برای مشاوره در خصوص استخدام مشاور خانواده
برای مشاوره در خصوص استخدام مشاور خانواده
استخدام مشاور خانواده در نهادها، موسسات و مراکز خصوصی و دولتی مختلفی صورت می گیرد. بر این اساس می توان گفت که دانش آموختگان این رشته شانس خوبی برای اشتغال به کار خواهند داشت. به عنوان مثال استخدام در کلینیک ها، بیمارستان ها، موسسات روانشناسی، بیمارستان ها، دادگستری و قوه قضاییه و ... هر کدام دارای شرایط و زمانبندی منحصربفرد خود می باشند.
در این مقاله توضیح داده می شود که شرایط و مدارک لازم برای استخدام مشاور خانواده به چه صورتی بوده و زمانبندی جذب نیرو نیز در این عنوان شغلی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین نحوه استخدام در مهم ترین مراکز جذب کننده مشاور خانواده با ذکر جزئیات توضیح داده می شود و در پایان هم به میزان حقوق دریافتی افراد که وارد این شغل می شوند پرداخته خواهد شد.
زمانبندی استخدام مشاور خانواده
رشته مشاوره به طور کلی یکی از رشته های بسیار جذاب بوده اما در بین گرایش های مختلف آن، گرایش خانواده نسبت به سایرین از محبوبیت بیشتری برخورداری است. حال ممکن است یکی از دغدغه های مهم تحصیل کردگان و فارغ التحصیلان این رشته ورود به دنیای کار بوده و برای این منظور به دنبال فرصت های مناسب باشند. در این باره باید گفت که به طور کلی این رشته از پتانسیل بسیار خوبی برخوردار بوده و علاوه بر امکان فعالیت به صورت شخصی می توان در مراکز دولتی و خصوصی متفاوتی مشغول به کار شد.
نکته قابل ذکر آن است که زمانبندی استخدام مشاور خانواده در یک بازه زمانی محدود نبوده و هر سازمان یا مرکزی به صورت جداگانه فراخوان درخواست همکاری منتشر می کند. به عنوان مثال در حال حاضر شرکت ها و موسسه های گوناگونی بسته به نیاز اقدام به انتشار آگهی های استخدامی می کنند و متقاضیان برای آگاهی از آن ها می توانند به سایت های استخدام و کاریابی مراجعه کنند.
علاوه بر این هر از گاهی این شرکت ها نیروی مورد نیاز خود را از طریق آزمون بخش خصوصی تامین می کنند. بدین ترتیب داوطلبان می توانند همزمان با شروع مهلت نام نویسی، دفترچه راهنمای این آزمون را دانلود کرده و سپس در صورت وجود ظرفیت های پذیرش در منطقه خود و همچنین برخورداری از شرایط استخدامی مشاور خانواده، برای تکمیل فرم تقاضانامه اقدام کنند.
همچنین برخی از نهادهای دولتی نیز به مشاوران خانواده نیازمند می باشند. به عنوان مثال، یک آزمون تحت عنوان آزمون مشاوران خانواده هرازچندگاهی توسط مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه برگزار می شود و در طی آن افرادی که بتوانند نمره حد نصاب را کسب کنند جذب خواهند شد. برای اطلاع از زمانبندی استخدام مشاور خانواده در اینگونه موارد لازم است تا در سایت های مربوطه پیگیر اخبار جدید بود.
شرایط استخدام مشاور خانواده
مشاوران خانواده می توانند نقش مهمی در رفع مسائل بین زوجین، مشکلات جنسی، فرزندپروری، پرخاشگری، خیانت، اختلالات جسمی و روانی، سردی رابطه، طلاق و ... ایفا کنند. با توجه به این موضوع مشاور باید دارای سطح سواد و دانش کافی بوده و بتوانند راهکارهای مناسبی را ارائه دهند. به همین دلیل نیز همه شرکت ها برای جذب این افراد شرایط خاصی را تعیین می کنند.
البته این امر ممکن است بسته به مرکز و نهاد مربوطه و همچنین خصوصی یا دولتی بودن آن متفاوت باشد. به عنوان مثال داشتن مدرک تحصیلی یکی از مهم ترین شرایط استخدام مشاور خانواده می باشد که باید مرتبط باشد. در این میان گرچه امکان استخدام با مدرک کارشناسی نیز مانند استخدام روانشناس، وجود دارد اما معمولا اولویت با افرادی است که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری باشند. در مجموع در ادامه مهمترین این موارد ذکر شده است.
داشتن مدرک تحصیلی مرتبط
داشتن شرایط سنی مجاز
قبولی در مصاحبه علمی و تخصصی
عضویت و پروانه سازمان نظام روانشناسی
داشتن سابقه کاری مرتبط
شرکت در دوره ها و کارگاه های تخصصی
برخورداری از نظم و مسئولیت پذیری بالا
فن بیان خوب
لازم به ذکر است که امروزه در کنار استخدامی های حضوری، یکی از شرایط استخدامی مشاور خانواده فعالیت به صورت دورکاری می باشد. البته در چنین مواقعی نیز معمولا لازم است تا فرد در دوره های تخصصی که توسط موسسه مربوطه برگزار می شود شرکت نماید تا اصول مهم و مورد نظر را فرا بگیرد. همچنین در برخی از اوقات ترجیح بر این است که مشاور متاهل باشد تا درک بهتری از شرایط مراجعان داشته باشد اما شرطی ثابت به شمار نمی آید.
مدارک لازم برای استخدام مشاور خانواده
در تمامی روش های استخدام چه با آزمون و چه بی آزمون، داوطلبان باید برای ثبت نام و اعلام علاقه مندی یک سری مدارک را ارائه دهند. لیست این مدارک از طریق اطلاعیه ها و آگهی های اینترنتی و یا از طریق دفترچه راهنما در آزمون های استخدامی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. بر این اساس متقاضی باید بر اساس نوع پذیرش مدارک خواسته شده را ارائه دهد.
گفتنی است که روش ارائه مدارک لازم برای استخدام مشاور خانواده بستگی به شیوه موسسه یا مرکز مربوطه دارد. چراکه در برخی از آن ها بایستی از طریق سایت و در برخی دیگر به صورت حضوری یا به وسیله ایمیل و پیام رسان های مجازی اقدام کرد. همچنین ممکن است نوع مدارک در هر مرکز با دیگری تفاوت داشته باشد اما مهم ترین آن ها را می توان به ترتیب زیر دانست.
اطلاعات هویتی مانند نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، نام پدر و ...
اطلاعات مربوط به سوابق تحصیلی
اطلاعات و مستندات مربوط به سوابق کاری مرتبط
اطلاعات مربوط به آدرس محل سکونت و شماره تماس
عکس پرسنلی
هزینه ثبت نام
متقاضیان باید توجه داشته باشند که مدارک لازم برای استخدام مشاور خانواده باید دقیقا منطبق با واقعیت باشند و از تحویل یا ارائه مدارک غیر حقیقی جلوگیری شود. چراکه نه تنها کارشناسان مربوطه همواره این مدارک را با دقت مورد بررسی قرار می دهند بلکه در حین مصاحبه مشخص می شود که آیا داوطلب از توانایی های کافی برخوردار می باشد یا امکان انجام مراحل استخدام را ندارد.
نحوه استخدام مشاور خانواده
علاوه بر آگاهی از شرایط استخدامی مشاور خانواده، اینکه چگونه می توان به صورت حرفه ایی وارد این شغل شد نیز مسلما دارای اهمیت می باشد. در این میان نکته ایی که باید به آن دقت داشت آن است که هر شرکت و موسسه ممکن است شیوه خاص خود را برای جذب داشته باشد. به عنوان مثال در برخی از مراکز داشتن پروانه مشاوره خانواده از اهمیت بسزایی برخوردار است اما ممکن است برای مراکز دیگر چندان مطرح نباشد.
البته این مدرک همواره دارای اهمیت است و دارندگان آن به ویژه در مراکز دولتی دارای اولویت خواهند بود. گفتنی است که برای اخذ این پروانه می توان به دو روش با آزمون و بدون آزمون عمل کرد. در روش بدون آزمون تنها افراد دارای شرایط خاص مانند قضات بازنشسته، اعضای هیئت علمی، آموزش پزشکی، و مشاوران فعال دادگستری مجاز به اخذ خواهند بود. اما در روش با آزمون، لازم است تا در امتحانی که تحت نظر قوه قضاییه برگزار می شود، شرکت کرد.
در زمینه نحوه استخدام مشاور خانواده باید عنوان کرد که به طور کلی در تمامی روش های با آزمون و بدون آزمون بایستی مرحله مصاحبه نیز باید پشت سر گذاشته شود. در این مرحله ممکن است علاوه بر پرسیدن یک سری سوالات در حوزه تخصصی، یک یا چند مشکل که ممکن است از سوی مراجعان مطرح گردد مشابه سازی شده و از متقاضی خواسته شود تا بهترین راهکار را ارائه دهد. همچنین نحوه برخورد و صحبت کردن با مراجع نیز مورد بررسی قرار می گیرد. نحوه اعلام نتایج نیز بسته به موسسه مربوطه متفاوت می باشد.
استخدام مشاور خانواده در بیمارستان
بیمارستان ها از جمله مراکزی هستند که هر از چند گاهی اقدام به استخدام روانشناس یا مشاوره خانواده می کنند. هدف از جذب این افراد کمک به بهبود مسائلی است که گاها بیماران به ویژه آن هایی که با پروسه درمانی طولانی مدت تری دارند با آن ها مواجه می شوند. در اینگونه مواقع از آزمون های روانشناختی برای ارزیابی دقیق مشکل و همچنین ارائه روش های درمانی موثر می باشد.
گفتنی است که استخدام مشاور خانواده در بیمارستان های دولتی و خصوصی می تواند به دو روش با آزمون یا بدون آزمون صورت گیرد. اما به هر ترتیب طبق روال معمول با داوطلبان مصاحبه حضوری نیز برگزار می شود. نکته حائز اهمیت جهت استخدام در این مراکز داشتن سطح معلومات خوب و در کنار آن، صبر و حوصله زیاد، خوشرویی و خوش اخلاقی است.
همچنین ساعات کاری در صورت قبولی در استخدام مشاور خانواده در بیمارستان توسط مرکز مربوطه تعیین می شود و حالت مشخص یا ثابتی ندارد. در مورد شرایط و مدارک لازم برای استخدامی نیز باید گفت که تقریبا شامل همان مواردی می شود که در توضیحات بالا نیز به آن ها اشاره شد. اما برای اطلاع دقیق تر بهتر است به دفترچه راهنما یا متن اطلاعیه مراجعه شود.
استخدام مشاور خانواده در دادگستری
یکی از فرصت ها و موقعیت های خوبی که افراد دارای مدرک مشاوره خانواده می توانند از آن بهره مند شوند، استخدام در دادگستری می باشد. برای این منظور یک آزمون استخدامی دو مرحله ای برگزار می شود که سازمان سنجش مجری متولی اجرای آن می باشد. زمان ثبت نام این آزمون نیز می تواند متغیر باشد و مهلت دقیق آن از طریق سایت سازمان سنجش www.sanjesh.org اعلام می شود. شرایط شرکت در این آزمون شامل موارد زیر می باشد.
داشتن حداقل 24 و حداکثر 65 سال سن
داشتن مدرک تحصیلی مربوطه
نداشتن محرومیت از حقوق اجتماعی و محکومیت
بومی بودن
نداشتن اشتغال به عنوان وکیل یا کارشناس رسمی
مدارک لازم برای نام نویسی نیز عبارت از یک قطعه عکس، صفحات شناسنامه و کارت ملی، گواهی فراغت از تحصیل، گواهی سابقه کار، کارت پایان خدمت، و ... می باشد. افراد پذیرفته شده برای مرحله مصاحبه نیز پس از اعلام نتایج اولیه مشخص می شود. بدین منظور ابتدا مدارک فرد مورد بررسی قرار گرفته و سپس نوبت به گزینش و سوالات تخصصی می رسد. اگر مجموع نمره کتبی و مصاحبه به حد نصاب برسد، فرد پذیرفته خواهد شد.
حقوق استخدام مشاور خانواده
کار به عنوان مشاور خانواده گرچه می تواند بسیار لذت بخش باشد، اما مسائل مالی مانند میزان حقوق نیز برای همه افرادی که قرار است در این شغل استخدام یا مشغول به کار شوند مسلما دارای اهمیت می باشد. با این حال باید عنوان کرد که این شغل به نحوی است که درآمد بسیار متغیری دارد، چراکه عوامل مختلفی بر تعیین این موضوع می تواند تاثیرگذار باشد.
به عنوان مثال حقوق استخدام مشاور خانواده در نهادهای دولتی و خصوصی طبیعتا متفاوت است. اما به طور معمول نحوه پرداخت حقوق به صورت ثابت و ماهانه بوده و در ابتدای امر چیزی حدود 20 میلیون تومان می باشد که البته بسته به مدرک تحصیلی و سطح اطلاعات تخصصی فرد می تواند کمتر یا بیشتر شود. همچنین تمام وقت یا پاره وقت بودن کار نیز در این موضوع تاثیرگذار بوده و طبیعتا استخدام نیمه وقت بودن از حقوق کمتری برخوردار است.
علاوه بر این، اغلب مشاوران پس از استخدام تحت پوشش بیمه قرار می گیرند و بسته به نوع موسسه یا شرکت مزایایی همچون اضافه کاری و حق تاهل و اولاد به فرد تعلق می گیرد. مسلما هر چه سابقه و تجربه شخص بیشتر باشد، به حقوق استخدام مشاور خانواده نیز افزوده خواهد شد. علاوه بر این اگر شخصی سرمایه اولیه جهت تاسیس کلینیک داشته باشد، می تواند به طور شخصی فعالیت کرده و درآمد متناسب با کار خود را کسب نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام مشاور خانواده داشتید می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در تلگرام و اینستاگرام بانک استخدام عضو شوید.