برای مشاوره در خصوص شغل های بهزیستی
برای مشاوره در خصوص شغل های بهزیستی
بهزیستی یکی از سازمان های مهم در زمینه کمک و خدمت رسانی به افراد ناتوان جامعه می باشد و اشتغال در آن به دلیل ماهیت معنوی و زیبایی که دارد می تواند برای بسیاری از افراد جذاب باشد. این سازمان هر ساله در چند ردیف شغلی استخدامی داشته و از علاقه مندان دعوت به همکاری می کند. با این حال به دلیل آن که زمانبندی استخدام در شغل های بهزیستی ریتم مشخصی ندارد، برخی از متقاضیان واجد شرایط از شرکت و پذیرش در آن محروم می شوند.
در این مقاله علاوه بر زمانبندی برگزاری آزمون، شرایط و مدارک لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی نیز ذکر می شود. همچنین برای آگاهی بیشتر داوطلبان گرامی، نحوه استخدام در این سازمان مورد بررسی قرار گرفته و به لیست مشاغل اختصاصی آن نیز پرداخته خواهد شد.
زمانبندی استخدام در شغل های بهزیستی
سازمان بهزیستی به عنوان یکی از نهادهای دولتی تاثیر بسزایی در ارائه خدمات به افراد نیازمند و ناتوان داشته است و در این راه نیز از افراد کاربلد و مسئولیت پذیری بهره می برد. به همین منظور نیز هر از چندگاهی بسته به نیاز خود اقدام به انتشار فراخوان و جذب نیروی انسانی می کند.
با توجه به این موضوع افراد جویای کار و علاقه مند به استخدام در این سازمان می توانند در زمان های تعیین شده نام نویسی کرده و شانس خود را برای پذیرش محک بزنند. در این میان زمانبندی استخدام در شغل های بهزیستی بر اساس روش جذب نیرو متفاوت بوده و نمی توان یک تاریخ مشخص را برای آن بیان کرد.
به عنوان مثال، یکی از روش های استخدام در این سازمان از طریق آزمون استخدام دستگاه های اجرایی می باشد. لیست مشاغل بهزیستی در دفترچه آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی اعلام و متقاضیان با مراجعه به این دفترچه می توانند علاوه بر آگاهی از جزئیات مربوطه، در صورت برخورداری از شرایط، در آزمون ثبت نام نمایند. زمانبندی استخدام در شغل های بهزیستی در این شیوه به صورت سراسری بوده و داوطلبان آن در تمام کشور در یک بازه زمانی واحد نام نویسی می کنند.
نحوه استخدام بهزیستی در شکل دیگر آن بدین صورت است که مراکز مختلف در شهرستان ها و استان های مختلف به دلیل نیاز فوری به نیرو به طور جداگانه آگهی های جذب نیرو را منتشر کرده و از علاقه مندان دعوت به همکاری می کنند. داوطلبان می توانند در سایت مربوطه ثبت نام و در آزمون و مصاحبه شرکت کنند.
شرایط لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی
شغل های بهزیستی هر کدام دارای ویژگی های مختلفی بوده و افرادی که وارد این مشاغل می شوند، باید از شرایط لازم برخوردار باشند. این شرایط به دو نوع عمومی و اختصاصی تقسیم بندی می شوند که در این میان شرایط عمومی در تمامی لیست مشاغل بهزیستی یکسان می باشد، اما شرایط اختصاصی بسته به نوع شغل متفاوت است.
گفتنی است که شرایط استخدام در شغل های بهزیستی در دفترچه آزمون استخدامی فراگیر دستگاه های اجرایی به عنوان مجری اصلی برگزاری این آزمون قابل دریافت می باشد. با این حال به منظور دسترسی و مطالعه بهتر متقاضیان در ادامه شرایط عمومی و اختصاصی به طور مجزا ذکر شده است.
شرایط عمومی لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
معتقد بودن به دین اسلام یا یکی از ادیان مطرح شده در قانون اساسی
التزام عملی به قانون اساسی و ولایت فقیه
داشتن کارت پایان دوره خدمت ضروری یا معافیت برای داوطلبان مرد
برخورداری از سلامت جسمی و روانی به منظور انجام وظایف کاری در آینده
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکی و روانگردان ها
عدم سوء سابقه کیفری و جزائی
نداشتن سابقه ممنوعیت از استخدام در مشاغل دولتی
نبودن جزو نیروهای بازخرید خدمت دستگاه های اجرایی
شرایط اختصاصی لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی
داشتن حداقل و حداکثر شرایط سنی
داشتن دانشنامه پایان دوره در رشته و مقطع تحصیلی مورد نیاز
ثبت نام در زمان مقرر
کسب نمره حد نصاب 40% برای آزمون کتبی و 60% در مصاحبه
گذراندن دوره مهارت آموزی پس از پذیرش نهایی
نکته مهم در خصوص نحوه استخدام بهزیستی این است که برای هر عنوان شغلی تنها یک سری رشته های تحصیلی خاص می توانند شرکت کنند که این مورد جزو شرایط اختصاصی می باشد. همچنین مدرک مربوطه بایستی متناسب با شغل در یکی از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری باشد.
مدارک لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی
داوطلبانی که قصد ورود به مشاغل بهزیستی را دارند، بایستی در زمان نام نویسی یک سری مدارک را ارئه دهند تا شرایط آن ها محرز شود. اگر این استخدامی زیرمجموعه آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی باشد، مدارک لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی در واقع همان مدارکی است که در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون مذکور ذکر شده اند.
اما اگر سازمان بهزیستی به طور جداگانه اقدام به جذب نیرو نماید، فهرست مدارک لازم از طریق اطلاعیه یا فراخوان منتشر شده در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. به هر ترتیب آگاهی از این موارد اهمیت بسزایی دارد و بهتر است شخص قبل از مراجعه به سایت برای نام نویسی حتما ابتدا آن ها را گردآوری نماید. برای آشنایی بیشتر، در ادامه مهم ترین مدارک لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی قید شده است.
اطلاعات هویتی و شناسنامه ای مانند نام و نام خانوادگی داوطلب، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد و ...
اطلاعات مربوط به رشته و مدرک تحصیلی، معدل، نام دانشگاه محل تحصیل و ...
عکس پرسنلی متقاضی (جدید و واضح)
شماره تلفن همراه، آدرس محل زندگی، آدرس ایمیل
اطلاعات مربوط به سوابق کاری مرتبط
مدارک لازم برای استخدام در شغل های بهزیستی که در بالا بیان شد بیشتر مربوط به مرحله ثبت نام اینترنتی می باشد که باید در فرم تقاضانامه وارد شوند. همچنین افرادی که در مرحله اول یعنی آزمون کتبی پذیرفته شده اند نیز باید اصل و کپی یک سری مدارک را به صورت حضوری در زمان مصاحبه تحویل دهند. لیست این مدارک از طریق اطلاعیه های بعدی ذکر می شود.
چگونه در بهزیستی استخدام شویم
همانطور که در بخش های قبلی درباره نحوه استخدام بهزیستی گفته شد، این سازمان به دو صورت نیروی مورد نیاز خود را تامین می کند. هر کدام از این روش های پروسه و زمانبندی خاص خود را داشته و داوطلبان باید مطابق با روند تعریف شده تمامی مراحل را طی کنند، در غیر این صورت مجاز به شرکت نخواهند بود.
اما سوال اصلی این است که چگونه در بهزیستی استخدام شویم؟ در این باره باید توضیح داد که اگر آگهی استخدامی به صورت استانی باشد، معمولا از متقاضیان واجد شرایط یک مصاحبه گرفته شده و افرادی که بتوانند بیشترین امتیاز را کسب کنند، پذیرفته خواهند شد. اما برای مواردی که استخدامی به روش آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی است، مراحل زیر باید طی شود.
ثبت نام در مهلت تعیین شده
دریافت کارت ورود به جلسه
شرکت در آزمون کتبی و کسب حداقل 40% از نمره حد نصاب
شرکت در مصاحبه حضوری و کسب حداقل 60% از نمره کل
تشکیل پرونده
با توجه به آنکه آزمون مشترک استخدام بهزیستی و دستگاه های اجرایی به صورت هماهنگ برگزار می شود، توصیه می شود که پیگیر اطلاعیه های مربوطه بوده و بمحض شروع زمان نام نویسی، ابتدا دفترچه دانلود و سپس با دقت مطالعه شود. چراکه این مهلت محدود بوده و ممکن است در صورت اتمام به هیچ وجه تمدید نشود.
لیست شغل محل های بهزیستی
سازمان بهزیستی در هر دوره تنها در یک سری از رشته های خاص جذب نیرو داشته و این موارد بسته به نیاز می تواند متفاوت باشد. لازم به ذکر است که لیست مشاغل بهزیستی از طریق دفترچه راهنما یا فراخوان های مربوطه منتشر شده و در کنار رشته های واجد شرایط نیز ذکر می گردد. به عنوان مثال در آخرین دوره استخدامی، این سازمان تنها در سه رشته زیر در سراسر کشور پذیرش داشت.
کارشناس امور بهزیستی
کارشناس امور توانبخشی
کودکیار
گفتنی است که ظرفیت های محدودی در سهمیه آزاد، ایثارگران و معلولین به هر کدام از این رشته ها اختصاص داده شد و همچنین مشخص می شود که پذیرش در کدام جنسیت زن و مرد خواهد بود و در جدولی که در صفحات ابتدایی دفترچه می آید مدرک های تحصیلی مورد قبول برای هر کدام از این رشته ها قید شده است.
مشاغل اختصاصی بهزیستی
در اغلب سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی معمولا مشاغل به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم بندی می شوند. منظور از مشاغل عمومی آن است که ورود به آن ها نیاز به دانش تخصصی مرتبط با وظیفه اصلی سازمان مربوطه نداشته و به نوعی در همه مراکز کاربرد دارند. اما مشاغل اختصاصی مسلما مستلزم داشتن تحصیلات و دانش تخصصی می باشند.
از جمله مشاغل عمومی بهزیستی می توان به رانندگی، آشپزی، نگهبانی، سرایداری، و ... اشاره کرد. مشاغل اختصاصی بهزیستی عمدتا شامل مواردی مانند کارشناس امور بهزیستی، کارشناس امور توانبخشی، کارشناس امور روانی، کودکیار و مربی امور آموزش معلولین می شود. برای اشنایی بیشتر در ادامه توضیح کوتاهی در مورد هر کدام از این مشاغل داده شده است.
کارشناس امور بهزیستی: این کارشناسان مسئول برنامه ریزی، بررسی، ارزشیابی یا نظارت بر روی نحوه ارائه خدمات اصلی بهزیستی هستند.
کارشناس امور توانبخشی: این دسته از کارشناسان وظایفی مانند ارزیابی معلولان، معاینه، تشخیص و بررسی عواقب ناشی از ناتوانی های تحت پوشش بهزیستی به همراه نظارت بر خدمات توانبخشی و توانپزشکی را بر عهده دارند.
کارشناس امور روانی: نظارت بر نحوه ارائه خدمات روانشناختی جهت بهبود سلامت بهداشت روانی جامعه هدف و همچنین تحقق اهداف سازمان بهزیستی از وظایف این کارشناسان محسوب می شود.
کودکیار: به پست هایی که نگهداری، بهداشت، تغذیه، مراقبت و آموزش کودکان قبل از دبستان را بر عهده دارند گفته می شود.
مربی امور آموزش معلولین: وظیفه اصلی این متصدیان تهیه برنامه آموزش مهارت های مختلف به معلولان گرامی است.
علاوه بر اهمیت کسب نمره کافی در آزمون کتبی، معمولا به افرادی که در مشاغل اختصاصی بهزیستی دارای سابقه مرتبط هستند امتیاز تعلق گرفته و شانس پذیرش بیشتری دارند. همچنین همانطور که قبلا نیز اشاره شد، داشتن مدرک تحصیلی خواسته شده الزامی خواهد بود.
نحوه استخدام در بهزیستی
با توجه به توضیحات فوق مبنی بر اینکه اصلی ترین روش استخدام بهزیستی از طریق آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی می باشد، تمامی داوطلبانی که قصد قبولی در این آزمون را دارند بایستی مراحل لازم را در سایت متولی یعنی سامانه مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir انجام دهند.
این سایت علاوه بر آنکه تمامی اطلاعیه ها و همچنین اصلاحات دفترچه راهنما را در اختیار داوطلبان قرار می دهد، بمحض شروع زمان هر کدام از مراحل اعم از ثبت نام، دریافت کارت ورود به جلسه، اعلام نتایج اولیه و نهایی یک لینک فعال در اختیار کاربران قرار می دهد تا از طریق آن امور مربوطه را انجام دهند. در ادامه مراحل و نحوه استخدام در بهزیستی به صورت گام به گام توضیح داده شده است.
ابتدا بایستی وارد سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی شد.
سپس در صورت شروع مهلت نام نویسی، روی لینک "ورود به صفحه اختصاصی آزمون" کلیک کرده و در آنجا فرم تقاضانامه را تکمیل کرد.
بعد از اتمام ثبت نام یک کد رهگیری به کاربر تعلق می گیرد که برای انجام سایر مراحل آزمون می تواند از آن استفاده نماید
گفتنی است افراد دعوت شده به مرحله مصاحبه بایستی ابتدا یک بیوگرافی ساده از خود ارائه داده و سپس سوالاتی مرتبط با وظایف شغلی در آینده پرسیده می شود. هدف از پرسیدن این سوالات سنجش میزان آمادگی شخص جهت پذیرش و ورود به شغل های در نظر گرفته شده می باشد.
حقوق کار در بهزیستی
علاوه بر لیست مشاغل استخدام بهزیستی، معمولا برای متقاضیان این سوال مطرح می شود که حقوق و دستمزد آن ها در صورت پذیرش چه خواهد بود. مسلما عوامل بسیاری در این مورد تاثیرگذار بوده و نمی توان انتظار داشت که تمامی مشاغل یک حقوق ثابت و یکسان دریافت نمایند.
عنوان مثال حقوق یک راننده با حقوق کارشناس امور توانبخشی به هیچ وجه مشابه نبوده و بدین ترتیب نوع شغل می تواند عامل اثرگذار در این زمینه باشد اما در مجموع به طور معمول افرادی که در این سازمان استخدام می شوند، حقوق آن ها بر اساس قانون وزارت کار یعنی چیزی حدود 8 میلیون تومان می باشد. همچنین چنانچه سابقه کارمندان بیشتر شود، میزان حقوق آن ها نیز بتدریج بالاتر خواهد رفت.
در مورد بیمه نیز باید گفت که اکثر کارکنان تحت پوشش بیمه قرار گرفته و همچنین در اغلب اوقات مشمول پاداش و مزایا می شوند. البته برخی از این کارمندان از حقوق خود رضایت چندانی نداشته و برای افزایش آن مطالباتی داشته اند که مسئولان در حال بررسی و تلاش برای بهبود آن می باشند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص شغل های بهزیستی داشتید می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در تلگرام و اینستاگرام بانک استخدام عضو شوید.