برای مشاوره در خصوص استخدام با کارت ایثارگری پدر
برای مشاوره در خصوص استخدام با کارت ایثارگری پدر
فرزندان ایثارگران از مزایای ویژه ای از جمله سهمیه برای شرکت در آزمون استخدامی بهره مند شده و می توانند آسان تر از سایرین یا اشخاص فاقد سهمیه، در مراکز دولتی و سازمان ها استخدام شوند. آشنایی با شرایط و مزایای استخدام با کارت ایثارگری پدر مفید واقع شده و همچنین اشخاص باید با جزئیات تبدیل وضعیت اشتغال فرزندان ایثارگران آشنا گردند. کسب اطلاعات در خصوص میزان حقوق و درآمد نیز حائز اهمیت است.
منظور از استخدام با کارت ایثارگری پدر استفاده از امتیازات در نظر گرفته شده برای فرزندان ایثارگران بوده که در این مقاله ابتدا نحوه جذب از طریق کارت ایثارگری پدر به طور کلی مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه به شرح نحوه استخدام بدون شرکت در آزمون پرداخته شده است. اشخاص از طریق مطالعه مقاله پیش رو با مزایا و اهمیت کارت ایثارگری برای استخدام فرزندان ایثارگران و نحوه تبدیل وضعیت اشتغال فرزندان آشنا خواهند شد. در انتهای مطلب به شرح میزان حقوق استخدام با کارت ایثارگری پدر پرداخته شده و امکان مطالعه اطلاعات فراهم می باشد.
استخدام با کارت ایثارگری پدر
برای قدردانی از ایثارگران و افرادی که برای دفاع از میهن با دشمنان مبارزه کرده اند، برای فرزندان آنان امتیازاتی در نظر گرفته شده است. یک مورد از این امتیازات سهمیه استخدام در مراکز و مورد دیگر، تبدیل وضعیت استخدامی یا اشتغال فرزندان می باشد. افراد سوالاتی در خصوص شرایط و مزایای استخدام با کارت ایثارگری پدر مطرح کرده و می پرسند که چگونه می توان از مزایای این کارت بهره مند شد؟
به طور کلی باید توضیح داد که منظور از استخدام با کارت ایثارگری پدر استفاده از امتیازات در نظر گرفته شده برای فرزندان ایثارگران جهت استخدام در سازمان ها یا مراکز می باشد. اشخاص برای استفاده از سهمیه استخدامی لازم است در امتحانات جذب نیرو شرکت کرده و هنگام نام نویسی در آزمون، اطلاعات مربوط به سهمیه خود را در فرم درج نمایند. در این میان باید توضیح داد که به طور کلی دو نوع سهمیه 25 و 5 درصدی برای فرزندان ایثارگران در نظر گرفته شده که شرایط بهره مندی از هریک به شرح زیر است:
شرایط استفاده از سهمیه 25 درصدی ایثارگران برای استخدام: فرزندان شهدا و آزادگان که مدت اسارت آنان حداقل 1 سال بوده و فرزندان جانبازان با درصد جانبازی 25 درصد و بالاتر از این سهمیه بهره مند می شوند.
قوانین بهره مندی از سهمیه 5 درصدی ایثارگران برای استخدام: فرزندان رزمندگان که حداقل 6 ماه در جبهه حضور داشته اند، فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و آزادگان با سابقه اسارت کمتر از 1 سال، از این سهمیه استفاده خواهند کرد.
یکی دیگر از مزایای در نظر گرفته شده برای فرزندان ایثارگران تبدیل وضعیت استخدامی می باشد. افرادی که به صورت پیمانی یا قراردادی در مراکز استخدام شده اند، از طریق بهره مندی از این مزیت وضعیت استخدامی خود را به رسمی تبدیل می کنند. شایان ذکر است که متقاضیان باید ثابت نمایند فرزند ایثارگر بوده و مدارک لازم را نیز ارائه دهند. لازم به ذکر است که در برخی از مواقع آزمونی با نام آزمون استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای 70 درصد برگزار شده که اشخاص می توانند از طریق ثبت نام در این امتحان نیز برای جذب در سازمان ها اقدام کنند. امتحان مربوطه آخرین بار در خرداد سال 1403 برگزار شده و در صورت انتشار فراخوان جذب، اطلاعیه مربوطه در سایت hrtc.ir درج خواهد شد.
استخدام با کارت ایثارگری پدر بدون آزمون
افراد جهت استفاده از مزایای کارت ایثارگری برای فرزندان و استخدام با کارت ایثارگری پدر، باید در آزمون جذب نیرو ثبت نام کرده و اطلاعات سهمیه خود را نیز در فرم نام نویسی و در بخش مربوطه درج نمایند. با این حال برخی از اشخاص پرسیده اند که آیا امکان استخدام با کارت ایثارگری پدر بدون آزمون وجود دارد؟ در ادامه توضیحاتی در این خصوص ارائه شده است.
در پاسخ به سوال فوق باید توضیح داد که به طور کلی سازمان ها و مراکز دولتی نیروهای انسانی را از طریق برگزاری امتحان جذب کرده و افراد را بدون آزمون مورد پذیرش قرار نمی دهند. به همین دلیل اشخاص واجد شرایط می بایست ابتدا در آزمون استخدامی ثبت نام کرده و سپس درخواست استفاده از سهمیه 25 یا 5 درصدی را به ثبت برسانند. این افراد باید مدارک و مستندات دال بر ایثارگری پدر را داشته تا پس از قبولی در آزمون کتبی، اصل مدارک را در اختیار کارشناسان قرار دهند.
یکی از روش های استخدام رسمی در سازمان های دولتی و دریافت حقوق مناسب تبدیل وضعیت بوده که برای بهره مندی از این مزایا، شخص ابتدا باید به شکل پیمانی، شرکتی یا قراردادی در سازمان استخدام شده و سپس برای تبدیل وضعیت اقدام کند. بنابراین متقاضیان تبدیل وضعیت نیز در گذشته یک بار مراحل استخدام پیمانی یا قراردادی یا شرکتی را طی کرده و در آزمون های مربوطه شرکت نموده اند.
مزایای کارت ایثارگری برای استخدام فرزندان
همانطور که در تیترهای قبل گفته شد، ایثارگران به دلیل شرایط خاصی که دارند، برخی تبصره ها برای آن ها در نظر گرفته شده است. ایثارگران در بسیاری زمینه ها نسبت به سایر افراد عادی، از مزایایی برخوردار هستند که یکی از این مزایا، امتیاز برای شرکت در استخدامی ها است. در همین راستا افاد ممکن است این سوال را مطرح کنند که مزایای کارت ایارگری برای استخدام فرزندان چیست؟ مزایای کارت ایثارگری برای فرزندان برای استخدام به شرح زیر است:
سازمان ها طبق قوانین موظف به در نظر گرفتن سهمیه برای جذب فرزندان یا خانواده ایثارگران می باشند.
فرزندان ایثارگران می توانند با استفاده از سهمیه های 5 یا 25 درصدی ساده تر از دیگران در مراکز دولتی استخدام شوند.
کارکنان پیمانی، شرکتی یا قراردادی سازمان ها موفق به درخواست تغییر وضعیت استخدامی با ارائه کارت ایثارگری پدر خواهند شد.
در صورت برگزاری امتحان جذب مجزا برای فرزندان ایثارگران، می توان در آزمون شرکت نمود.
فرزندان ایثارگران موفق به استفاده از سهمیه برای ورود به دانشگاه شده و در ادامه می توانند تخصص های لازم را کسب کرده تا برای شرکت در آزمون استخدامی اقدام نمایند.
افراد باید توجه داشته باشند که مزایای کارت ایثارگری برای فرزندان، بر اساس شرایط ایثارگر متفاوت بوده و به عنوان مثال فرزندان جانبازان با درصد جانبازی کمتر از 25 درصد، از سهمیه کمتری برای استخدام در مراکز بهره مند می شوند. بررسی دفترچه های آزمون استخدامی امکان بررسی شرایط و مزایا را فراهم کرده و متقاضیان می توانند قوانین و مقررات را از این طریق بررسی نمایند.
به طور کلی باید توضیح داد که تاکنون فراخوانی با عنوان استخدام با کارت ایثارگری پدر منتشر نشده و امتحانات استخدامی برای کلیه داوطلبان دارای سهمیه و فاقد سهمیه به شکل یکسان برگزار می شود. اما فرزندان ایثارگران می توانند شرایط خود را هنگام نام نویسی در آزمون اطلاع رسانی کرده و از مزایا بهره مند گردند. همچنین باید توضیح داد که تغییر وضعیت استخدامی از پیمانی یا قراردادی به رسمی معمولا به سختی صورت گرفته اما فرزندان ایثارگران با رعایت قوانین، آسان تر از سایرین از مزیت تبدیل وضعیت بهره مند می شوند.
تبدیل وضعیت فرزندان با کارت ایثارگری
افرادی که در سازمان ها و مراکز استخدام می گردند، معمولا به صورت رسمی یا پیمانی یا قراردادی و شرکتی مشغول کار خواهند شد. باید توجه داشت که حقوق کارکنان قراردادی تا حدودی کمتر از حقوق سایرین بوده و همچنین مدت زمان فعالیت کارمندان پیمانی محدود می باشد، در حقیقت قرارداد پیمانی دائمی به حساب نمی آید. منظور از قرارداد شرکتی نیز این بوده که فرد به واسطه یک شرکت در مراکز استخدام شده و بخشی از دریافتی او به شرکت واسطه تعلق می گیرد، بدیهی است که هرگاه کار شرکت واسطه با مرکز اصلی تمام شود همکاری نیز به پایان رسیده و فرد دیگر حقوق دریافت نخواهد کرد.
منظور از تبدیل وضعیت فرزندان با کارت ایثارگری این است که وضعیت استخدامی یا اشتغال فرزندان که کارمندان پیمانی، شرکتی و قراردادی سازمان ها می باشند، به رسمی تغییر کند. معمولا موافقت با چنین درخواست هایی زمان برده اما فرزندان ایثارگران می توانند از مزایای در نظر گرفته شده برای خانواده ایثارگران استفاده کرده و مراحل تبدیل را سریع تر طی نمایند.
آخرین بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران مربوط به سال 1401 بوده و طبق آن و بر اساس ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، کلیه فرزندان شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان با سابقه حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه موفق به بهره مندی از مزایای تبدیل وضعیت شدند. در برخی از سال ها طبق قوانین تنها فرزندان شهدا یا جانبازان بالای 70 درصد می توانستند از این مزیت استفاده کنند، اما در سال 1401 وضعیت استخدامی فرزندان جانبازان با درصد جانبازی کمتر یا رزمندگان نیز تغییر نمود.
پس از بررسی شرایط و جزئیات استخدام با کارت ایثارگری پدر، باید شرح داد که طرح تبدیل وضعیت فرزندان یا خانواده ایثارگران تنها زمانی اجرا شده که بخشنامه آن منتشر شده و در اختیار سازمان ها قرار گیرد. بنیاد شهید پیشنهادی مبنی بر درج تبدیل وضعیت ایثارگران در لایحه بودجه 1404 داده که به همین دلیل احتمال دارد این طرح در سال 1404 اجرا شده و وضعیت اشتغال استخدام شدگان غیر رسمی، تغییر پیدا کند.
شرایط و نحوه تبدیل وضعیت فرزندان با کارت ایثارگری در هر سال تا حدودی متفاوت بوده و هنوز جزئیات مربوط به تبدیل وضعیت در سال 1403 به انتشار نرسیده است. شرایط بهره مندی از این مزیت به طور کلی شامل داشتن مدرک تحصیلی مورد نیاز، برخورداری از شرایط عمومی و اختصاصی لازم، ارائه مدارک ایثارگری و فعالیت تا زمانی مشخص در سازمان می شود. برای مثال در آخرین بخشنامه منتشر شده، ذکر شد تنها افرادی که تا انتهای بهمن 1400 در سازمان یا دستگاه مشغول کار می باشند، موفق به درخواست تبدیل وضعیت خواهند شد.
حقوق استخدام با کارت ایثارگری پدر
در خصوص حقوق استخدام با کارت ایثارگری پدر و مزایا باید توضیح داد که میزان حقوق بر اساس تجربه، توانایی ها، مهارت ها و نوع استخدام محاسبه می شود. به عنوان مثال کارکنان رسمی سازمان ها حقوق بیشتری نسبت به کارمندان قراردادی دریافت خواهند کرد. بنابراین فرزندان ایثارگران به طور کلی از حقوق بیشتری بهره مند نشده و در صورت افزایش مهارت ها، افزایش سابقه کار و دانش خود ممکن است میزان حقوق آنان افزایش یابد.
حداقل حقوق وزارت کار در سال 1403 حدودا 7 الی 12 میلیون تومان بوده که وضعیت تاهل یا تجرد و تعداد فرزندان و شرایط کارمند بر روی محاسبه حقوق تاثیر خواهد گذاشت. عواملی مانند میزان تحصیلات، ساعت کاری و نوع فعالیت تمام وقت یا پاره وقت نیز از جمله عوامل تاثیرگذار به حساب می آیند. بنابراین فرزندان ایثارگران در صورت استخدام رسمی در سازمان ها حداقل 7 الی 12 میلیون تومان در ماه درآمد خواهند داشت.
به طور کلی باید شرح داد که حقوق استخدام با کارت ایثارگری پدر تفاوتی با حقوق سایر کارمندان شرکت ها و سازمان ها ندارد. اما باید اشاره کرد که برخی از ایثارگران مانند جانبازان با درصد جانبازی بیش از 25 درصد، حقوق ایثارگری دریافت می کنند. فرزندان شهدا نیز از مبلغی با عنوان فوق العاده ایثارگری بهره مند شده که این مبلغ مازاد بر حقوق در اختیار آنان قرار می گیرد. جزئیات کامل تر در جدول زیر آورده شده است:
حداقل حقوق در سال 1403 برای کلیه کارکنان | حقوق فوق العاده ایثارگری که به فرزندان ایثارگران واجد شرایط اعطا می شود |
7 الی 12 میلیون تومان در ماه | 25 درصد حداقل حقوق کارمندان دولت که در سال 1403 حدودا 800 الی 900 هزار تومان برآورد می گردد |
لازم به ذکر است که فوق العاده ایثارگری به کلیه فرزندان ایثارگران اعطا نشده و در حال حاضر طبق ماده 51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تنها فرزندان شهدا از این مزیت بهره مند خواهند شد. مبلغ فوق العاده ایثارگری توسط سازمان و مرکز دولتی محل کار برای فرزند شهید واریز شده اما در صورتی که شخص در مراکز غیر دولتی مشغول کار شود، فوق العاده از طریق بنیاد شهید پرداخت خواهد شد.
ایثارگران واجد شرایط در دهک های 1 تا 10 گروه بندی شده و بر اساس دهک مربوطه ماهانه کمک معیشت دریافت می کنند. میزان کمک معیشت ایثارگران 4.500.000 الی 7.500.000 تومان بوده اما باید توجه داشت که این کمک معیشت به جانبازان، آزادگان و رزمندگان واجد شرایط اعطا می شود. اگر افراد تحت تکفل جانبازان متوفی فاقد شغل باشند نیز از این کمک معیشت بهره مند خواهند شد. بنابراین فرزندان ایثارگران شاغل، واجد شرایط دریافت کمک معیشت 4 الی 7 میلیون تومانی به حساب نمی آیند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص شرایط استخدام با کارت ایثارگری پدر و مزایای کارت ایثارگری برای فرزندان داشتید می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در تلگرام و اینستاگرام بانک استخدام عضو شوید.