برای مشاوره در خصوص ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری
برای مشاوره در خصوص ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری
دوره های خلبانی مسافربری بواسطه ارائه آموزش های مفید و مدرک معتبر فرصت خوبی را فراهم آورده تا علاقه مندان این شغل به آرزوی خود دست یافته و پرواز را تجربه کنند. البته شرکت در این دوره ها مستلزم داشتن شرایط خاصی بوده و متقاضیان باید از وسع مالی مناسب جهت پرداخت هزینه های این دوره ها برخوردار باشند و بتوانند در مراحل مختلف آن قبول شوند.
در این مقاله علاوه بر ذکر شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری، لیست این دوره ها نیز قید شده، همچنین نحوه ثبت نام در این دوره ها به همراه مسائل مهم دیگر از قبیل لیست ثبت نام دوره ها، میزان هزینه، مدت زمان هر کدام از بخش ها و میزان اعتبار مدرک پایان دوره نیز مورد بررسی قرار داده شده است.
لیست دوره های خلبانی مسافربری
رسیدن به شغل خلبانی همواره آرزوی خیلی از مردم بوده است. اما شرایط سختیگرانه ای که در پذیرش این رشته در سطح دانشگاهی وجود دارد باعث شده تا بسیاری از افراد نتوانند به این رویای خود دست یابند. اما این پایان ماجرا نیست و امروزه روش های دیگری نیز وجود دارد که از طریق آن ها می توان به یک خلبان خبره تبدیل شد.
یکی از این روش ها شرکت در دوره های آموزشی می باشد. این دوره ها در رده ها و اقسام گوناگونی برگزار می شوند که از بارزترین آن ها دوره مسافربری می باشد. البته در رده مسافربری نیز مقاطع، دوره ها و کلاس های مختلفی وجود دارد که علاقه مندان بسته به تمایل و شرایط خود می توانند در آن ها شرکت کنند. گفتنی است که لیست دوره های خلبانی مسافربری به ترتیب زیر می باشند.
دوره PPL
دوره CPL
دوره IR
جالب توجه است که شرکت کنندگان در این دوره ها ابتدا با سیستم ها و تجهیزات هواپیمایی آشنا شده و سپس در هواپیمای شبیه ساز تمرین پرواز می کنند و در نهایت در هواپیماهای واقعی پرواز خواهند کرد. اینکه متقاضیان در کدام دوره های خلبان مسافربری شرکت کنند تا حد زیادی به نوع هواپیماهایی که ایرلاین در اختیار دارند بستگی دارد و هر شخص در صورت کسب مدرک می تواند برای استخدام اقدام کند.
شرایط ثبت نام در دوره های خلبانی مسافربری
با وجود آنکه ورود به دوره های خلبانی ساده تر از کنکور سراسری می باشد، اما شرکت در آن ها تحت شرایط خاصی امکانپذیر می باشد. گفتنی است که شرایط ثبت نام در دوره های خلبانی مسافربری توسط سازمان هواپیمایی تعیین می شود و افرادی که قصد شرکت در آن را دارند باید حتما مدارک لازم را جهت احراز شرایط خود ارائه دهند.
لازم به ذکر است که برخی از این موارد ممکن است بسته به دوره متفاوت باشد، اما به طور کلی می توان گفت که این شرایط در دو دسته عمومی و اختصاصی جای می گیرند. با توجه به آنکه اطلاع از این موارد بسیار مهم است، در ادامه شرایط عمومی و اختصاصی به طور جداگانه ذکر شده است.
شرایط عمومی ثبت نام در دوره های خلبانی مسافربری
اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان قید شده در قانون اساسی
نداشتن اعتیاد به موارد مخدر
نداشتن سوء پیشینه کیفری موثر
برخورداری از حداقل مدرک دیپلم
برخورداری از حداقل شرایط سنی 15 سال
برخورداری از کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائم غیر پزشکی
داشتن حداقل قد ( 160 سانتیمتر)
حداکثر وزن مجاز (100 کیلوگرم)
برخورداری از سلامت جسمی و روحی به تائید پزشک ذی صلاح
شرایط اختصاصی ثبت نام در دوره های خلبانی مسافربری
انجام تست های پزشکی از قبیل بینایی سنجی، شنوایی سنجی، سلامت ریه، نوارهای قلبی و مغزی، فک و دندان
انجام تست های روان سنجی
شرکت منظم در دوره ها
گذراندن دوره های زبان عمومی و تخصصی
قبولی در امتحان کتبی و مصاحبه
پرداخت هزینه ثبت نام
قابل توجه است که هزینه دوره های خلبانی مسافربری بسته به نوع دوره متفاوت است. از سوی دیگر تعداد ساعت های آموزشی تئوری و عملی بسته به مدرک نهایی متفاوت می باشد. علاوه بر این شرایطی مانند حداقل قد و وزن برای خانم ها و آقایان تفاوت دارد و به طور کلی می بایست با توجه به شرایط اختصاصی دوره نام نویسی کرد.
مدارک لازم برای ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری
افرادی که قصد دارند تا در لیست ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری شرکت کنند، لازم است تا یک سری مدارک را در هنگام تشکیل پرونده ارائه دهند. این مدارک عموما باید به صورت حضوری ارائه شوند و شرکت مربوطه از متقاضیان می خواهد تا در یک تاریخ مشخص جهت تحویل مستندات مراجعه کنند.
همچنین باید توجه داشت که این مدارک معمولا در دو مرحله ارائه می شوند. مرحله اول مربوط به نام نویسی در دوره بوده و مرحله دوم ویژه افرادی است که در امتحان کتبی پذیرفته شده و به مصاحبه راه یافته اند. به طور کلی می توان گفت که مدارک لازم برای ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری به شرح زیر می باشد.
اصلی و کپی تمامی صفحات شناسنامه
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت
اصل و کپی مدرک تحصیلی
اصل و کپی صفحه اول گذرنامه
عکس پرسنلی جدید
اصل رسید واریز
در برخی موارد ممکن است که شرکت های برگزار کننده این دوره ها از متقاضیان درخواست کنند تا مدارک اولیه خود را به شکل اینترنتی ارسال کنند. در این صورت مدارک لازم برای ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری باید در سایت معرفی شده بارگذاری شوند. این مدارک باید کامل، دقیق و صحیح باشند، چراکه در غیر این صورت ثبت نام لغو خواهد شد.
نحوه ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری
همانطور که در بخش های قبلی مقاله نیز اشاره شد، نحوه ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری بسته به شرکت برگزار کننده می تواند متفاوت باشد. اما در مجموع روند انجام این کار شامل یک سری مراحل خاص است تا شرایط و صلاحیت فرد تائید شود. مهم ترین این مراحل را می توان به ترتیب زیر دانست.
ابتدا متقاضی باید به بخش مشاوره مراجعه کند تا مقطع و سطح مورد نظر تعیین شود
بعد از آن بایستی به واحد بایگانی رفته و در آنجا فرم اولیه تقاضانامه را تکمیل نمود
حال لازم است تعهدنامه تکمیل شود
در گام بعدی می بایست مدارک را ارائه داد
در مرحله بعد نوبت به پرداخت هزینه ثبت نام می رسد که باید فیش واریزی آن را تحویل داد
پس از آن معرفی نامه معاینات پزشکی دریافت و جهت انجام معاینات باید به پزشک معتمد مراجعه کرد
قابل توجه است که در اغلب موارد یک آزمون ورودی کتبی که اغلب شامل تست های چهار گزینه ای است اخذ می شود. سپس از میان افرادی که در آزمون کتبی پذیرفته شده و دوره را با موفقیت پشت سر می گذارند یک مصاحبه گرفته خواهد شد. چنانچه شخصی در مرحله امتحان کتبی نتواند نمره حد نصاب را کسب کند می تواند یک بار دیگر در آزمون و مصاحبه شرکت کند.
هزینه دوره های خلبانی مسافربری
از جمله دغدغه های علاقه مندان این است که هزینه دوره های خلبانی مسافربری چقدر است و اینکه آیا می توانند از عهده این مخارج برآیند یا نه. حقیقت این است که هزینه های این دوره نسبتا سنگین است و متقاضیان باید از تمکن مالی مناسبی برخوردار باشند تا بتوانند آن ها را پرداخت کنند.
به عنوان مثال هزینه اولیه که در واقع مربوط به دوره آموزش تئوری می شود دو سال پیش حدود 40 میلیون تومان بود. البته این هزینه ها به دلار تعیین می شود و با توجه به آنکه قیمت دلار در سال های اخیر رو به صعود بوده است، مسلما این هزینه ها هم به نسبت افزایش خواهد یافت.
بخش دیگر هزینه دوره های خلبانی مسافربری به آموزش های عملی که همان آموزش پرواز است اختصاص دارد. مقدار این هزینه ها به شدت تحت تاثیر کلاس پرواز و شرکت برگزار کننده می باشد. به عنوان مثال ممکن است در یک شرکت به ازای هر ساعت پرواز به عنوان کمک خلبان همراه با یک مربی سطح متوسط حدود 300 هزار تومان باشد اما در شرکت دیگر برای آموزش با یک استاد متبحر بیش از یک میلیون تومان تعیین شود.
مدت زمان دوره های خلبانی مسافربری
افرادی که در هر کدام از لیست ثبت نام دوره های خلبانی مسافربری شرکت کرده اند، متوجه می شوند که این دوره ها از چند بخش تشکیل شده است. به عنوان مثال افرادی که سطح زبان انگلیسی قابل قبولی ندارند بایستی در یک دوره آموزشی زبان عمومی و تخصصی شرکت کرده و آن را به یک حد رضایت بخش برسانند.
در مرحله بعد باید در دوره تئوری شرکت کرد. مدت زمان دوره های خلبانی مسافربری این بخش بسته به عنوان دوره متفاوت می باشد. به عنوان مثال در اغلب موسسات برای دوره PPL حدود 400 ساعت و برای CPL حدود 330 ساعت است. علاوه بر این، معمولا چند ساعت نیز به آموزش تجهیزات و ابزارهای خلبانی اختصاص داده می شود.
پس از گذارندن تمامی این بخش ها نوبت به شرکت در آموزش های عملی می رسد. تعداد ساعات این دوره نیز بر اساس نوع کلاس و همچنین سطح مهارت فرد می تواند متغیر باشد. به طور کلی مدت زمان دوره های خلبانی مسافربری حدود 6 الی 10 ماه به طول می انجامد که البته این در صورتی است که شخص قبول شود.
مدرک دوره های خلبانی مسافربری
یکی از سوالاتی که از سوی برخی متقاضیان مطرح می شود آن است که آیا مدرک دوره های خلبانی مسافربری دارای اعتبار است یا خیر. چراکه این تصور عمومی وجود دارد که تنها مدارک صادر شده برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها معتبر بوده و مدارک غیر از آن شانس استخدامی زیادی ندارند.
این در حالی است که افرادی که بتوانند در این دوره ها شرکت و مدرک کسب کنند قادر خواهند بود تا در استخدامی ایرلاین ها شرکت کنند. همچنین باید عنوان کرد که برای ترفیع خلبانی هواپیمایی افراد استخدام شده باید ساعت های پرواز افزایش یابد و با کسب سابقه و تجربه، رتبه خود را ارتقاء داد.
ذکر این نکته ضروری است که تمامی موسسات برگزار کننده این دوره ها دارای مجوز سازمان هواپیمایی کشور بوده و مدرک آن ها معتبر است. همچنین گرچه مدت زمان اخذ مدرک دوره های خلبانی مسافربری نسبت به دانشگاه کمتر است، اما از کیفیت خوبی برخوردار بوده و شرکت کنندگان می توانند دانش تئوری و عملی خوبی را کسب کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص دوره های خلبانی مسافربری داشتید می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در تلگرام و اینستاگرام بانک استخدام عضو شوید.
پاسخ مشاور: ممنون از توجه شما.