برای مشاوره در خصوص شغل های رشته تجربی
برای مشاوره در خصوص شغل های رشته تجربی
شغل های رشته تجربی به دلیل بازار کار مناسب و داشتن جایگاه اجتماعی بالا، متقاضیان زیادی را داشته به طوری که در سال های اخیر، تعداد شرکت کنندگان کنکور علوم تجربی بسیار افزایش یافته است. شغل های رشته تجربی براساس ماهیت کاری برای خانم ها و آقایان دسته بندی می شود و لازم است داوطلبان از نوع کار شغل های رشته تجربی در زمان انتخاب رشته اطلاع داشته باشند. در صورتی که داوطلبان از ماهیت کاری شغل ها برای خانم ها و آقایان اطلاع مناسبی نداشته باشند، در نتیجه انتخاب نادرستی کرده و باعث عدم موفقیت می شود.
شغل های رشته تجربی برای خانم ها و آقایان در گروه های پزشکی، پیراپزشکی، مدیریتی و دبیری خلاصه می گردد و لازم است داوطلبان در زمان انتخاب رشته به نوع کار شغل های رشته تجربی توجه بالایی را داشته باشند. بنابراین تحقیق در مورد شغل های رشته تجربی برای موفقیت در بازار کار آینده بسیار مهم و حیاتی می باشد. با توجه به تقاضای بیشتر داوطلبان برای تحصیل در رشته علوم تجربی، در این مقاله به صورت کامل در خصوص شغل های رشته تجربی و همچنین لیست شغل ها برای خانم ها و آقایان توضیح داده می شود.
لیست شغل های رشته تجربی pdf
داوطلبانی که به دنبال انتخاب رشته در گروه آزمایشی تجربی هستند لازم است از لیست شغل های رشته تجربی به صورت کامل اطلاع داشته باشند تا در اولویت های انتخابی خود در زمان انتخاب رشته لحاظ نمایند. خاطر نشان می گردد که لیست شغل های رشته تجربی براساس نوع کار و شرایط در نظر گرفته شده برای خانم ها و آقایان متفاوت می باشد، بنابراین داوطلبان در زمان انتخاب رشته براساس نوع کاری باید به جنسیت پذیرش نیز توجه داشته باشند.
از انجایی که لیست شغل های رشته تجربی برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در زمان انتخاب رشته دارای اهمیت بالایی می باشد بنابراین در لینک زیر، لیست شغل های رشته تجربی برای خانم ها و آقایان بیان شده است.
لازم به ذکر است با توجه به تنوع شغل های رشته تجربی، مسلما داوطلبان باید با تحقیق بیشری نسبت به انتخاب شغل مورد نظر اقدام نمایند. خاطر نشان می گردد یکی از عوامل انتخاب شغل، میزان علاقه و استعداد داوطلبان بوده و لازم است داوطلبان برای انتخاب شغل های رشته تجربی به این موضوع نهایت دقت را داشته باشند.
بهترین شغل های رشته تجربی
یکی از مهمترین سوالاتی که داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در زمان انتخاب رشته مظرح می نمایند این است که بهترین شغل های رشته تجربی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که بهترین شغل های رشته تجربی براساس علاقه و استعداد داوطلبان متفاوت بوده و لازم است برای خانم ها و آقایان، در زمان انتخاب رشته، بهترین شغل ها به صورت کامل توضیح داده شود.
همان طور که بیان شد، رشته های گروه علوم پزشکی و پیراپزشکی به دلیل جایگاه بالای اجتماعی، فرصت های شغلی متنوع و همچنین درآمد بالا به عنوان بهترین شغل های رشته تجربی یاد می شود، اما باید بیان کرد که انتخاب شغل ها براساس علاقه و استعداد داوطلبان متفاوت می باشد.
خاطر نشان می گردد که رشته های گروه مدیریتی و همچنین رشته های دبیری نیز به عنوان بهترین شغل های رشته تجربی می باشند. با توجه به اینکه در رشته های مدیریتی، امکان رشد و پیشرفت بالایی برای داوطلبان لحاظ شده است، بنابراین داوطلبان از این رشته ها برای آینده شغلی استفاده می نمایند.
خاطر نشان می گردد که بهترین شغل های رشته تجربی براساس ماهیت شغلی برای خانم ها و آقایان متفاوت می باشد. به عنوان مثال یک داوطلب آقا امکان دارد در شغل پرستاری موفقیت لازم را نداشته باشد ولی بتواند در شغل های رشته دبیری براساس علاقه و استعداد، به پیشرفت چشمگیری نیز نایل شود.
شغل های رشته تجربی برای آقایان
شغل های رشته تجربی برای خانم ها و آقایان با همدیگر تفاوت آنچنانی را نداشته و خانم ها و آقایان می توانند در شغل های اشاره شده فعالیت نمایند. لازم به ذکر است که برخی از شغل های رشته تجربی برای آقایان مناسب تر بوده و مسلما آقایان در صورت فعالیت در این رشته ها می توانند پیشرفت و همچنین درآمد بالایی را کسب نمایند. بنابراین توصیه می گردد که آقایان در مورد شغل های بیان شده تحقیق بیشتری را داشته باشند تا بتوانند براساس علاقه و استعداد خود، بهترین شغل را انتخاب نمایند.
شغل های رشته تجربی برای آقایان در گروه علوم پزشکی شامل شغل های دامپزشکی، داروساز، فوریت های پزشکی، دندانپزشک و رادیولوژی و ... می باشد. بنابراین هرساله در رشته های گروه پزشکی بیشترین رقابت برای پذیرش در شغل های اشاره شده وجود دارد. همچنین آقایان می توانند در دانشگاه فرهنگیان در برخی از شغل های رشته تجربی فعالیت نمایند که مهم ترین آن ها دبیری شیمی، زیست شناسی، فیزیک و غیره باشد. خاطر نشان می گردد برای ورود به شغل های رشته تجربی در حیطه دبیری می بایست داوطلبان شرایط ورود به دانشگاه فرهنگیان را داشته باشند.
برخی از شغل های رشته تجربی برای آقایان در حیطه رشته های مدیریتی می باشد. بنابراین آقایان می توانند با توجه به اینکه رشته های مدیریتی دارای بازار کار مناسبی هستند به عنوان مدیر دولتی، مدیر بازرگانی و تجاری، مدیر صنعتی فعالیت نمایند. همچنین برخی از شغل ها شامل مهندسی جنگل، فضای سبز و باغبانی با توجه به شرایط و نوع کاری برای آقایان مناسب تر می باشد.
شغل های رشته تجربی برای خانم ها
همان طور که بیان شد، شغل های رشته تجربی برای خانم ها و آقایان یکسان بوده ولی با توجه به ماهیت و نوع کار برخی از شغل های تجربی، بهتر است خانم ها به عنوان یک فرصت شغلی برای انتخاب آن ها اقدام نمایند. خاطر نشان می گردد که لحاظ نمودن علاقه و استعداد خانم ها در انتخاب شغل های رشته تجربی از اهمیت بالایی برای موفقیت در آینده می باشد.
مهمترین شغل های رشته تجربی برای خانم ها شامل مامایی، پرستاری، متخصص زنان و زایمان در حیطه گروه علوم پزشکی می باشد. در واقع با توجه به بررسی های صورت گرفته، اکثر خانم ها شغل های اشاره شده را با توجه به سلیقه خود انتخاب می نمایند. همواره با توجه به ساعت کاری و جایگاه اجتماعی شغل دبیری، بسیاری از خانم ها در رشته تجربی به دنبال تدریس می باشند.
خاطر نشان می گردد که شغل های رشته تجربی برای خانم ها بیشتر می تواند به صورت دفتری باشد، در واقع خانم ها می توانند شغل های رشته تجربی شامل کارشناس آزمایشگاه، حسابدار، کارشناس بهداشت و غیره را نیز به عنوان یک فرصت شغلی برای خود انتخاب نمایند.
شغل های رشته تجربی با دیپلم
برای پذیرش در شغل های رشته تجربی با دیپلم باید بیان کرد که اکثر شغل های پر طرفدار برای استخدام و بکارگیری نیازمند مدارک دانشگاهی می باشد و مسلما افراد می بایست دارای تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک و همچنین تخصص در زمینه خاصی برای استخدام اقدام نمایند. لازم به ذکر است برای شغل های پرطرفدار شامل پزشکی، دندانپزشکی و غیره باید از طریق شرکت در آزمون های استخدامی برای اخذ شغل اقدام کرد.
خاطر نشان می گردد برای شغل های رشته تجربی با دیپلم برخی از شغل ها که نیاز به تخصص خاصی نمی باشد پیشنهاد می گردد. بنابراین لازم است افراد برای استخدام با دیپلم تجربی به سمت شغل هایی از جمله ادمین سایت، پشتیبانی، تولید محتوا و غیره باشند.
لازم به ذکر است که در دستگاه های اجرایی کشور، استخدام برخی از شغل بدون نیاز به مدرک خاصی بوده و افراد می توانند با حداقل مدرک دیپلم تجربی برای استخدام اقدام نمایند. این شغل ها شامل آبدارچی، خدماتی، نگهبان و غیره می باشد که توانایی های فردی، قدرت روابط اجتماعی برای استخدام مورد توجه قرار می گیرد.
پردرآمدترین شغل های رشته تجربی
پردرآمدترین شغل های رشته تجربی برای تمامی افراد تقریبا مشخص بوده و مسلما افرادی که در رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی تحصیل کرده باشند از درآمدهای بالاتری برخورددار خواهند بود. همچنین در رشته های گروه پزشکی، افرادی که دارای مطب شخصی می باشند، همواره از افرادی که در ارگان های دولتی یا درمانگاه ها استخدام شده اند، درآمد بیشتری خواهند داشت.
لازم به ذکر است که پردرآمدترین شغل های رشته تجربی صرفا در شغل های پزشکی و پیراپزشکی خلاصه نشده و افرادی که در رشته های مدیریتی از جمله مدیر مالی، صنعتی، دولتی و بازرگانی و غیره فعالیت می نمایند، درآمد بالایی را نیز خواهند داشت.
یکی از شغل های پردرآمد برای داوطلبان که براساس ساعت کاری منعطف و جایگاه اجتماعی مناسب می باشد شغل دبیری می باشد. افرادی که در این شغل ها فعالیت می نمایند همواره در کنار مزایای اختصاص داده شده، درآمد بالایی را دارند. همچنین این افراد از حقوق ثابت برخورددار هستند.
یکی از نکات مهمی که در شغل های گروه پیراپزشکی لازم است به آن توجه شود این است که در شغل هایی از جمله شنوایی سنجی، فیزیوتراپی، مامایی و غیره، بهتر است افراد نسبت به تاسیس مطب براساس پروانه فعالیت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شوند تا بتوانند از درآمد های بالایی نیز برخورددار شوند.
شغل های رشته تجربی دبیری
همان طور که بیان شد، یکی از مهمترین شغل های رشته تجربی برای خانم ها و آقایان، دبیری می باشد. افرادی که علاقه به شغل دبیری داشته باشند می توانند از چندین روش برای فعالیت در این شغل اقدام نمایند. لازم به ذکر است که مهمترین شغل های رشته تجربی دبیری به شرح جدول زیر می باشد.
ردیف | شغل های رشته تجربی دبیری |
1 | دبیر زیست شناسی |
2 | دبیر شیمی |
3 | دبیر فیزیک |
4 | دبیر تربیت بدنی |
5 | معلم ابتدایی |
6 | معلم کودکان استثنایی |
7 | دبیر پرورشی |
خاطر نشان می گردد برای خانم ها و آقایان، شغل های دبیری بسیار با اهمیت بوده ولی لازم است که از روش های مناسب برای فعالیت در این شغل اقدام نمایند. داوطلبان می توانند در کنکور سراسری ویژه فرهنگیان به شرط داشتن شرایط اختصاصی شرکت نموده و پس از انتخاب رشته و مصاحبه در دانشگاه فرهنگیان تحصیل نمایند که بعد از فارغ التحصیلی می توانند در شغل های مربوطه فعالیت نمایند.
خاطر نشان می گردد داوطلبان می توانند برای شغل دبیری در آزمون های استخدامی فراگیر دستگاه هایی اجرایی و همچنین آموزش و پرورش شرکت نموده و در صورت کسب نمره مناسب بعد از مصاحبه علمی و ارزیابی های تخصصی، در شغل دبیری فعالیت نمایند. همچنین بسیاری از افراد نیز می توانند با مراجعه به مدارس غیر انتفاعی و ارائه رزومه تحصیلی و شغلی، در شغل دبیری برای تدریس در مدارس غیر انتفاعی به عنوان حق التدریس اقدام نمایند.
شغل های رشته تجربی برای استخدام
داوطلبانی که از رشته های تجربی در دانشگاه در مقاطع تحصیلی مختلف فارغ التحصیل می شوند، همواره به دنبال استخدام رسمی در دستگاه های اجرایی کشور هستند. بیشتر شغل ها در رشته تجربی برای خانم ها و آقایان یکسان می باشد و لازم است داوطلبان در زمان استخدام به آن توجه نمایند. لازم به ذکر است که اکثر رشته های تجربی در آزمون های استخدامی پذیرش می شوند.
داوطلبانی که به دنبال شغل های رشته تجربی برای استخدام هستند می توانند از طریق شرکت در آزمون های استخدامی دستگاه های اجرایی کشور از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org و همچنین مرکز جهاد دانشگاهی به آدرس اینترنتی hrtc.ir اقدام نمایند.
خاطر نشان می گردد با توجه به نیازمندی کارفرمایان مختلف به شغل های تجربی، شرکت های خصوصی نیز به دنبال استخدام افراد با مدارک رشته های تجربی هستند. بدین منظور آزمون استخدامی بخش خصوصی از طریق سایت inre.ir برگزار می گردد تا داوطلبان بتوانند از این طریق برای استخدام در شغل های رشته تجربی اقدام نمایند.
شغل های رشته تجربی برای مهاجرت
بسیاری از داوطلبان که در رشته های تحصیلی تجربی فارغ التحصیل می شوند همواره برای ادامه تحصیل برای دانشگاه های خارج از کشور تلاش می نمایند. بنابراین اطلاع از شغل های رشته تجربی برای مهاجرت به عنوان مهمترین موضوع برای داوطلبان می باشد.
مهم ترین شغل های رشته تجربی برای مهاجرت شامل رشته های علوم پزشکی شامل دکتری عمومی و دندانپزشک و همچنین رشته های پیراپزشکی می باشند. بنابراین داوطلبان لازم است با شناخت از شغل های رشته تجربی برای مهاجرت اقدام نمایند.
خاطر نشان می گردد داوطلبان می توانند در سایر شغل های رشته تجربی از جمله مدیریت دولتی، مالی و صنعتی و بازرگانی برای مهاجرت اقدام نمایند. بنابراین لازم است داوطلبان از دانشگاه های برتر برای مهاجرت اطلاع داشته باشند تا بتوانند برای مهاجرت تحصیلی استفاده نمایند.
بازارکار مشاغل رشته تجربی
بازار کار مشاغل رشته تجربی با توجه به وجود فرصت های شغلی مناسب و همچنین بالا بودن حقوق های پرداختی، طرفداران زیادی را دارد. بنابراین افراد لازم است برای داشتن بازار کار در مشاغل رشته تجربی تخصص مناسبی را کسب نموده و با ارسال رزومه و همچنین با پیدا کردن به موقع کار به درآمد های بالاتری برسند.
میزان درآمد برای خانم ها و آقایان در شغل های رشته تجربی حدودا یکسان بوده و تفاوت درآمد ها در نحوه کار کردن و همچنین تخصص افراد می باشد. به طور مثال افرادی که دارای تخصص می باشند همواره از پزشک عمومی درآمد بالاتری را دارند. در ادامه جدول میزان درآمد شغل های تجربی بیان شده است.
شغل | میزان درآمد |
جراح و پزشک متخصص | 50 میلیون به بالا |
دکترای پرستاری، علوم آزمایشگاهی | تا 20 میلیون تومان |
پزشک عمومی، کارشناس شنوایی سنجی، تغذیه | 10 الی 20 میلیون تومان |
داروساز عمومی، گفتار درمانی و کادرمانی و پرستاری | 10 الی 15 میلیون تومان |
دامپزشک، کارشناس هوشبری و اتاق عمل | تا 10 میلیون تومان |
لازم به ذکر است، افراد در زمان تحصیل می توانند به عنوان کارآموز در شغل های مختلف مشغول شده تا با کسب تجربه و مهارت بتوانند با حقوق و درآمد بالایی در شغل های تجربی فعالیت نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص شغل های رشته تجربی داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: با تشکر از توجه شما.