قراردادی است که بندهای مختلف آن با توافق بین کارفرما و بهورز عقد می گردد. این قرارداد در صورت توافق این 2 فرد می تواند قابل تمدید نیز باشد.
این نکته را نیز باید در نظر داشت که استخدام بهورز روستایی در دستگاه های دولتی به صورت پیمانی انجام می شود. این قراردادهای پیمانی در صورتی عقد خواهد شد که داوطلب تمامی مراحل استخدامی از جمله آزمون کتبی، مرحله معاینه پزشکی، تحقیقات محلی و همچنین مصاحبات را با موفقیت پشت سر گذاشته باشد.
با توجه به مراحل استخدام بهورز در دستگاه های دولتی می توان انتظار داشت که این مراحل به کندی پیش برود، در صورتی که در شرکت های خصوصی از مرحله انتشار آگهی تا استخدام فرد واجد شرایط زمان چندانی سپری نمی شود. از طرف دیگر در صورتی که فرد شرایط شرکت مورد نظر را داشته باشد، نسبت به آزمون های استخدامی شانس استخدام بالاتری دارد.
بهورزانی که به صورت پیمانی به استخدام وزارت بهداشت و یا دانشگاه های علوم پزشکی در می آیند، از روز اول فعالیت خود می توانند بیمه درمانی دریافت کنند و یا حتی پس از چند سال فعالیت در صورت اعلام نیاز سازمان مربوطه به استخدام رسمی درآیند. چنین شرایطی در شرکت های خصوصی کمتر دیده می شود.
استخدام پیمانی و یا قراردادی بهورزان ممکن است معایبی همچون محدودیت دریافت مرخصی را نیز داشته باشد. در صورتی که کارمندان رسمی ادارات معمولا با آزادی بیشتری حق اخذ مرخصی سالانه خواهند داشت. یکی دیگر از نکات مهم که دغدغه بسیاری از بهورزان نیز می باشد، بحث امنیت شغلی است. بدون شک استخدام از طریق آزمون های استخدامی بخش دولتی و فعالیت در سازمان های وابسته به دولت، امنیت شغلی بالاتری را نسبت به شرکت های خصوصی برای بهورزان خواهد داشت.
حقوق استخدام بهورزان روستایی
همانطور که در بخش های قبلی به آن اشاره شد، محل اصلی خدمت بهورزان در سراسر کشور در روستاها می باشد. بدین ترتیب این دسته از افراد پس از استخدام در خانه های بهداشت روستای نزدیک محل سکونت مشغول به کار خواهند شد. این دسته از افراد می بایست به منظور تامین معیشت خود از حقوق بهورز اطلاعاتی کسب نمایند. در این بخش از مقاله به حقوق استخدام بهورزان روستایی اشاره شده است.
به طور کلی تمامی افراد می بایست از حداقل حقوق مصوبه وزارت کار تبعیت نمایند.بهورزان نیز با توجه به سختی کار و شرایطی که در آن کار می کنند می بایست حقوق و درآمد مکفی دریافت نمایند. افراد بهورز در مناطق روستایی نیز بسته به شرایط سختی کار و بدی آب و هوا و شرایطی از این قبیل به مراتب افزایش حقوق خواهند داشت. با توجه به آخرین اطلاعات منتشر شده، حقوق استخدام بهورزان روستایی از بین 3 میلیون تا 7 میلیون بسته به شرایط کاری متفاوت می باشد. افراد برای استخدام می بایست تمامی شرایط اعلام شده را در نظر گرفته و بسته به سختی کار و مسیر رفت و آمد، محل کار خود را انتخاب نمایند.
با توجه به افزایش حقوق کارمندان طبق وزارت کار، حقوق و درآمد بهورزان نیز افزایش می یابد. البته این افزایش حقوق با توجه به محل خدمت بهورزان متفاوت می باشد و ممکن است حقوق بهورزان و همچنین بهورزان روستایی تا 10 میلیون و بالاتر نیز باشد.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام بهورز داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در تلگرام و اینستاگرام بانک استخدام عضو شوید.
پاسخ مشاور: سلام حتما اطلاع رسانی می کنیم.